Vermiste Charles Cooper blijkt overleden

Partyscene Redactie | 28 januari 2009
headlines

Nieuw begin wordt triest eerbetoon

Charles Cooper van Telefon Tel Aviv is op 22 januari dood aangetroffen in Chicago. Hij is 31 jaar geworden. Een triest bericht, net nu het duo een nieuw album heeft uitgebracht op Bpitch, na zo’n twee jaar muzikale stilte.

R.I.P. Charles Wesley Cooper, 1977-2009Volgens de lokale nieuwszender CBS2 Chicago verdween Cooper na een ruzie met zijn vriendin op 21 januari spoorloos. Naar verluidt had hij in het verleden al wel eens suïcidale neigingen gehad, maar had hij daar vorige week niet mee gedreigd. De omstandigheden rond zijn overlijden worden op dit moment onderzocht door de politie.

Charles Cooper en Joshua Eustis uit New Orleans begonnen in 1999 met hun donkere new wave-achtige electronica en verhuisden rond 2001 naar Chicago. Na het goed ontvangen debuutalbum ‘Farenheit Fair Enough’ uit 2001 en de opvolger ‘Map Of What Is Effortless’ uit 2004, werd het een tijdje stil rond Telefon Tel Aviv, op wat losse EP’s en een remix-compilatiealbum in 2007 na.

Dit jaar werden ze binnengehaald op het bekende label Bpitch en op 23 januari j.l. werd het derde album ‘Immolate Yourself’ uitgebracht. Wat dus een fris nieuw muzikaal begin voor de twee heren had moeten worden, is nu helaas veranderd in een stemmig eerbetoon aan Cooper. Welke weg het overgebleven Telefon Tel Aviv-lid Joshua Eustis de komende tijd zal inslaan is nog onbekend. Op MySpace staat hij stil bij het overlijden van zijn muzikale maatje en goede vriend.

MySpace Telefon Tel Aviv

Bpitch

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws