Love2link kersteditie 2008

Partyscene Redactie | 25 december 2008
headlines

Love2party wenst iedereen fijne kerstdagen!

Het is weer zover: cadeautjes onder de boom, overal hangen gezellige kerstlampjes en ‘s avonds mogen de bovenste twee knopen van je broek open, om uit te buiken na dat enorme kerstdiner. Wij zochten de meest hilarische, sfeervolle en ‘damn funky’ linkjes bij elkaar voor een speciale kersteditie van Love2link.

Zo, eerst even de allerergste kerstkitsch uit de weg ruimen, dan hebben we dat maar gehad.

 

James Brown, Prince en Michael Jackson samen op het podium tijdens een benefiet-concert (zijn dat kerstbomen op de achtergrond?) in 1983. Verdere details over deze gig ontbreken, maar de heren funken wel de kerstballen uit je boom.

 

Lindstrøm, Ane Brun en Thom Hell namen voor kerst 2008 een cover van Paul McCarthy’s track ‘Wonderful Christmastime’ op.

 

Het label Stones Throw bracht ‘Badd Santa’, het kerst-compilatiealbum van Peanut Butter Wolf uit 2007, in november opnieuw uit. Jazz, electro, soul, hiphop en ‘falalalala’.

 

Dan nog een paar losse linkjes voor bij het uitbuiken na die zeven gangen van je kerstdiner:

The 8bitpeoples maakten voor het album 'The 8bits of Christmas' 8 kerstunes op spelcomputers als de Atari en de Gameboy.

De adventskalender van Sonar Kollektiv is nu compleet en hier in zijn geheel te downloaden.

Kerstliefhebber Sufjan Stevens maakte voor de feestdagen de track ‘Good King Wenceslas’.

Een minder prettig kerstnieuwtje: Subliminal labelbaas en dj Erick Morillo neemt de woorden ‘witte kerst’ iets te letterlijk: hij werd deze week op het vliegveld van Glasgow opgepakt wegens het in bezit hebben van cocaïne, na een optreden in de club The Arches.

We sluiten deze kersteditie van Love2link stemmig af met een lekkere oubollige klassieker: Frank Sinatra met 'Santa Claus Is Coming To Town'.

 

Heb jij nog een foute of sfeervolle kerstlink? Gooi ‘m dan in het forum!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws