Nieuwe locatie 11 bekend

Partyscene Redactie | 24 december 2008
headlines

"Programmering wordt iets rauwer"

Dat er een ‘nieuwe 11’ zou komen leek onvermijdelijk, maar op welke locatie?  Zou er een plek gevonden worden waar de legendarische sfeer van de oude 11 in het Post CS-gebouw zou kunnen herleven? Vandaag verbrak Olaf Boswijk het stilzwijgen. De nieuwe club komt eraan: in maart, onder een nieuwe naam en op de nieuwe locatie.

Hopelijk wordt het aan de Wibautstraat net zo gezellig als in het Post CS-gebouw.De voormalige drukkerij in het vroegere Parool/Trouw-gebouw aan de Wibautstraat is de nieuwe thuishaven van de 11-crew geworden.  De ruimte zal tot 1 januari 2011 het domein zijn van vernieuwende elektronische muziek en nieuwsgierige muziek- en kunstliefhebbers.

Olaf Boswijk, tot afgelopen juni programmeur bij de 11, wordt samen met Maike Vernooij (bedrijfsleider 11) en Daan Steures (clubmanager 11) eigenaar van de nieuwe club.

“De programmering zal voor zo'n tachtig procent gelijk zijn aan die van 11. Alleen met een iets rauwer randje", liet Boswijk vandaag weten aan Het Parool. Zo krijgen de dubsteppers van Viral Radio een maandelijkse avond. Bovendien zal er meer live muziek geprogrammeerd worden, vooral experimentele elektronica uit de clubcultuur of kunsthoek.

Op de dansvloer is plek voor 450 mensen. Er komt ook weer een restaurant waar 80 zitplaatsen zijn, tot laat gegeten kan worden en zelfs ’s nachts snacks worden geserveerd aan hongerige nachtvlinders.  De ruimte is acht meter hoog en zeer goed geïsoleerd. "Dat was al zo, 's nachts stonden daar natuurlijk de drukpersen te loeien."

Nieuw in het ‘concept’ van de 11-crew is de expositieruimte die in de kelder zal komen "Dat wordt een plek voor moderne kunst, gevestigd of underground. Er komen gekke, interactieve videoinstallaties en decors. Je moet er kunnen chillen, kunnen spelen. Het wordt niet zo statisch als een museum.” Een fijn nieuwtje, zo vlak voor de kerst, en wij kunnen niet wachten tot we de dansvloer van de nieuwe club in maart zelf kunnen inwijden!

Bron: Het Parool

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws