Wie is de beste dj of live-act van 2008?

Partyscene Redactie | 23 december 2008
headlines

Keuzes, keuzes, keuzes...

Waardevolle info, al die top 10-lijstjes met de beste tracks van 2008, maar die tunes staan of vallen toch vaak met degene die ze aan elkaar mixt in een set. Dus…wie is de beste dj of live-act van 2008?

Wie is de beste dj?Onze collega’s van Resident Advisor kwamen deze maand met een ‘underground’-tegenhanger van de veelbesproken en beschimpte dj-verkiezingen van Beatport en DJMag. Dit is de top 10 volgens de RA-lezers:

1. Ricardo Villalobos

2. Richie Hawtin

3. Luciano

4. John Digweed

5. Sascha

6. Sven Väth

7. Laurent Garnier

8. Dixon

9. Magda

10. Lee Burridge

Deze top 100 van RA komt al aardig in de buurt van onze eigen ervaringen in de clubs dit jaar. Maar helaas is het gros van de Nederlandse kwaliteits-dj’s, die ieder weekend de sterren van de hemel staan te draaien in binnen- en buitenland, nog altijd niet bekend bij veel muziekliefhebbers buiten de landsgrenzen. Naast Joris Voorn, komen ook de lezers van RA niet veel verder dan (daar zijn ze weer) Tiësto en Armin van Buuren. Verder zijn de 'echte' live-acts niet meegenomen in de RA Top 100, terwijl de grens tussen dj-en en live optreden toch steeds verder vervaagt.

Wij zijn dus nieuwsgierig naar jullie ervaringen in het afgelopen jaar. Wie vond jij de beste internationale dj? Bij welke Nederlandse mixmeester heb je diepe groeven in de vloer staan dansen? Welke live-artiest voerde je mee tot ongekende hoogten en welke set heeft een permanente plek op jouw iPod veroverd? Kortom: als jij iets kwijt wil over 2008, dan kan dat hier!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws