Love2Party\'s Weekendoverzicht

Partyscene Redactie | 19 december 2008
headlines

Het is weer bijna weekend!

Voor veel bezoekers van Love2Party is het onderdeel previews nog altijd van onschatbare waarde. Want waar vinden de leukste feestjes plaats en welke clubs stellen vrijkaarten ter beschikking? Een overzichtje.

StraightUpJazzWat: Forcefield 3.0 / Straight Up Jazz

Waar: Watt, Rotterdam       

Datum: vrijdag 19 december

Line-up:

Forcefield: Marcel Dettmann, OstGut Ton, Paul du Lac e.a.

Straight Up Jazz: Gilles Peterson & Marc Mac ft. Miss Delicious (4Hero)

Entreeprijs: Forcefield: 10 euro aan de deur / Straight Up Jazz: 15 euro aan de deur

Website: Watt, Rotterdam

Bijzonderheden: Op het kantoor van Watt weten ze het ook niet meer. Teveel goede muziek, teveel goede muzikanten, te weinig dagen in het weekend. De oplossing? Twee retestrakke programma’s plannen op 1 avond. In de basement dus techno uit Berlijn, met de techno-ontdekking uit Duitsland: Marcel Dettmann, in de mainhall nu-jazzheld Gilles Peterson. Lastig, als je geen keuzes kunt maken?

Sebo KWat: klinch: Inmotion

Waar: Melkweg, Amsterdam

Datum: vrijdag 19 december

Line-up: 2000 and One, Sebo K en Shinedoe

Entreeprijs: 13 aan de deur.

Website: Melkweg

Bijzonderheden: Inmotion is een aan het Amsterdamse Intacto label gelieerde clubavond, waar residents Shinedoe en 2000 and One elke drie maanden een (internationale) gastartiest uitnodigen. Sebo K uit Berlijn is wat dat betreft de opvolger van landgenoten Martin Landsky en Karotte, en D’Julz uit Frankrijk. Zijn dj sets, waarin hij minimale tracks met diepe en soulvolle house en techno mixt, winnen nog steeds aan populariteit. Aanrader dus.

Radio SoulwaxmasWat: Radio Soulwaxmas

Waar: Maassilo, Rotterdam

Datum: vrijdag 19 december

Line-up: 2 Many DJ's, Aeroplane, Erol Alkan, Joost van Bellen, Justice (FR), Midnight Mike, Mix Hell, Riton, Tiga, Live: Das Pop, Live: Paul Chambers, Live: Soulwax.

Entreeprijs: 29,50

Website: Maassilo

Bijzonderheden: Ted Langenbach excuseert zich voor het feit dat zijn producties (ism Joost van Bellen en Mojo) in de ‘maffiasilo’ plaatsvindt. Hij moest wel: Mojo wilde anders niet meewerken in verband met de capaciteit. Niet vreemd, want dit feest is gewoon al uitverkocht. Het bewijs dat de economische recessie niet altijd resulteert in lege zalen bij een hoge ticketprijs. Zolang je maar zorgt voor een gevarieerd en sterk programma. Wat een aanbod trouwens in de Maasstad vanavond!?

Kerri ChandlerWat: Crackhouse

Waar: Watt, Rotterdam

Datum: zaterdag 20 december

Line-up: Kerri Chandler, Aron Friedman, Bas Mooy eva.

Entreeprijs: 12 euro voorverkoop / 14 euro aan de deur

Website: Watt Rotterdam  

Bijzonderheden: Na de lancering van de eerste editie in november staat er zaterdag weer heel ‘Watt’ te gebeuren in de nieuwe Rotterdamse poptempel. Het Amsterdamse Crackhouse-collectief (Aron Friedman, Brent Roozendaal en Carlos Valdes) neemt de grote zaal over en hebben als de Amerikaanse deephouse-held Kerri Chandler uitgenodigd. De basement is op veler verzoek wederom het domein van de Strictly Techno-crew. Bas Mooy, Perry en Boris Ross staan achter de knoppen.

Dik is hierWat: DIK.

Waar: Catwalk, Rotterdam.

Datum: zaterdag 20 december.

Line-up:Warren Fellow, Sandeep, Joey Daniel.

Entreeprijs: 10 euro.

Website: Catwalk Rotterdam

Bijzonderheden: Aanstaande zaterdag sluit dik het jaar af in stijl. Niet met een grote buitenlandse naam, maar met de mannen die dit jaar de Rotterdamse scene kleur hebben gegeven. Warren Fellow, Joey Daniel en Sandeep stonden garant voor talloze dikke optredens in alle clubs die de Maasstad rijk is. En wie kunnen de Catwalk nu nog eenmaal beter op zijn kop zetten dan de mannen die dat dit jaar al meer malen gedaan hebben. En natuurlijk draaien ze alle drie een set van twee uur of langer!

KozzmozzWat: Kozzmozz.

Waar: Vooruit, Gent.

Datum: zaterdag 20 december.

Line-up:James Ruskin, Kr!z, Luke Slater, Regis, Tomaz, Psytox, Spacid.

Entreeprijs: 14 vvk / 16 aan de deur.

Website: Kozzmozz

Bijzonderheden: Ons favoriete techno-organisator uit België, Kozzmozz, heeft weer een paar oudgedienden opgetrommeld die garant staan voor een avondje flink beuken. Wie anders dan o.a. Luke Slater en James Ruskin gaan die klus zaterdag met gemak klaren in de Vooruit te Gent? Als je er een lange autorit voor over hebt, is dit een echte aanrader!

Club HomeWat: Minimal Fabric.

Waar: Home, Amsterdam.

Datum: zaterdag 20 december

Line-up: Hangmat, Jason Shae, JPK, Olivier Weiter, Pete Bandit, Dmitrischenko, Reiss, Ricketic.

Entreeprijs: 10 euro.

Website: Club Home

Bijzonderheden: Club Home staat in Amsterdam steeds meer bekend als plek met genoeg ruimte voor vooruitstrevende dance. Met succesvolle minimal, tech- en deephouse avonden trekt Club Home de echte house peeps waarbij het mogelijk is te experimenteren met de house sound van vroeger, nu en de toekomst!

Studio80Wat: Sunday Sound Architecture

Waar: Studio 80, Amsterdam

Datum: zondag 21 december

Line-up: Alexi Delano, Bert de Rooij, Dinky, Dollkraut, EL-P, Esther Duijn, Francisco Allendes, Joachim, Philogresz.

Entreeprijs: Vvk 7,50 / 10 euro aan de deur.

Website: Studio80

Bijzonderheden: Joachim van Sound Architecture is het geven van feestjes in Rotterdam even beu en verkast zondag naar 020. De programmeur van de Rotterdamse Catwalk heeft in de hoofdstad een podium gevonden om zijn vriendjes en vriendinnetjes uit Chili neer te zetten. Zo staat o.a. de schone Dinky achter de knoppen (nou niet meteen doordenken) en draaien de wederhelft van Monomachine, Francisco Allendes, en Alexi Delano  hun favoriete Zuid-Amerikaanse house, techno en minimal-plaatjes. Natuurlijk begeleid door de man die de Rotterdamse dancescene al jarenlang kleur geeft: Joachim Marijnen. Fijne afsluiter van dit weekend, niet?

Voor een uitgebreider overzicht, is er natuurlijk altijd nog de partyagenda

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws