Gilles Peterson’s Super Rare Jazz Mix

Partyscene Redactie | 16 december 2008
headlines

Win kaarten voor Straight Up Jazz in Watt

Aanstaande vrijdag mag ik Gilles Peterson weer live aanschouwen. Waar anders dan in Watt, de nieuwe poptempel van de Maasstad die de afgelopen weken stevig aan de weg timmert met een uitstekende programmering.

De onofficiële Nederlandse fanclub van het Britse eclectische muziekwonder Gilles Peterson meldt zich weer eens. Met een goede reden, vinden wij zelf. De Britse allesmixer staat vrijdag namelijk in het Rotterdamse Watt. Tijd voor een fijn nu-jazzmixje.

Toegeven: zelfs intern, hier op de redactie, wordt mij (mcmars) wel eens verweten iets meer aandacht te geven aan Gilles Peterson dan strikt noodzakelijk. Ik kan het niet helpen. Mijn weekend wordt op zondagavond tussen 22:00 en 00:00 standaard afgesloten met Gilles Peterson Worldwide op Arrow Jazz FM. Daarnaast knalt doordeweeks regelmatig een mixalbum van GP door de speakers. Of één van de vele uitstekende albums, die hij uitbracht op Talkin’ Loud en Brownswood.

Win kaarten voor Straight Up JazzAanstaande vrijdag mag ik mijn held weer live aanschouwen. Waar anders dan in Watt, de nieuwe poptempel van de Maasstad die de afgelopen weken stevig aan de weg timmert met een uitstekende programmering. Gilles neemt Marc Mac mee, bekend als de helft van 4Hero of als soloproducer van dikke, instrumentale hiphop.

Hoe dat allemaal klinkt? Check de meest recente radioshow van Gilles Peterson op de website van de BBC Radio maar eens. In die uitzending laat Gilles niet alleen het nieuwste van nieuwste op het gebied van broken beat, nu-jazz en soul horen, in het tweede uur mixt hij een fijn setje nujazzplaten aan elkaar.

Wij geven kaarten weg. Mail ons het antwoord op de volgende vraag: Welk invloedrijk nu-jazzlabel richtte Gilles Peterson in 1990 samen met Norman Jay op? Succes, en tot vrijdag!

Straight Up Jazz Club Night

Club WATT, Rotterdam

Vrijdag 19 december

Main Stage: Gilles Peterson, Marc Mac (4hero), Mc Mg (4hero), Miss Delicious, Miss Delicious (Straight Up Jazz).

Aanvang: 0.00 t/m 5.00

Entrée: 12 voorverkoop, € 15 aan de deur

Gilles Peterson

Watt Rotterdam

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws