Love2Party\'s Weekendoverzicht

Partyscene Redactie | 12 december 2008
headlines

Het is weer bijna weekend!

Voor veel bezoekers van Love2Party is het onderdeel previews nog altijd van onschatbare waarde. Want waar vinden de leukste feestjes plaats en welke clubs stellen vrijkaarten ter beschikking? Een overzichtje.

Dub InfusionsWat: Sub Infusions/ Dub Infusions

Waar: Doornroosje, Nijmegen/ Tivoli De Helling, Utrecht

Datum: 12 en 13 december 2008

Line-up vrijdag: Benga, Da Boetie Skeeka en Nuno dos Santos/ zaterdag: Caspa & Rusko, Bojcot en Brutuzz

Entreeprijs: Beide avonden €10,-

Website: Planet KL

Bijzonderheden: De Utrechtse organisatie Planet KL heeft weer een dikke klapper voor ons in petto. Vrijdag wordt het uithoudingsvermogen van de speakers in Doornroosje getest door Benga; de dubstepper uit Croydon met het wildste haar en de dikste baslijnen. Wil je liever in de randstad blijven hangen, dan wordt je in De Helling getrakteerd op de eigenzinnige dub, grime en elektronische dubstep van de populaire Fabric-residents Caspa & Rusko. (De laatste neemt deze week trouwens ook de BBC Essential Mix voor zijn rekening).

Bootje VarenWat: Bootje Varen

Waar: MS Stubnitz

Datum: 12 en 13 december 2008

Line-up vrijdag: Jackmate (a.k.a. Ben Baumann/Soulphiction, live), Pitto (live), Steffi, Carlos Valdes en Brent Roozendaal/ zaterdag: Chymera (live), Melon, Olaf Boswijk, Nuno dos Santos, Patrice Bäumel en Mark August

Entreeprijs: Beide avonden €10,-

Website: Stubnitz

Bijzonderheden: Maar liefst vier organisaties (Vuig, Vreemd, Pixel en 360 Soundsytem) slaan de handen ineen voor romantische muzikale weekendcruise op de Stubnitz, die voor dit weekend dan ook is omgedoopt tot de Love Boat. Bekijk hier de preview, inclusief hilarisch melig filmpje.

Charmin' Las VegasWat: Charmin’ Las Vegas Style

Waar: Club Home, Amsterdam

Datum: zaterdag 13 december 2008

Line-up Basement: Marnix, Dauphin, Ephrem, Fabian Gulzar, Naald & Draad, Raymon Hollander en John Joseph.

Entreeprijs: Vvk €9,-/ deur €11,-

Website: Charmin’  

Bijzonderheden: Elke tweede zaterdag van de maand is de Home het domein van de nieuwe clubavond Charmin’. Naast een flinke portie kwaliteitstechno, minimal en house, wordt er op elke editie een dikke knipoog gemaakt naar een lekker fout thema. Deze zaterdag mogen stiekeme gokkers, showgirls in de dop en kastcrooners hun ware gezicht komen laten zien op de Las Vegas-avond. Roll them dice...

Grote Prijs van NederlandWat: Grote Prijs van Nederland, finale dance/producers

Waar: Melkweg, Amsterdam

Datum: zaterdag 13 december

Line-up: Applescal, Fokko Versloot & Koen Lebens, Jap Jap, Shock Royal, Space Pirates, Tom Trago.

Entreeprijs: 12 euro (uitverkocht)

Website: GPVN

Bijzonderheden: De jaarlijkse finales van de jaarlijkse Grote Prijs van Nederland staan weer voor de deur. Publiek en jury bepalen op zaterdag 13 december in de Melkweg welke artiesten uit de categorie Dance/Producers als beste uit de bus van deze muziekcompetitie komen. Een vast juryteam bepaalt wie de winnaar wordt van de Grote Prijs van Nederland. Ook worden er een Publieksprijswinnaar en Muzikantprijswinnaar gekroond. In de categorie Dance kun je HIER je stem geven aan de artiest die volgens jou moet winnen.

State X New FormsWat: State X New Forms

Waar: meerdere locaties, Den Haag

Datum: 12 en 13 december 2008

Line-up: 2562, Antistrot, Banditos, Black Dog, Bolide Akwardstra, Bonne Aparte, Bruital Orgasm, Bumper, Church of Music, Edu-K, Faces: Tijdlus, Hidden, Ignatz, Inferno, Jack Rose, TheMessage Is Love feat. Jammer, Badness and Mumdance, Jazzsteppa, Lau Nau, Lawn & Fries Symphonie Orkest, Midi Fanfare, Mugison, Peter Broderick, Present, Red Snapper, Rhys Chatham, Shit & Shine, Soap & Skin, Sobchek, Stephen Gunn, Subtitle, Technician, Tiger Counter of Drog Orkestar, Yuri Landman.

Entreeprijs: € 25,- (passe-partout), € 17,50 (los)

Website: State X New Forms

Bijzonderheden: Het Haags Pop Centrum en Het Paard slaan aankomend weekend wederom de handen ineen voor het festival State-X New Forms. Nieuw is een extra podium in cultuurcentrum Koorenhuis. Binnen alle genres die State-X New Forms programmeert (experimentele rockmuziek, avant-garde gitaarmuziek, vernieuwende elektronica met dancebeats en experimentele elektronica) wordt het publiek getrakteerd op acts die weliswaar getalenteerd zijn, maar nog geen wereldster.

Stop Zinloos GeweldWat: Stop Zinloos Geluid

Waar: Flexbar, Amsterdam

Datum: vrijdag 12 december

Line-up: Area 1: Rolando, Chymera, Jobez. Area 2: Daphne Darretta vs Angela Brown, Recovery Sounds, Sam Vester

Entreeprijs: 14,-

Website: Flexbar

Bijzonderheden: DJ Rolando, maker van misschien wel de bestverkochte Detroit techno single, Knights of the Jaguar, landt vrijdag op Nederlandse bodem. De Amerikaan met Mexicaanse roots, momenteel woonachtig in Schotland (Edinburgh), laat vrijdag horen het draaien van funky technomuziek nog niet te zijn verleerd. In de Flexbar draait Rolando samen met de Ierse techno- en househeld Chmyera en een hele bups Nederlandse dj’s die opereren in de ondergrondse technoscene. En das zeker geen zinloos geluid!

CatwalkWat: Catwalk In’

Waar: Catwalk, Rotterdam

Datum: 12, 13 en 14 december 2008

Line-up: O.a. Fabienne Soigni, Jay Samuel, Warren Fellow, Taras van de Voorde, Hertz & Vibes, Jeng Do (live), Perry & Boris Ross.

Entreeprijs: Beide avonden  € 15,-

Website: Catwalk Rotterdam

Bijzonderheden: 3 dagen, 32 dj's en live artiesten, 1 club. Catwalk In’ is een driedaags festival in volgens de lezers van weekblad Revu de beste club van Rotterdam. Met dit festival dankt Catwalk alle organisaties die afgelopen jaar de avonden hebben georganiseerd in de voormalige voetgangerstunnel. Om alvast in de kerstsferen te komen, wordt bij een passepartout van 15 euro voor drie dagen een leuk

cadeautje weggeven!

Derrick MayWat: Gekkenhuis

Waar: Watt, Rotterdam

Datum: zaterdag 13 december 2008

Line-up: Main: Steven P, Khalil, Benny Rodrigues en Derrick May

Entreeprijs: Beide avonden  €14,-

Website: Watt

Bijzonderheden: Gekkenhuis is terug. Deze keer met technoheld Derrick May. Derrick May, grondlegger van de Detroit techno, woonde een aantal jaar in Amsterdam en keert graag terug naar Nederland. En om het deze keer nog wat bijzonderder te maken; Derrick vroeg er deze keer zelf om of hij in WATT kon komen draaien! Op aanvraag van Mr May himself (met een set van minstens 3 uur) staat Benny Rodrigues hem deze avond bij. Ghettoblaster Soundsystem vergezelt the Shenanigans in de Basement!

 

Voor een uitgebreider overzicht, is er natuurlijk altijd nog de partyagenda

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws