Herr Zimmerman sluit de deuren

Partyscene Redactie | 11 december 2008
headlines

‘Mensen doen geen moeite meer om een leuke club te vinden’

Slecht nieuws voor de Rotterdamse clubscene, want Herr Zimmerman sluit binnenkort de deuren.

Slecht nieuws voor de Rotterdamse clubscene, want Herr Zimmerman sluit binnenkort de deuren. Slechte bezoekersaantallen door het rookverbod en de economische crisis doen de club in het westelijk havengebied in de Maasstad de das om.

 

In eerste instantie dachten wij aan een goedkope promotiestunt toen wij gisteren een persbericht onder ogen kregen van Herr Zimmerman. De Rotterdamse underground-club kondigt aan op 27 december een ‘Closing Party’ te geven. Daarna is het, volgens het schrijven, einde verhaal voor de club met de zwarte kat als logo.

Een blik in de partyagenda’s echter leert dat op zaterdag 31 januari niemand minder dan Dr. Lektroluv geboekt is in de voormalige vleesfabriek. Mario van Herr Zimmerman legt uit: “Na 27 december gaan wij dicht, maar op 31 januari 2009 geven wij onze vaste bezoekers nog een toetje.”

“Mensen doen geen moeite meer om een leuke club te vinden. Alles moet binnen handbereik zijn. In Berlijn zoeken clubbers naar de meest bizarre locaties. Hoe gekker hoe beter, is daar het credo. Maar helaas niet in Rotterdam.”Dat betekent dat er na twee jaar een einde komt aan Herr Zimmerman, de club die bekend staat om zijn mysterieuze houding naar media en publiek. Kost dat gedrag de club uiteindelijk de kop? Mario vindt van niet: “In de eerste maanden na de opening hebben wij weinig aan promotie gedaan, maar de laatste tijd adverteren we volop in kranten, op websites en via banners in de stad. Maar het heeft weinig zin. Zeker in deze slechte economische tijd, waarin het rookverbod ook niet bepaald in ons voordeel werkt.”

De afgelegen locatie, in het westelijke havengebied van Rotterdam, heeft de afgelopen 24 maanden niet die bezoekersaantallen gehaald die het management van de club ten doel had gesteld. Mario is dan ook diep teleurgesteld in het Rotterdamse uitgaanspubliek. “Mensen doen geen moeite meer om een leuke club te vinden. Alles moet binnen handbereik zijn. In Berlijn zoeken clubbers naar de meest bizarre locaties. Hoe gekker hoe beter, is daar het credo. Maar helaas niet in Rotterdam.”

Wil je nog een leuke clubnacht meemaken in Herr Zimmerman? Neem dan zaterdag een kijkje in de club aan de Van Helmontstraat. Niemand minder dan DJ Hell zorgt voor de muziek. De populaire Duitse techno/electro dj wordt bijgestaan door resident-dj Fraulein Z. Kaarten kosten 15 euro en zijn HIER te bestellen. Op 27 december vindt de Closing Party plaats, met de Italiaanse live-act Franz & Shape achter de knoppen. Last but not least neemt op 31 januari de gifgroene partydokter uit Belgie een kijkje in Herr Zimmerman.

 

Herr Zimmerman

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws