Love2Party\'s Weekendoverzicht

Partyscene Redactie | 5 december 2008
headlines

Het is weer bijna weekend!

Waar gaan we heen van het weekend? Waar vinden de leukste feestjes plaats en welke clubs stellen vrijkaarten ter beschikking? Voor veel bezoekers van Love2Party is het onderdeel previews/prijsvragen nog altijd van onschatbare waarde.Een overzichtje.

Factory 10Wat: 300 MPH

Waar: Factory 010, Rotterdam

Datum: 5-12-08

Line-up: Hertz & Vibes, Joachim, Joey Daniel, Tiefschwarz, Live: Extrawelt

Entreeprijs: 18 euro aan de deur. (14 euro in de v.v.k.)

Website: www.maassilo.com

Bijzonderheden: 300MPH pakt op 5 december uit! Is ook niet gek op Sinterklaasavond. O.a. Tiefschwarz (Basti, dj-set) en Extrawelt (live) treden vanavond op in de Maassilo/Factory10. Beiden acts zijn normaal gesproken bijna alleen te bewonderen op festivals. Intiemer en op 1 avond zal je deze acts niet snel kunnen zien. De avond duurt van 23u tot 6u en is op de 10e verdieping van de Maassilo in Rotterdam. Is om 6 uur je pilletje nog niet uitgewerkt? Trek hem dan door tijdens de after party tot zaterdagmiddag 12 uur, met Jeff Moore, Joe Manish, Joey Daniel & Sandeep achter de decks.

Entree Cafe d'AnversWat: Mimazu / Momsclub

Waar: Cafe d’Anvers, Antwerpen

Datum: 5-12-08

Line-up: Wighnomy Brothers, Clar & Cameo, Tommy Largo, Dan D & Luvs

Entreeprijs: 8 euro

Website: www.cafe-d-anvers.com

Bijzonderheden: Meer dan een fles wodka en een stel draaitafels hebben Gabor Schablitzki en Soeren Bodner alias Wighnomy Brothers niet nodig om een feestje te bouwen. Wie van clickhouse en bleeptechno van het hoogste niveau houdt, meld zich vanavond in het hart van de rosse buurt in Antwerpen voor een drie uur durende set van deze Duitse bleep-brothers. Ben je zaterdag toevallig in de Belgische havenstad, pak dan een dj-set van househeld Sebo K mee!

Bazar CurieuxWat: Bazar Curieux   

Waar: Maassilo, Rotterdam

Datum: 6-12-08

Line-up: Roots Manuva, TV On The Radio, Benga eva.

Entreeprijs: 17,50

Website: www.motelmozaique.nl/bazar2008

Bijzonderheden: De negende editie van Bazar Curieux, het kleinere broertje, van Motel Mozaïque staat voor de deur. Het festival is gespecialiseerd in 'spraakmakende en experimentele' acts; de aanwas van het afgelopen seizoen waartussen de potentiële toppers van morgen schuilen. Maar tussen al die muziekhelden van morgen doen ook gerenommeerde artiesten als Benga en Roots Manuva mee, dus een feestje om niet te missen.

MachtigWat: Machtig

Waar: Simplon, Groningen

Datum: 6-12-08

Line-up: Noisa, Logistics, Trap, MusicSoul, Rico Rave

Entreeprijs: 10 euro

Website: http://www.simplon.nl

Bijzonderheden: De Britse dj/producer Logistics komt uit een muzikaal nest en belicht de instrumentale en jazzy variant van de drum & bass. Je merkt dat de electrohype is doorgedrongen tot de drum & bass-scene, want de  daarbij kenmerkende vocoder wordt veelvuldig uit de kast gehaald. Maar hij heeft zeker ook een duistere, stevige kant. Een sound die doet denken aan het vroegere werk van grootheden als Ed Rush & Optical, maar dan net wat meer van deze tijd. En bovendien nog strakker geproduceerd.

TomorrowWat: Tomorrow Special                                

Waar: Poema, Utrecht

Datum: 6-12-08

Line-up: André Galluzzi, K.Cee

Entreeprijs: 20 euro (15 vvk)

Website: Hihat

Bijzonderheden: Precies een jaar geleden stond André Galluzzi in een afgeladen Poema en dit leverde zoveel enthousiaste reacties op dat organisator Tomorrow besloot hier een traditie van te maken. Daarom opnieuw op de eerste zaterdag van December een optreden van deze Duitse geweldenaar die vaak in de schaduw opereert van de grootste namen, maar wanneer hij lekker lang de tijd krijgt hier zonder al te veel moeite bovenuit kan stijgen. Geef je Galluzzi een twee uur set dan kijkt hij een beetje sip want dat is precies de tijd die hij nodig heeft om warm te draaien. Daarna is hij echter op stoom dus berg je dan maar!

BlacksoilWat: BlackSoil Loosefit Afterparty

Waar: Watt, Rotterdam

Datum: 6-12-08

Line-up: Basement: Dj Git Hyper, Dj Deep Diggin, Dj Chezz, Mc P-Mode, Stefan Kruger on drums, Manuel Hugas on bass, Vj Candy

Main Room: Dj Spinna & Lucky Dubz,

Entreeprijs: 12,50

Website: www.watt-rotterdam.nl

Bijzonderheden: De afterparty van het Blacksoil Hiphop Festival, zaterdagavond in Watt, staat in het teken van Loosefit feat. DJ Spinna. DJ’s Chezz & Deep Diggin', gestuurd door hun master in dj-skills: Git Hyper, brengen in de basement de betere disco-, funk- en soulplaten ten gehore, terwijl house- en hiphop dj-held Spinna (supported by Lucky Dub) zijn opwachting maakt in de grote zaal. Sowieso is het hele weekend in Watt aan te raden, want het programma van Blacksoil is even gevarieerd als interessant!

T RaumschmiereWat: T Raumschmiere

Waar: Melkweg, Amsterdam

Datum: 7-12-08

Line-up: T Raumschmiere, DJ Sick Boy

Entreeprijs: 14 euro.

Website: www.melkweg.nl

Bijzonderheden: Een postapocalyptische clash van electro, rock, hardcore, hiphop en totale waanzin. De Duitser Marco Haas, beter bekend onder zijn absurde alter ego T. Raumschmiere, begon ooit als drummer in een hardcore band. Sinds zijn rauwe, maar catchy hit ‘Monstertruckdriver’ in 2003, is de technopunker een vaste waarde op de grote Nederlandse festivals. Ook op zijn onlangs verschenen ‘I Tank U’ gaat het er weer hard aan toe. Black Metal, Punk, rock en noisy elektronica vinden elkaar om tot een anarchistische bak herrie tot uiting te komen van heb ik jou daar. Vooral live is de technopunkrebel op zijn best en staat garant voor een smerige rockshow om je volledig uit te leven.

Voor een uitgebreider overzicht, is er natuurlijk altijd nog de partyagenda

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws