Love2link week 48 en 49

Partyscene Redactie | 1 december 2008
headlines

Essentiële ditjes en datjes

Daar zijn ze weer: de meest interessante, grappige en onzinnige nieuwtjes, filmpjes en interviews die we in de afgelopen twee weken tegenkwamen op internet. In deze Love2link Laurent Garnier op Time Warp, een flinke opbrengst voor Dance4life en interviews met onder meer Sven Väth, Slam, Christian Fennesz en Speedy J.

Afgelopen weekend kon Rotterdam tot in de late uurtjes helemaal los op Time Warp in de Maassilo. Van welke artiest heb jij het meest genoten?

Laurent Garnier startte na 6,5 uur ‘The Man With The Red Face’ nog maar weer eens in, tot groot genoegen van het publiek, dat absoluut nog niet naar bed wou.

 

Vandaag is het Wereld Aids Dag. Afgelopen zaterdag werd daarom in 18 landen gedanst om geld in te zamelen voor projecten van Stop Aids Now. Ook in de Jaarbeurs in Utrecht kwamen 10.000 scholieren kwamen bijeen voor het Dance4life Event 2008, waar onder meer Lange Frans en Baas B, The Party Squad, Jesse Voorn, ZoëXenia en Tiësto optraden. De afgelopen maanden zamelden de scholieren met acties maar liefst €407.523 in; het ministerie van Buitenlandse Zaken vult dit bedrag nog eens aan met €200.000. De festiviteiten werden afgesloten met een extra ‘fundraiser’ in The Sand in Amsterdam, waar de onvermijdelijke Tiësto opnieuw de headliner was.

De muzikale kwaliteiten van Arjuna Schiks, finalist bij de Grote Prijs van Nederland en winnaar van Vinylized 2008, zijn natuurlijk niet alleen bij ons bekend. De jonge Nederlandse regisseur Maarten Kal heeft zijn allereerste korte documentaire geheel gewijd aan Schiks’ pogingen om zijn muzikale ambities waar te maken. De docu gaat donderdag 4 december in Studio K in première en hier vind je vast een voorproefje. 

Claude VonStroke deelde zijn tien favoriete dansvloerkrakers van dit moment met Beatportal en we kwamen weer veel leuke interviews tegen, met Sven Väth (video, over het afgelopen Cocoonseizoen op Ibiza), Berghain resident Ben Klock (video) en die andere Berghain-held Marcel Dettmann (video), Slam (over het tienjarig jubileum van hun clubavond ‘Pressure’), Buraka Som Sistema, Christian Fennesz en onze eigen Speedy J.

Heb jij ook nog een interessante link? Laat het ons weten in het forum!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws