Mr. C verkoopt zijn hele platencollectie

Partyscene Redactie | 27 november 2008
headlines

Vinylfanaat verkoopt al zijn plaatjes

Heb jij nog ergens een slordige €112.000 rondslingeren en weet je echt niet waar je dat bedrag aan uit moet geven? Komt dat even goed uit: Mr. C verkoopt namelijk zijn hele platencollectie. Bieden maar!

15.000 platen met een ‘geschatte waarde’ van £150.000 tot £200.000  in de aanbieding.Zit Mr. C (a.k.a. Richard West) soms midden in zijn midlife crisis? Of is zijn aandelenpakket enorm in waarde gedaald door de kredietcrisis? Na de aankondiging dat zijn ‘kindje’, de Londense club The End, in overleg met mede-eigenaar Layo Paskin zal worden gesloten, doet hij nu ook nog eens al zijn vinyl in de uitverkoop.

Een totaal onverwachte actie van deze vinylfanaat die ons eind 2007 nog toevertrouwde iets tegen digitaal geluid te hebben: “De warmte van het geluid die de naald op een plak vinyl veroorzaakt, creëer je nooit met een mp3. Ook het geluid binnenin de club, neem het gejuich van de menigte, hoor je niet meer door de speakers als je een laptop gebruikt of met cd’s draait (…) Bovendien verdwijnt het artistieke karakter van een dj als je met een laptop staat te pingelen. Daar pas ik voor.” Moeten we uit de verkoop van zijn collectie nu dus opmaken dat hij stopt met draaien?

Zit Mr. C soms midden in zijn midlife crisis?We zijn trouwens wel erg nieuwsgierig welke plaatjes er allemaal in deze verzameling verstopt zitten. Op Ebay wordt vermeld dat de voormalige Shamen-frontman 10 jaar geleden al eens 8.000 plaatjes had verkocht wegens ruimtegebrek, maar dat hij er nog eens 8.000 te waardevol en zeldzaam vond om te verkopen. Tien jaar later is de vinylberg weer aangegroeid tot 15.000 stuks met een ‘geschatte waarde’ van £150.000 tot £200.000 en doet hij alsnog alles de deur uit.

Maar Mr. C wil zijn collectie graag compleet verkopen. Hij biedt de verzameling dus in één keer aan voor het spotprijsje van £75.000 (ongeveer 112.500 euries). Volgens de beschrijving krijg je absolute klassiekers bij deze aankoop, met New York garage, Chicago house, acid house,  Detroit techno, Belgische new beat, tech house, minimal en nog veel meer. Alle plaatjes zijn in goede staat. Dus heb jij wel zin in een aantal collectors items, ligt er een berg cash onder je matras en heb je een leegstaand schuurtje in de tuin, dan is dit jouw kans.

MySpace Mr. C

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws