Jeff Mills ontvangt hoge Franse onderscheiding

Partyscene Redactie | 25 november 2008
headlines

Ridder Mills

Op het ene moment sta je nog te pieken voor een uitgelaten zaal vol springende technoheads in de Westergasfabriek en op het volgende moment ben je ineens Ridder in de Franse Orde van Kunsten en Letteren. Mills draait er zijn hand niet voor om.

Jeff MillsVolgens de Franse krant Le Figaro mag Jeff Mills aan het eind van dit jaar een hoge onderscheiding binnen de Franse kunstwereld in ontvangst nemen, uit handen van de Franse minister van Cultuur en Communicatie. Hij wordt geridderd voor zijn audiovisuele installatie ‘Critical Arrangements’, die als onderdeel van de expositie ‘Le Futurisme A Paris’ tot 26 januari te zien zal zijn in het Centre Pompidou in Parijs. 

De expositie staat in het teken van het ‘Manifest van het Futurisme’ van de Italiaanse avant-gardist Filippo Tommaso Marinetti, dat honderd jaar geleden voor het eerst werd gepubliceerd. Marinetti was, door zijn sympathieën voor het fascisme in de jaren na de Eerste Wereldoorlog, lange tijd een omstreden figuur. Maar zijn visionaire ideeën over kunst, literatuur, dynamiek en machines waren van grote invloed op het futurisme en het Centre Pompidou heeft er nu een expositie aan gewijd.

Mills -zelf gefascineerd door alles wat met techniek, ruimtevaart en de toekomst te maken heeft- werd gevraagd een audiovisuele bijdrage te leveren aan de expositie. Hij ontvangt de onderscheiding (Ridder in de Orde van Kunsten en Letteren) voor deze installatie en zijn vele andere projecten die de idealen van de futuristische beweging weergeven.

De kersverse ridder zelf aan het woord over zijn installatie

 

Mills opent zijn set op Awakenings (21 november)

 

MySpace Jeff Mills

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws