Lange winterslaap voor F Communications

Partyscene Redactie | 18 november 2008
headlines

F Communications in slaap gesust

Het was al lange tijd stil rond F Com en er werd volop gespeculeerd over de toekomst van het bekende Franse label. Laurent Garnier en Eric Morand maken nu een einde aan alle onduidelijkheid: na bijna 15 jaar gaat F Com voor onbepaalde tijd in winterslaap.

F Com in winterslaap: einde van een tijdperk.Met een verwijzing naar het logo van F Communications (de boom) melden Garnier en Morand dat de herfst voor het in 1994 opgerichte label is aangebroken. Het zal zijn ‘blaadjes en dode takken’ laten vallen, in voorbereiding op een lange winter. Er zullen voorlopig geen nieuwe releases worden uitgebracht, maar wel wordt ervoor gezorgd dat de uitgebreide catalogus nog volop online en in platenzaken beschikbaar is.

Het was uiteindelijk Eric Morand die de knoop heeft doorgehakt: “Na 15 jaar als hoofd van F Com en 18 jaar produceren, denk ik dat ik gedaan heb wat ik moest doen. In de afgelopen jaren heb ik nieuwe werelden ontdekt, waardoor ik een andere kijk heb gekregen op muziek en de uitdagingen daarvan. Muziek is nog dagelijks een essentieel onderdeel van mijn leven, maar niet meer het enige. De rol van producer en artistiek directeur van een label is daardoor te smal en te beperkend voor me geworden.

Ik ben nu boven de 40 en mijn verwachtingen zijn totaal anders dan toen ik 20 was. Wel blijf ik zeker samenwerken met Laurent Garnier, aangezien werken met hem een constante bron van nieuwe energie en uitdagingen is. Laurent en ik doen niet aan nostalgie: we zijn trots op wat is geweest en weten allebei wat er in het heden speelt. En toekomst…die moet nog worden uitgevonden.”

Voor het volledige persbericht kun je hier terecht. En terwijl F Com zich na bijna 15 jaar (18 jaar met voorloper FNAC Music meegerekend) innestelt voor deze lange winterslaap, hopen wij stiekem toch dat een warm straaltje zonlicht dit eens zo vernieuwende label ooit nog weer tot volle bloei zal brengen.

F Communications

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws