Squarepusher als poprecensent

Partyscene Redactie | 14 november 2008
headlines

Squarepusher fileert pop

Als The Guardian een producer van ondoorgrondelijke experimentele elektronica vraagt jouw nieuwe plaatje te beoordelen, dan kun je je als middelmatig popsterretje maar beter bergen. Squarepusher recenseerde hoogstpersoonlijk vijf nieuwe Britse popreleases.

Het leek de Britse krant The Guardian wel geinig om één van de pioniers van de moderne elektronische muziek eens wat poppy meuk te laten recenseren. Inderdaad wel lekkere kost voor de lezer, maar die arme popschaapjes hadden natuurlijk geen schijn van kans.

 

Filthy Dukes - Tupac Robot Club Rock (de live versie, aangezien de officiële video sinds het artikel in The Guardian 'ineens' geblokkeerd is).

 

 

Squarepusher: “The Filthy Dukes komen met een mooi voorbeeld van het aloude credo ‘If it’s crap, just add rap!’ Volgens de blog van de band, kregen ze inspiratie voor deze track na een lange periode van innerlijke reflectie. Aan het eind van deze oneindig zware zoektocht, kwamen ze tot de conclusie dat er gewoon geen ziel in hun muziek zat. ‘Wat nu?’ riepen ze, net als vele anderen die worstelen met een zielenvacuüm.

Op een vroege ochtend smeedden ze een plan: ‘Als we die ziel niet kunnen vinden, zullen we dan maar een totaal uitgekakt idee gebruiken, waar de rek al jaren uit is?’ De bandleden wreven in hun ogen, keken nerveus de kamer rond en begonnen aan hun nieuwe missie. Ze hadden eigenlijk maar één zorg: wat als mensen uit zouden vogelen dat hun plan, nou ja, ontzettend crap was? Gelukkig hadden ze een troef achter de hand. ‘Bij twijfel huren we gewoon een rapper in, want rappers hebben immers te allen tijde een portie kant-en-klare ziel voor je klaarliggen’. Watch as they rock the party!”

Zo, daar kunnen The Filthy Dukes het weer mee doen. Voor de overige vier nietsontziende recensies van Squarepusher kun je hier terecht.

MySpace Squarepusher

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws