Kredietcrisis spelbreker nieuwbouw Doornroosje

Partyscene Redactie | 11 november 2008
headlines

10 miljoen te weinig voor nieuw Nijmeegs poppodium

Als gevolg van de Nederlandse nieuwbouwcrisis, kan Doornroosje in Nijmegen de bouw van het beloofde nieuwe poppodium voorlopig wel vergeten.

Als gevolg van de Nederlandse nieuwbouwcrisis, kan Doornroosje in Nijmegen de bouw van het beloofde nieuwe poppodium voorlopig wel vergeten.In oktober vorig jaar stemde de gemeente Nijmegen in met de bouw van een fonkelnieuw poppodium. Echter als gevolg van de kredietcrisis die ook de nieuwbouwwereld aantast, komen de Nijmeegse beleidsbepalers daar hoogstwaarschijnlijkheid op terug. Het budget van 10 miljoen, blijkt volgens de ontwerpers van het bouwplan niet voldoende.

“Een dramatische ontwikkeling,” zegt Doornroosje-directeur Toine Tax op 3voor12. “De financiële constructie waarop de plannen gebaseerd zijn, is helemaal onderuit gegaan.”

Ondanks diverse bezuinigingen in het bouwplan, zoals minder kantoor- en techniekruimte, blijven de kosten ver boven het beschikbare budget.

Toch geeft Doornroosje-directeur Tax niet op. De komende maand is volgens hem cruciaal. In die periode overlegt hij met de gemeente of er nog wat financiële ruimte in het verschiet zit, zodat de bouw alsnog door kan gaan. Op hoop van zegen dan maar voor iedereen met een muziekhart in Nijmegen en omstreken.

Doornroosje

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws