Great Stuff bedreigd na release

Partyscene Redactie | 11 november 2008
headlines

Fundamentalisten vinden Great Stuff niet zo ‘great’

Bij gebrek aan sarcastische cartoons in Deense kranten en opruiende knip-en-plak filmpjes van slecht gecoiffeerde Nederlandse parlementariërs, moeten islamitische fundamentalisten hun woede toch ergens op botvieren. Was de dancescene al aan de beurt geweest?

 

Butch blijft koeltjes onder de bedreigingen.Het label Great Stuff Recordings heeft naar eigen zeggen bedreigingen uit fundamentalistisch islamitische hoek ontvangen, rond de release van het nieuwe album ‘Papillon’ van de Duits/ Turkse minimal producer en Tresor resident Butch. Hij maakte voor een aantal tracks gebruik van traditionele Arabische melodielijnen, die ook vaak gebruikt worden door de muezzin (de persoon die vanuit de minaret van een moskee oproept tot gebed).

Butch wou hiermee een eerbetoon leveren aan zijn cultuur en afkomst, maar zijn creatieve insteek werd door een aantal radicale moslims blijkbaar niet gewaardeerd. Great Stuff labelmanager Rainer Weichold is overtuigd van de eerzame bedoelingen van Butch en denkt er dan ook niet over om de release uit de schappen te halen. Butch zelf is er ook nogal koeltjes onder: “Deze melodieën zijn een belangrijk onderdeel van mijn familiegeschiedenis en ik snap de commotie rond de tracks echt niet. Het zijn nou niet bepaald ‘De Duivelsverzen’ met technobeats eronder!”.

MySpace Butch

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws