Audio Architectuur

Partyscene Redactie | 11 november 2008
headlines

Muzikaal behang

Ja mensen, leuk al die artikeltjes die we jullie al jaren voorschotelen, maar we houden er mee op. Eind deze week vertrekt de volledige Love2party-redactie naar New York. Op zoek naar het grote geld.

 

De familie Hilton luistert vanavond naar de nieuwe Squarepusher; past goed bij hun lamp.Geintje natuurlijk, maar je zou het bijna gaan overwegen. De luie upperclass van New York huurt namelijk niet alleen ‘personal stylists en shoppers’ in voor de perfecte outfit, de ideale deurknop die goed bij je interieur past of dat ene leuke hondje dat je persoonlijkheid onderstreept. Deze verveelde types blijken zelfs te lui te zijn om op eigen houtje op zoek te gaan dikke tunes en verfrissende nieuwe tracks.

Bedrijven die voorheen vooral de muzikale omlijsting in hotels, showrooms en bij modeshows verzorgden (zoals Muzak en Audiostiles) zijn hier handig op ingesprongen, door de filthy rich nu persoonlijke ‘music stylists’ aan te bieden. Aan de hand van een vragenlijst en een gesprek over je interieur of je vakantiebestemming, stellen deze audio architecten een soundtrack voor je leven samen en daar verdienen ze bakken met geld mee: soms wel $250,- per uurtje nieuwe muziek op de iPod van de cliënt.

Zo kun je een soundtrack laten maken voor de schaarse momenten dat je met je kinderen speelt, zorgen bepaalde tracks ervoor dat je houten vloer net wat beter in het oog springt en krijg je latin jazz mee voor je middagje aan het zwembad in Palm Beach. “Schat, wil jij onze persoonlijke stilist nog eens even bellen, want deze track past echt niet bij onze nieuwe bank”. Het ideale luizenbaantje voor elke muzieknerd of zolderkamer-dj!

Bron: The New York Times

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws