Love2party releaseoverzicht week 44, 45 en 46

Partyscene Redactie | 9 november 2008
headlines

Voeding voor je speakers

De aankondigingen van nieuwe dikke releases vlogen ons de afgelopen weken weer om de oren, dus is het hoog tijd voor een vers releaseoverzicht. In deze editie muziek op cd, mp3 en/of vinyl van onder meer Diplo, Defected, Terre Thaemlitz en Skull Disco.

‘Fabric Live 43’‘Fabric Live 43’

Label: Fabric

Releasedatum: 1 december 2008

Bijzonderheden: Fabric-resident Graeme Sinden host samen met Switch de populaire clubavond Get Familiar en voor deze avonden sleepte hij al artiesten als Spank Rock, Diplo, A-Trak en DJ Assault naar Londen. Ook voor zijn Fabric livemix koos hij tracks van de meest uiteenlopende producers uit. Met recent werk van Armand van Helden, Buraka Som Sistema, Skream, Alan Braxe, Zombie en Roisin Murphy levert hij bovendien een actuele mix af en laat hij classics en dansvloerkrakers deze keer voor wat ze zijn.

Website Fabric

Buraka Som Sistema- ‘Black Diamond’Buraka Som Sistema- ‘Black Diamond’

Label: Fabric

Releasedatum: 10 november 2008

Bijzonderheden: Nog meer Fabric nieuws: met dit nieuwe album van de ultieme feestband, het Angolees/ Portugese Buraka Som Sistema, betreedt het label voor de eerste keer de markt van de artiestenalbums. Bandleden Lil' John, Riot, Conductor en Kalaf zorgen op ‘Black Diamond’ voor een weinig genuanceerde, maar wel heel erg dansbare mix van kuduro, electro en West Afrikaanse ritmes.

MySpace Buraka Som Sistema

Diplo- ‘Decent Work For Decent Pay’Diplo- ‘Decent Work For Decent Pay’

Label: Ninja Tune

Releasedatum: 26 januari 2009

Bijzonderheden: De Amerikaanse producer Diplo a.k.a. Wesley Gentz, staat erom bekend dat hij geen enkel middel schuwt om een dansvloer in beweging te krijgen. Tegen zijn goed gevonden mash-ups van jaren tachtig pop, oude housesamples, dikke hiphop en opzwepende booty kan zelfs de grootste chagrijn niet veel beginnen. Zijn nieuwe album ‘Decent Work’ is een collectie van remixen die hij maakte voor onder meer Daft Punk, M.I.A., Bondo Do Role, Samim en Hot Chip.

MySpace Diplo

Defected In The House- ‘Goa 09’Defected In The House- ‘Goa 09’

Label: Defected

Releasedatum: Inmiddels uit

Bijzonderheden: Simon Dunmore, mede-oprichter en artiestenscout van Defected, was onlangs in India en herontdekte de sfeer van de hippie en house-enclave Goa. Het werd de inspiratie voor een driedubbele cd-release, waarop ATFC, DJ Pearl en Dunmore zelf onvervalste true house van onder meer Dennis Ferrer, Jerome Sydenham, Henrik Schwarz en Harry Choo Choo Romero aan elkaar mixen.

Website Defected & zelf luisteren

‘Famous When Dead 6’‘Famous When Dead 6’

Label: Playhouse

Releasedatum: 11 november 2008

Bijzonderheden: Op de zesde editie van de Famous When Dead-series vinden we opnieuw tien Playhouse-tracks die alleen op vinyl te krijgen waren en nu dus ook op cd worden uitgebracht. Naast deze losse tracks van Roman Flugel, Goldfisch & Der Dulz, My My en Todd Terje op de eerste cd, mixt labeleigenaar Heiko (M/S/O) Schäfer de tweede cd van deze dubbelaar vol met nog meer aanstekelijke, makkelijk te verteren ‘Play-house’.

Website Playhouse

‘GPM 100’‘GPM 100’

Label: Get Physical

Releasedatum: 26 november 2008

Bijzonderheden: Het Duitse deep- en tech houselabel Get Physical is toe aan haar honderste release en dat wordt gevierd met een heuse battle tussen de labelgenoten. Zo neemt M.A.N.D.Y. het in ‘Donut’ op tegen Booka Shade, pakken de Tiger Stripes de mannen van Audiofly aan en kunnen we horen of LOPAZZ (onze eigen Patrice Bäumel) zijn mannetje staat tegenover Heidi in de track ‘Funkshovel’. Naast zes fysieke tracks worden er nog drie tracks alleen digitaal uitgebracht.

Website Get Physical

D.H.S.- ‘The House Of God’

D.H.S.- ‘The House Of God’

Label: Poker Flat

Releasedatum: 21 november 2008

Bijzonderheden: Ook op Steve Bug’s label Poker Flat is de honderste release een feit en Poker Flat viert dit met een update van de oer-acidtrack ‘House Of God’, die rond 1989 grijsgedraaid werd op alle warehouseparties. Naast deze gerestaureerde versie van D.H.S. (a.k.a. Ben Stokes) zelf, worden er twee remixen uitgebracht van Phonique en Martin Landsky.

Website Poker Flat

‘Dessous Classics Volume 1 - The Best of 10 Years’‘Dessous Classics Volume 1 - The Best of 10 Years’

Label: Dessous

Releasedatum: 5 december 2008

Bijzonderheden: Steve Bug kan nog meer champagne laten aanrukken, want ook zijn deephouse label Dessous bereikte een mijlpaal. Het tienjarig bestaan wordt gevierd met een digitale compilatie van twintig kenmerkende Dessous-tracks (waarvan de meesten alleen op vinyl zijn uitgebracht), met werk van Phonique, Vincenzo, Zoo Brazil en John Dahlbäck. Om ook nog wat interessants te bieden aan vinylliefhebbers die deze tracks al in bezit hebben, heeft Kevin Yost bovendien nog een mix gemaakt van nog eens dertien extra tracks.

Website Dessous

Terre Thaemlitz- ‘Midtown 120 Blues’Terre Thaemlitz- ‘Midtown 120 Blues’

Label: Mule Musique

Releasedatum: 26 januari 2009

Bijzonderheden: De Amerikaanse ambientproducer Thaemlitz kruipt opnieuw in de huid van zijn deephouse alter ego DJ Sprinkles, voor het eerste volledige album onder deze naam. Hoewel zijn Sprinkles-tracks altijd meer toegankelijk en dansvloergericht zijn, zijn de invloeden van zijn experimentele elektronica toch goed terug te horen op de release, met pianoakkoorden die onder-gedompeld in water lijken te zijn, wegebbende fluiten en filosofische monologen die over de muziek heen zijn gedrapeerd.

Website Terre Thaemlitz

 

‘In The Dark, The Soul Of Detroit’

‘In The Dark, The Soul Of Detroit’

Label: Still Music

Releasedatum: Ergens deze winter

Bijzonderheden: Het label Still Music uit Chicago eert met deze release een aantal prominente producers uit zusterstad Detroit. Naast elf tracks van onder meer Malik Pittman, Rick Wilhite en Amp Fiddler, is er ook een dvd toegevoegd met dertig minuten interviews en exclusief beeldmateriaal van Rick Wilhite, Ron Trent, Mike Grant en DJ 3000.

MySpace Still Music

‘Distance- Repercussions’Distance- 'Repercussions’

Label: Planet Mu

Releasedatum: 24 november 2008

Bijzonderheden: Greg Sanders, de winnaar het ‘album van het jaar’ (‘My Demons’) tijdens de Dubstep Forum Awards vorig jaar, heeft de smaak goed te pakken met alweer een nieuw album. Ook op ‘Repercussions’ vind je zijn kenmerkende combi van dikke industriële dubstep en duistere elektronica. Bij aankoop van de cd krijg je van Planet Mu nog een extraatje: een tweede cd met een compilatie van Distance’s beste werk op zijn eigen label Chestplate.

MySpace Distance

‘Soundboy's Gravestone Gets Desecrated By Vandals’‘Soundboy's Gravestone Gets Desecrated By Vandals’

Label: Skull Disco

Releasedatum: November 2008

Bijzonderheden: Het hobbyproject Skull Disco van dubsteppers Shackleton en Appleblim was nooit bedoeld als volwaardig label en zou na de derde release al ophouden te bestaan. Maar door het onverwachte succes heeft het toch nog drie jaar geduurd voordat de allerlaatste release nu is aange-kondigd. Voor deze cd-dubbelaar verzamelde het duo al het nog niet eerder uitgebrachte materiaal, recente digitale releases (cd 1) en remixen van onder meer Geiom, Perverelist, Bass Clef, Brendon Moeller en T++ (cd 2).

Website Skull Disco

‘Murcof- The Versailles Sessions’‘Murcof- The Versailles Sessions’

Label: Leaf

Releasedatum: 1 december 2008

Bijzonderheden: Mede dankzij het goed ontvangen vorige album ‘Cosmos’, waarop hij de grens tussen diepe techno en spannende ambient opzocht, heeft de Mexicaanse ambientproducent Murcof als één van de weinigen binnen dit genre een flinke naamsbekendheid weten op te bouwen. Deze nieuwe release is een live-registratie van zijn gig op het Les Grandes Eaux Nocturnes Festival bij het paleizencomplex van Versailles in Frankrijk, waarbij hij –heel toepasselijk- uitsluitend gebruik heeft gemaakt van 17e eeuwse Barok-instrumenten.

Website Murcof

Heb jij nog een releasetip? Meld het dan in het forum.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws