Club Silly Symphonies verdwijnt uit Haags nachtleven

Partyscene Redactie | 31 oktober 2008
headlines

'De Sneakerz-cultuur is niet goed voor de clubs’

Club Silly Symphonies verdwijnt uit het Haagse nachtleven. Op zaterdag 8 november vindt er een afscheidfeest plaats in de danceclub op de Grote Markt.

Club Silly Symphonies verdwijnt uit het Haagse nachtleven. Op zaterdag 8 november vindt er een afscheidfeest plaats in de danceclub van mede-eigenaar Erwin Unger (42). “Vooral de kleine clubs hebben het moeilijk."

Silly Symphonies, vernoemd naar de gelijknamige tekenfilm van Walt Disney - wie kent het logo met het visje niet? Vooral medio jaren negentig is de Haagse partyorganisatie met groot- en kleinschalige feesten in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag een grote speler in de vaderlandse dancescene.

Op vele vlakken binnen ons dance-wereldje is Silly Symphonies actief geweest. Zo brachten Unger en zijn broers een populaire cd-serie uit (The Sound of Silly), waren mede-eigenaar van BG Magazine en dj-management Firm Bookings. Na het verdwijnen van de cd-serie, het blad en het management, komt er nu ook een einde aan Club Silly’s die vijf jaar heeft bestaan.

“Alle clubs in Nederland hebben het moeilijk,” zegt Under. “Vooral de kleine."“Alle clubs in Nederland hebben het moeilijk,” zegt Unger. “Vooral de kleine. Bij ons waren de bezoekersaantallen al niet meer zo hoog, maar nadat afgelopen zomer het rookverbod in is gegaan, zijn de omzetten nog eens gedaald met 35%. Dat heeft ons doen besluiten om de zaak te verkopen.”

De voorman van Silly Symphonies, die al 15 jaar feesten organiseert, is ook teleurgesteld in het dance-wereldje van nu. “De wensen van het publiek zijn veranderd. Het draait steeds minder om de muziek. Het aanbod van dj’s hoeft niet meer zo bijzonder te zijn, met telkens dezelfde namen op de flyers. De Sneakerz-cultuur is niet goed voor de clubs.”

Hoewel de zaak is verkocht, blijven Unger en de overige aandeelhouders van Club Silly Symphonies betrokken bij de invulling van de nieuwe uitgaansgelegenheid op de Grote Markt. “Het wordt een soort Rotown - een poppodium met veel live-muziek, bandjes maar ook dj’s,” aldus Unger, die aangeeft met Silly Symphonies heus nog wel eens een feestje te geven. Alleen helaas niet in zijn eigen club.

Zaterdag 8 november vindt de allerlaatste nacht in Club Silly Symphonies plaats. Met achter de decks vele dj's die ooit hebben gedraaid in de club op de Grote Markt, waaronder natuurlijk DJ Remy. Deuren open vanaf 2300 uur. Entree gratis!

Club Silly Symphonies

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws