Eerlijk zullen we alles delen met Speedy J

Partyscene Redactie | 28 oktober 2008
headlines

Werk mee aan nieuw album Rotterdamse technokoning

Jochem Paap alias Speedy J is de rotste niet. De Rotterdamse geluidskunstenaar vraagt collega-producers om hem te helpen bij de totstandkoming van zijn nieuwe album. Niet voor niets: verkoopopbrengsten worden netjes gedeeld.

Speedy J zoekt al jaren contact met andere producers als het gaat om de productie van futuristische elektronische muziek.Speedy J zoekt al jaren contact met andere producers als het gaat om de productie van futuristische elektronische muziek. Zo nam hij platen op met o.a. Chris Liebing, Adam Beyer en Gerd Jan Bijl, en zette diverse getalenteerde producers aan het werk bij een grootschalig remixproject van zijn eigen werk.

Momenteel buigt de producer van het baanbrekende technoalbum Public Energy No. 1 en clubhits als ‘Pullover’ en ‘Something for your Mind’ zich over een nieuwe plaat, getiteld Call for Parts. En jij maakt kans om mee te werken aan het nieuwe kindje van Speedy J, die uitkomt op zijn eigen label Electric Deluxe.

Tussen 1 november en 1 december kun je samples, baslijnen, loops en alles wat electronisch en dansbaar is, uploaden via een speciale dropbox op de website van Speedy J. Het beste materiaal wordt door de Rotterdamse producer gebruikt op zijn nieuwe album. Iedereen die zijn steentje heeft bijgedragen aan Call for Parts, krijgt een evenredig deel van de opbrengst.

Wil jij deel uitmaken van een album van ’s lands meest succesvolle technoproducer aller tijden? Duik dan meteen je studio in en kom er niet uit voordat je een sterk staaltje futuristische, swingende en ‘mindblowing’ elektronische muziek hebt gefabriceerd.

Speedy J deelt niet alleen graag de studio met collega-artiesten, ook op het podium bundelt hij vaak de krachten. Zoals in dit filmpje, met Richie Hawtin.

 

Meer info op de website van Speedy J

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws