Love2party\'s Weekendoverzicht

Partyscene Redactie | 24 oktober 2008
headlines

Het is weer bijna weekend

Waar gaan we heen van het weekend? Waar vinden de leukste feestjes plaats en welke clubs stellen vrijkaarten ter beschikking? Voor veel bezoekers van Love2Party is het onderdeel previews/prijsvragen nog altijd van onschatbare waarde.Een overzichtje.

ContaktWat: Amsterdam Dance Event

Waar: Overal in de Hoofdstad

Datum: woensdag t/m zondag

Line-up: Onmogelijk om een line-up te geven want er zijn meer dan 700 dj’s aanwezig dit weekend in Amsterdam

Entreeprijs: variërend van 0 tot 50 euro

Website: www.amsterdamdanceevent.nl

Bijzonderheden: Het ADE, dat dit jaar voor de dertiende maal plaatsvindt, trekt jaarlijks 80.000 muziekliefhebbers en 2.000 muziekprofessionals vanuit de hele wereld. De conferentie is voor de internationale muziekindustrie dan ook een belangrijk platform om internationaal zaken te doen, te netwerken en in aanraking te komen met nieuwe muziek en trends. Wat mag je absoluut niet missen? Love2party worstelde het enorme schema eens even goed door en zocht de dikste feestjes voor je uit.

Love2party preview

EigenwijsWat: Eigenwijs

Waar: Catwalk, Rotterdam

Datum: vrijdag 24 oktober

Line-up: Phil Weeks, Boris Werner, Mr Post, Ben Fresh, Julio

Entreeprijs: 10 euro

Website: www.catwalkrotterdam.com

Bijzonderheden: Terwijl in Amsterdam de hele dj wereld zich verzamelt, komt Phil Weeks naar Rotterdam toe. Weeks is een zeer gewaardeerd producer en eigenaar van Robsoul Recordings. Een label waar Derrick Carter, Mark Farina en Sneak hun platen op uitbrengen. En dan weet je dus ook gelijk wat je kan verwachten van Phil Weeks. Chicago house gemixt met dikke techhouse en alles met een lekkere bumtybum drive!

Herr ZimmermanWat: Herr Zimmerman 2 jaar op Aarde

Waar: Herr Zimmerman, Rotterdam

Datum: zaterdag 25 oktober

Line-up: David Carretta, Fraulein Z, Tanzman

Entreeprijs: 12.50 euro

Website: www.herrzimmerman.eu

Bijzonderheden: Twee jaar geleden landde de UFO van Herr Zimmerman in het creatieve stedelijke havengebied van Rotterdam en begon daar zijn unieke tanzclub! De club ligt vlakbij de Rotterdamse Keileweg, die vroeger bekend stond, vanwege de Rotterdamse tippelzone met de wereldwijd bekende afwerkplekken! Op de Closing 2 jaars Party van Herr Zimmerman, op Zaterdag 25 oktober, komt niemand minder dan Gigolo headliner David Carretta, optreden in de Rotterdamse Tanz Club!

Altitude7Wat: Altitude7

Waar: Tivoli de Helling, Utrecht

Datum: zaterdag 25 oktober

Line-up: James Ruskin, Regis, Invite, Mr Pink, Jordy Navv, Marc Young, Rivo

Entreeprijs: 10 vvk, 13 door

Website: www.tivoli.nl

Bijzonderheden: Zaterdag 25 oktober staat Tivoli de Helling in het teken van O/V/R, oftewel James Ruskin back to back met Regis. Utrecht zal die avond haar primeur beleven met het duo dat wereldwijd hoge ogen gooit. Naast deze twee techno helden zullen Utrechts finest Invite en Mr. Pink ook een stukje kwaliteitstechno laten horen. In de foyer staan de grote talenten te wachten om hun skills aan de man te brengen.

Sound ArchitectureWat: Sound Architecture

Waar: Catwalk, Rotterdam

Datum: zaterdag 25 oktober

Line-up: Dapayk live, Olene Kadar live, BVoice, El-P, Dollkraut, Joachim

Entreeprijs: 10 vvk, 12.50 door

Website: www.soundarchitecture.nl

Bijzonderheden: 'Devil's House', het nieuwe album van de Duitse producer Niklas Worgt alias Dapayk, is een kijkje in het huis van Lucifer. Al bij binnenkomst word je niet bepaald onthaald met engelengezang. Nieuwsgierig? Zaterdag staat-ie in de Rotterdamse Catwalk! Naast Dapayk zullen o.a. B-Voice, Olene Kadar en Dollkraut optreden.

Love2party album review

Planet RoseWat: Planet Rose

Waar: Doornroosje, Nijmegen

Datum: zaterdag 25 oktober

Line-up: The Youngsters live, Rodrigues Jr, Benny Rodrigues, Pure, Armin Pillen, Macroscope and more

Entreeprijs: 12 vvk, 14 door

Website: www.doornroosje.nl

Bijzonderheden: Ze zijn weer terug van lang weggeweest. Het Franse duo The Youngsters zijn hun benjamin status weliswaar al lang ontgroeid, maar hun sound klinkt speelser en jeugdiger als ooit te voren. De helft van het duo, Rodriguez Jr, zal bovendien de nodige bloedstollende platen opleggen. En er is ook nog een andere Rodrigues aanwezig, zijn naam is Benny. En als Benny in Roosje staat dan weet iedereen wat ze kunnen verwachten. Zijn beste sets van het jaar!

MergeWat: Merge

Waar: Central Studios, Utrecht

Datum: zondag 26 oktober

Line-up: Jazzanova (dj), Kraak & Smaak (dj), Murat Uncuoglu, Benny Rodrigues, Bart Skils, Vicenzo de Bull, Wesdex, Ado

Entreeprijs: Gratis!

Website: www.fca.nl

Bijzonderheden: Merge, het kersverse evenement van FCA-Music’s Great Electronic Beats in samenwerking met No Label (Culturele Zondagen), Magnetronik en Audiomaze dat zondag aanstaande plaatsvindt in de Central Studio’s wordt een gratis evenement. Merge staat voor een unieke samensmelting van verschillende muzikale invloeden en culturen. Met een breed georiënteerd programma dat varieert van Kraak en Smaak tot Jazzanova, van Benny Rodrigues tot de Turkse held Murat Uncuoglu.

Charles WebsterWat: Charles Webster

Waar: Catwalk, Rotterdam

Datum: zondag 26 oktober

Line-up: Charles Webster 4 hr set (22.00 – 02.00)

Entreeprijs: 10 euro

Website: www.catwalkrotterdam.com

Bijzonderheden: Na de Coast 2 Coast album release is het voor Charles Webster een absolute must geworden zijn fans tegemoet te komen tijdens een wereldtournee. Webster besluit zijn bezoek aan Nederland af te sluiten in Rotterdam op 26 Oktober. Op deze speciale zondag zal hij acte de presence geven in de Catwalk met een extra lange dj set. Uiteraard mag je hier dezelfde warme kwaliteitsbeats verwachten als op het mixalbum. Wees wel gewaarschuwd Sir Charles staat erom bekend tijdens een live optreden bezoekers uit hun schoenen te blazen met een altijd weer verassende muzikale inslag.

Voor een uitgebreider overzicht, is er natuurlijk altijd nog de partyagenda

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws