Love2link week 42 en 43

Partyscene Redactie | 19 oktober 2008
headlines

Muzikale bytes

Daar zijn ze weer: de meest interessante, grappige en onzinnige nieuwtjes, filmpjes en interviews die we in de afgelopen twee weken tegenkwamen op internet. In deze Love2link het nieuwe Coma Festival in het Midden Oosten, het verklaren van de oorlog aan minimal en interviews met Lawrence, Serge Santiago en Adam Beyer.

 

Wij worden als een kind zo blij van mooie lichtjes, dus willen we eigenlijk zo snel mogelijk naar de nieuwe club ‘The Lightbox’ in Londen. Helaas is er over de programmering weinig te vinden, maar een avondje Tiefschwarz in deze zaal op 25 oktober klinkt toch helemaal niet verkeerd?

 

Dachten we na al die jaren eindelijk voorgoed verlost te zijn van die tenenkrommende irritante tune; krijgt ‘Infinity 2008’ van Guru Josh zeven miljoen hits (7 frickin’ miljoen!) op Youtube. Het zou verboden moeten worden!

We genieten in Nederland alweer zo’n twintig jaar van elektronische muziek, maar in het Midden Oosten staat de dance-cultuur nog in de kinderschoenen. Goed nieuws dus dat men in de Verenigde Arabische Emiraten een nieuw festival gaat organiseren. En als ze het doen, dan doen ze het meteen goed. De eerste dag van het tweedaagse Coma Festival breng je door op een ‘poepsjiek’ paradijselijk privé-eiland voor de kust van Abu Dhabi. Vervolgens stap je op het vliegtuig naar Beiroet, Libanon voor dag twee van Coma. De line-up voor 14 en 15 november vind je hier.

Dat niet iedereen even gecharmeerd is van de strakke, enigszins monotone sound van minimal, is natuurlijk geen geheim. Maar deze technoheads slaan toch wel een beetje door. Met kreten als ‘Start de oorlog tegen minimal’ en ‘God behoede techno’ roepen ze lezers op zich aan te sluiten bij de strijd tegen talentloze dj’s met oversized zonnebrillen, die altijd veel te bruin zijn voor de tijd van het jaar.

En natuurlijk niet te vergeten interviews met: Lawrence, Lützenkirchen (video), Shed (alweer!), Richie Hawtin (audio, Red Bull Music Academy Radio), Serge Santiago en Adam Beyer’s favoriete tracks van het moment (video).

 

 Heb jij ook nog een dikke tip? Laat het ons weten in het forum!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws