Love2party ADE kalender

Partyscene Redactie | 19 oktober 2008
headlines

De tien dikste ADE-feestjes

Deze week zijn er meer dan 700 dj’s en acts te zien op 40 locaties in Amsterdam tijdens het ADE 2008. Wat mag je absoluut niet missen? Love2party worstelde het enorme schema eens even goed door en zocht de dikste feestjes voor je uit.

‘A Different Lektroluv Nite’Wat: Pias & NEWS present ‘A Different Lektroluv Nite’ (ADE official opening party)

Waar: Melkweg, Amsterdam

Datum: woensdag 22 oktober

Line-up: Dr. Lektroluv, Shameboy (live), The Subs (live), The Hacker, Agoria (‘Go Fast’ album release), Kiko, Terry Toner en Dj Frenic.

Entreeprijs: € 15,-

Website: Melkweg

Bijzonderheden: Alleen al vanwege de nieuwe plaat van Agoria en zijn Go Fast-showcase, mag je de Pias-nite niet missen. Dan krijg je optredens van Kiko, The Hacker en de groene dokter er nog bij ook!

Interview Dr. Lektroluv

Nieuwe video Agoria

Stella Polaris presents: TrentemøllerWat: Stella Polaris presents: Trentemøller

Waar: Paradiso, Amsterdam

Datum: donderdag 23 oktober

Line-up: Trentemøller (dj-set) en Lulu Rouge (live), Stella Polaris Soundsystem (Asle, Nicka, Matias & Løwenstein)

Entreeprijs: € 20,-

Website: Paradiso

Bijzonderheden: Naast zijn 'platentas' sleept Trentemøller voor deze avond zijn oude maatjes uit de kraakscene van Kopenhagen mee naar Amsterdam. Thomas Bertelsen (DJ T.O.M.), Torsten Bo Jacobsen (Buda) brengen met Lulu Rouge een mix van dubtechno en triphop, die sterk doet denken aan werk Portishead en Massive Attack. Hopelijk is ook zangeres Alice Carreri Pardeihon aanwezig om deze duistere grooves met haar bijzondere stemgeluid aan elkaar te vlechten.

KlinchWat: Klinch

Waar: Melkweg, Amsterdam

Datum: donderdag 23 oktober

Line-up: Dave Clarke, DJ Hell, Abe Duque, Counterpart (live), Max Durante, Estroe, Ritzi Lee, Raymon Hollander en Aux 88.

Entreeprijs: € 16,- vvk/ € 18,- deur

Website: Melkweg

Bijzonderheden: Dave Clarke heeft voor ons een line-up met dikke techno en oldskool electro in petto tijdens deze Klinch. Naast veteranen als DJ Hell, Abe Duque en onze Hollandse trots Estroe is er ook ruimte voor de subtiliteit van aanstormend technotalent Raymon Hollander en de dikke beats van Aux 88, waarop je echt niet stil kunt blijven staan.

Intieme set van Gilles Peterson tijdens eerste K-Session,Wat: K-Sessions

Waar: K-Space (K-Swiss Flagstore), Amsterdam

Datum: donderdag 23 oktober t/m zaterdag 25 oktober

Line-up donderdag: Gilles Peterson en Patrice Bäumel/ vrijdag: Marcus Worgull, Michael Reinboth em Jay Shepheard/ zaterdag: Richie Hawtin, Barem, Charles Webster, Justin Martin en Nicolas Matar.

Entreeprijs: Gratis entree!

Website: K-Space

Bijzonderheden: Van donderdag t/m zaterdag kun je op de vroege avond (zo tussen 18:00 en 22:00, check website ADE voor exacte tijden) in de K-Space intieme sets van een aantal befaamde dj’s bijwonen; en dat helemaal gratis en voor niets! Lekker ‘up close and personal’ met Gilles, Marcus, Richie en Charles.

Minus en Cocoon in The SandWat: Cocoon & Contakt + Afters

Waar: The Sand, Amsterdam

Datum: vrijdag 24 oktober & zaterdag 25 oktober

Line-up vrijdag: Sven Vath, Andre Galluzzi, Mathew Jonson live, Guy Gerber live, Tobi Neumann e.a./ zaterdag: Richie Hawtin, Magda, Troy Pierse, Marc Houle, Jon Gaiser, Heartthrob.

Entreeprijs: Uitverkocht

Website: The Sand

Bijzonderheden: De Contakt-show ter ere van het tienjarig bestaan van Minus komt eenmalig naar Nederland. Vijf artiesten staan, onder leiding van Hawtin zelf, zes uur lang op het podium met aangeschakelde laptops. Zeer speciaal dus en vandaar dat de avond inmiddels als uitverkocht is. De avond ervoor is het tijd voor de traditionele Ibiza-afsluiting met alle bekende Cocoonhelden. Na Cocoon wordt er doorgefeest in de Home en na Contakt in Studio80.

Richie geeft korte cursus Traktor Scratch

A Critical MassWat: A Critical Mass

Waar: Melkweg, Amsterdam

Datum: vrijdag 24 oktober

Line-up: Ame, Dixon, Henrik Schwarz, Marcus Worgull

Entreeprijs: €15,- (nog beperkt aantal kaarten aan de deur).

Website: Melkweg

Bijzonderheden: Over speciale feesten gesproken, dit is er ook eentje. Want voor het eerst in Nederland kruipen Ame, Dixon en Henrik Schwarz (oftewel Innervision Orchestra) tegelijk achter de laptops om een gezamenlijke performance neer te zetten. Daarnaast doen ze ook een dj-set. En dat dit speciale feestje opgevallen was bij de massa is wel duidelijk, want het is zo goed als uitverkocht. De Melkweg heeft nog precies 50 kaarten klaarliggen en die zullen bij de deur verkocht worden. Dus wil je hier nog heen, dan zal je voor 22.00 bij de kassa van de Melkweg moeten staan.

Oi & RawhideWat: Oi & Rawhide

Waar: Paradiso, Amsterdam

Datum: vrijdag 24 oktober

Line-up grote zaal: Osiris, DJ Gomes aka G-Man, Caspa & Rusko, Hatcha, Cluekid & Cotti en MC Crazy Dee/ kleine zaal: L Dopa en Calibre.

Entreeprijs: € 12,50

Website: Oi

Bijzonderheden: Oi haalt voor het ADE opnieuw de Britse underground naar Nederland voor de beste grime en dubstep. Naast Oi-organisator DJ Gomes zelf, staat de veelzijdige dubsteppionier Hatcha (Big Apple Records/ KissFM) achter de decks en zullen Caspa & Rusko (radioshow op RinseFM/ residents in Fabric) hun diepe dikke baslijnen door de Paradiso jagen.

Supplement Facts LabeldayWat: Supplement Facts Labelday

Waar: Studio80, Amsterdam

Datum: zaterdag 25 oktober (10.00 - 20.00)

Line-up: Daniel Stefanik, David K, Reboot, Varoslav, Unders, Drrrie

Entreeprijs: €10,-

Website: Made in the brain

Bijzonderheden: In plaats van al die feestjes die de hele nacht duren, tippen we ook graag een interessant feestje dat overdag plaatsvindt. Want waarom je 's nachts in het zweet werken, terwijl je dat ook lekker uitgeslapen kan doen. Guy Gerber's Supplement Facts is uitgenodigd voor een showcase, die de hele dag duurt in Studio80, en krijgt bezoek van de nieuwe lichting elektronische producers zoals Daniel Stefanik, David K, Reboot en Varoslav. Erg interessant en als je in Studio80 staat, heb je toch geen flauw idee dat het buiten licht is.

All is one & Chemistry present: A Space Disco InfernoWat: All is one & Chemistry present: A Space Disco Inferno

Waar: Westergasterrein, Amsterdam

Datum: zaterdag 25 oktober

Line-up Westerunie: Marcello, Todd Terje & Prins Thomas, Charles Webster/ Westergasterras: A Hunter, Mambo Warriors, Lamb (dj set)/ Westerliefde: Bvoice, Isis, Arjuna Schiks, Egbert Jan Weeber/ Isis & Pieter Jan Blauw present: Eenhoorn (live)

Entreeprijs: € 15,- vvk/ € 20,- deur

Website: Chemistry

Bijzonderheden: Eén van de mooiste deephouse mixcompilaties komt van de hand van Charles Webster. De nieuwe ‘Coast2Coast’ laat je trillen van genot. House is dood? Ga eens gauw je mond spoelen met groene zeep! Maar ‘A Space Disco Inferno’ biedt veel meer: space disco van Prins Thomas, triphop van Lamb en frisse ‘Nederdance’ van Arjuna Schiks.

Arjuna Schiks hét nieuwe talent van Nederland

Experimentele elektronica in het Bimhuis.Wat: ‘ADE @ Bimhuis’

Waar: Bimhuis, Amsterdam

Datum: zaterdag 25 oktober

Line-up: BJ Nilsen / Hild Sofie Tafjord / Hildur Gudnadóttir / Thomas Ankersmit

Entreeprijs: € 15,-

Website: Bimhuis

Bijzonderheden: Heb jij het op zaterdag wel gezien met alle 4-to-the-floor en heb je zin in een ontdekkingstocht langs ambient, IDM en experimentele elektronica? Dan kun je terecht in het prachtige Bimhuis aan het IJ, waar de noise-collages van Hild Sofie Tafjord, minimalistische soundscapes van BJ Nilsen, melancholische klanken van Celliste Hildur Gudnadóttir en de Nederlandse saxofonist Thomas Ankersmit jouw perceptie van tijd en ruimte zullen vervormen.

Dit is natuurlijk maar een kleine greep uit het enorme aanbod. Voor alle feestjes, aanvangstijden en details kun je terecht op de website van het Amsterdam Dance Event.

Welk feest staat bij jou al weken in de agenda? Laat het ons weten in het forum!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws