Love2Party Releaseoverzicht week 42 en 43

Partyscene Redactie | 17 oktober 2008
headlines

Niet te missen releases

In deze donkere dagen van de herfst schotelen de labels ons vooral veel diepe sferische techno voor en delven de lichtvoetige muziekstromingen voorlopig even het onderspit. In deze editie muziek op cd, mp3 en/of vinyl van o.a. Metro Area, Efdemin, Agoria en Deetron.

DJ Marky- ‘Influences’DJ Marky- ‘Influences’

Label: BBE Recordings

Releasedatum: inmiddels uitgebracht

Bijzonderheden: De Braziliaanse DJ Marky geniet vooral bekendheid vanwege zijn opzwepende drum & bass, maar laat zich op deze release van een heel andere kant zien. Zoals de titel al doet vermoeden, krijgen we te horen waar Marky in de loop van de jaren door beïnvloed is, met een zeer gevarieerde mix van jazz, funk en disco, al mag een klein beetje drum & bass ook op deze release natuurlijk niet ontbreken.

MySpace: DJ Marky

Zelf luisteren

‘Fabric 43’‘Fabric 43’

Label: Fabric

Releasedatum: 11 november 2008

Bijzonderheden: Morgan Geist en Darshan Jesrani slaan de handen weer ineen voor de eerstvolgende Fabric-release. De mannen van Metro Area hadden geen trek in een gemakzuchtige mix vol plat gedraaide disco- en housetracks. Ze besloten daarom diep in hun archief te graven naar bijzondere jaren tachtig-plaatjes, omdat dit volgens Metro Area ‘een verwaarloosde periode in de muziekgeschiedenis is’. Bereid je dus voor op een retromix, met onder meer Devo, Heaven 17 en Ministry.

Website: Fabric

Efdemin- ‘Carry On- Pretend We’re Not In The Room’Efdemin- ‘Carry On- Pretend We’re Not In The Room’

Label: Curle Recordings

Releasedatum: 17 november 2008

Bijzonderheden: Het tweede album van de Duitse producer Efdemin is helaas slechts een mixalbum. Maar niet getreurd: op deze afwisselende reis vol deephouse en sferische techno is er toch nog nieuwe track (‘America’) van Efdemin zelf te ontdekken. Met muziek van Patrice Scott, Minilogue, Scott Grooves, wat klassiek werk van Jesper Dahlbäck onder zijn ‘Persuader’-alias en een dikke afsluiter met drum & bass van Photek zal ‘Carry On’ in ieder geval geen dertien in een dozijn-mix worden.

MySpace: Efdemin

Gaiser-‘Blank Fade’Gaiser-‘Blank Fade’

Label: Minus

Releasedatum: 17 november 2008

Bijzonderheden: Heb jij een broertje dood aan die hele house- en discorevival en geniet je gewoon vooral van strakke minimal, dan bedient de Amerikaanse producer Gaiser je op je wenken. Het album werd grotendeels geproduceerd tijdens de tien weken stilte op Hawtin’s label aan het begin van dit jaar, zodat we nu eindelijk eens te horen krijgen wat de Minus-clan in die periode zoal heeft uitgespookt.

MySpace: Gaiser

‘The Sound Of The Ninth Season’‘The Sound Of The Ninth Season’

Label: Cocoon

Releasedatum: 14 november 2008

Bijzonderheden: Het is weer oktober en dus hoog tijd voor de traditionele muzikale samenvatting van de Cocoon-feesten in de Amnesia op Ibiza. Der Sven mixt voor de negende keer de grootste partytracks van het seizoen aan elkaar en dus kun je nog even mijmeren over die zonovergoten dagen en zwoele nachten met tracks van Sascha, Dubfire, Radioslave, Prins Thomas en Timo Maas. Gute Laune!

Website: Cocoon

Agoria- ‘Go Fast’Agoria- ‘Go Fast’

Label: Different/ PIAS

Releasedatum: 20 oktober 2008 (releaseparty tijdens ADE op 22 oktober)

Bijzonderheden: De Franse dj en producer Agoria brengt een sterk nieuw album uit met veel diepgang. Het is de soundtrack van de gelijknamige film ‘Go Fast’ van Luc Besson, over drugssmokkelaars die de politie op de Europese snelwegen te snel af proberen te zijn. Hij weet een mooie balans weet te vinden tussen spannende energieke dansvloervullers en bezwerende soulvolle elektronica.

MySpace: Agoria

'Fuse presents Deetron’‘Fuse presents Deetron’

Label: Music Man

Releasedatum: 3 november 2008

Bijzonderheden: Na Adam Beyer eerder dit jaar, is het de beurt aan de Zwitserse technoproducer Deetron om te laten horen waarom hij al zo lang succesvol meedraait in de danswereld. Eén van die redenen is ongetwijfeld zijn brede smaak, die we duidelijk terugzien in de tracklist. Met klassiekers van Fingers Inc. en Gene Hunt, tijdloze tracks van Redshape, Radio Slave en Dettmann en zelfs een uitstapje naar de dubstep van Shackleton, belooft dit weer een lekkere editie in de Fuse-serie te worden.

Website: Fuse

Heb jij nog een releasetip? Kom maar door met die titels!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws