‘Arjuna Schiks hét nieuwe talent van Nederland’

Partyscene Redactie | 16 oktober 2008
headlines

Download live-set van Vinylized-winnaar

De grote doorbraak van producer/live-performer Arjuna Schiks, winnaar van Vinylized 2008, is nog maar een kwestie van tijd. Zijn 5 tracks tellende ep Afterbelle wordt zaterdag 25 oktober uitgebracht door het All is One-label, en de boekingen stromen binnen. Download zijn live-set!

De Afterbelle ep komt volgende week uit op het All is One-labelDe nog jonge Schiks (23) begon al in zijn pubertijd met het produceren van elektronische muziek. Zijn carrière kreeg een enorme boost toen hij in 2006 live ging optreden. Onder het grote publiek werd hij vervolgens bekend als ‘aka the Junkies’, het pseudoniem waaronder hij samen met Willie Wartaal de klapper ‘Konijntje’ produceerde.

Los van de gimmick ‘Konijntje’, maakt Arjuna Schiks - overigens halfbroertje van tv-babe Fajah Lourens - muziek die tot de verbeelding spreekt van een nieuwe generatie. Hoewel moeilijk te definiëren, omvat zijn stijl als producer en live-artiest een mix van melodieuze techhouse en een vleugje minimal.

Naast boekingen op de grote festivals en in de bekende Nederlandse clubs, heeft Schiks muziek gemaakt voor Diesel tijdens de Amsterdam Fashion Week 2008 en de tv commercial van 55dsl, binnenkort te zien op MTV en TMF. De finale van De Grote Prijs van Nederland won hij niet, de jury van Vinylized echter oordeelde wel dat Arjuna’s het grootste talent van Nederland is.

"Arjuna is hét nieuwe talent van Nederland," oordeelde jurylid Isis. "Hij is de onbetwiste winnaar van Vinylized. Een ongepolijste diamant," aldus medejurylid Marnix Bal. Laidback Luke sloot zich bij zijn collega's aan: "De Afterbelle ep is erg professioneel en bruikbaar, met goede diepe lagen zonder dansvloerenergie te verliezen."

Aanstaande zaterdag treedt Arjuna Schiks op in Club Home tijdens Minimal Fabric. Een week later (zat 25 okt) is hij te bewonderen in de All is One-zaal van ‘A Space Disco Inferno’ in de Westerliefde (terrein Westergasfabriek). Ook is er op donderdag 23 oktober een shohcase van Afterbelle in de Sugar Factory, waar Arjuna Schiks (live) wordt vergezeld door HIT ME TV en dj Kid Goesting.

Download HIER de live-set Arjuna Schiks

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws