Virtueel festival van Noise

Partyscene Redactie | 15 oktober 2008
headlines

Make some noise

Het ligt in dit digitale tijdperk eigenlijk enorm voor de hand, maar je moet er toch net maar even opkomen: een online festival dat een hele maand duurt en alleen te volgen is op internet. Het Noise Festival is één van de voorlopers op dit gebied en brengt deze maand werk van jonge creatieve geesten uit heel Europa.

Noise is een Britse non-profit organisatie die zich met dit virtuele festival inzet voor jong Europees talentNoise is een Britse non-profit organisatie die zich met dit virtuele festival inzet voor jong Europees talent (onder 25 jaar). Muzikanten, fotografen, mode-ontwerpers, grafische kunstenaars en architecten in de dop, werden eerder dit jaar uitgenodigd om hun werk te uploaden.

Na een strenge selectieronde -door een team dat onder meer bestond uit Badly Drawn Boy (muziek), Zaha Hadid (architectuur) , Norman Rosenthal (kunst), Tom Dixon (productie en 3D design) en James Sommerville (grafisch ontwerp en reclame)- zijn de beste inzendingen de hele maand oktober te bewonderen op de website van het Noise Festival. De geselecteerde acts krijgen overigens ook zendtijd op bekende zenders als BBC en MTV.

Op de virtuele podia van dit festival vind je een 'music showdown', kunst- en fotogalleries, portfolio's en 'guerrilla reportages' van jonge journalisten over de meest uiteenlopende onderwerpen. De jeugd heeft de toekomst, dus ben jij nieuwsgierig wat jong Europa voor ons in petto heeft, dan mag je hier gratis naar binnen (geen lange rijen voor de ingang of zero tolarance-beleid en je mag gewoon je eigen drankje mee naar binnen nemen).

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws