Love2party releaseoverzicht week 40 en 41

Partyscene Redactie | 6 oktober 2008
headlines

Voeding voor je speakers

Het heeft even geduurd, maar hier is dan eindelijk weer een nieuw releaseoverzicht. In deze editie muziek op cd, mp3 en/of vinyl van o.a. Matthew Herbert, Petar Dundov, Squarepusher en Madlib.

Matthew Herbert- There's Me And There's You

Matthew Herbert- ‘There’s Me & There’s You’

Label: !K7

Releasedatum: 28 oktober 2008

Bijzonderheden:  De veelzijdige en innoverende Britse producer Matthew Herbert schotelt ons deze keer een collectie heftige protestsongs voor, verpakt in luchtige instrumentale jazz, soulvolle vocals, fascinerende ritmes en vergezochte samples. Een politiek correcte, maar tegelijkertijd zeer swingende big band-release.

MySpace Matthew Herbert

Thievery Corporation- ‘Radio Retaliation’

Thievery Corporation- ‘Radio Retaliation’

Label: ESL

Releasedatum: Inmiddels uitgebracht

Bijzonderheden: Rob Garza en Eric Hilton namen dit album op als aanklacht tegen de muzikale programmering van de grote Amerikaanse radiozenders, waarmee het volgens menig Amerikaanse producer erg slecht gesteld is. Zij riepen voor hun protest de hulp in van de Braziliaanse zanger Seu Jorge, de Nigeriaanse Femi Kuti en de sitar van Anoushka Shankar.

Website Thievery Corporation

Zelf luisteren

Kuniyuki- ‘Remixed’

Kuniyuki- ‘Remixed’

Label: Mule Musique

Releasedatum: 25 oktober 2008

Bijzonderheden: De Japanse producer Kuniyuki doet momenteel goede zaken op het label Mule Musique met een constante stroom kwalitatief sterke releases die tussen soulvolle house en free jazz zweven. Hij nodigde bovendien een aantal producers van naam uit om zijn tracks te remixen, wat mooie bewerkingen van onder meer Theo Parrish, Henrik Schwarz, Cobblestone Jazz en Chateau Flight opleverde. Acht van deze tracks zijn nu verzameld op dit ultieme chill-album.

MySpace Kuniyuki

‘Full Body Workout Vol. 4’

Full Body Workout Vol. 4’

Label: Get Physical

Releasedatum: Inmiddels uitgebracht

Bijzonderheden: Een impressie van het huidige Get Psychical-geluid, met tracks van zowel oudgedienden (Elektrochemie, Patrice Bäumel) als nieuwe aanwinsten op het Duitse label (Daniel Mehlhart, Gavin Herlihy). Op de cd staan 14 titels, waarvan er acht ook op vinyl zullen uitkomen.

Website Get Physical

Zelf luisteren

‘Body Language 7’

‘Body Language 7’

Label: Get Physical

Releasedatum: 24 oktober 2008

Bijzonderheden: Matthew Dear is de uitverkorene die de nieuwste editie van deze populaire mixserie mocht samenstellen. Met werk van o.a. Johnny D, Kalabrese, Radioslave en SoulPhiction is deze mix bepaald geen spannende ontdekkingsreis, maar een dansbare mix van minimal en deephouse is het natuurlijk wel.

Website Get Physical

‘What We Did & What We Do’

What We Did & What We Do’

Label: Still Vor Talent

Releasedatum: Oktober 2008

Bijzonderheden: Oliver Koletzki en Florian Meindle mixten drie jaar verleden, het heden en de toekomst van dit label aan elkaar voor deze dubbele mix-cd vol (housy) minimal. Naast veel eigen werk, komen ook tracks van labelgenoten als H.O.S.H., Format B, Lutzenkirchen en Channel X voorbij. Een aantal tracks zullen ook ongemixt op vinyl uitkomen.

MySpace Still Vor Talent

‘Watergate 02’

‘Watergate 02’

Label: Watergate

Releasedatum: 13 oktober 2008

Bijzonderheden: Na de eerste release in deze mixserie voor de Duitse club Watergate door Onur Özer in juli, staat de release van ‘Watergate 02’ alweer voor de deur. Sascha Funke werd gestrikt voor de tweede editie en mixte hiervoor de dansbare minimal en house van onder meer Miss Kitten, Whignomy Brothers, DJ Koze en Superpitcher aan elkaar.

Website Watergate

‘Maison Compilation 6’Maison Compilation 6’

Label: Kitsuné

Releasedatum: 27 oktober 2008

Bijzonderheden: Het superhippe Franse mode- en platenlabel brengt ons het laatste nieuws op het gebied van electrorock, electroclash en electrohouse met de zesde editie in deze serie. Hoewel Kitsuné belooft dat dit een meer melodische release is, zonder de gebruikelijke overheersende scheurende 303’s en bombastische bassynths, vrezen we dat echte fijnzinnigheid toch weer ver te zoeken zal zijn met tracks van onder meer Fischerspooner en Digitalism.

Website Kitsuné

Petar Dundov- ‘Escapements’Petar Dundov- ‘Escapements’

Label: Music Man

Releasedatum: Inmiddels uitgebracht

Bijzonderheden: De Kroatische producer Dundov is al jaren een vreemde eend in de technobijt. Wars van alle hypes blijft hij een eigenzinnige koers varen, waardoor het altijd weer afwachten is welke insteek hij voor een release zal kiezen. Op dit nieuwe album is hij duidelijk beïnvloed door minimal en diepe spacey elektronica en vergen de tracks soms veel van het geduld. Maar toch weet Dundov er met zijn unieke sound weer een samenhangend, donker en spannend geheel van te maken.

MySpace Petar Dundov

Zelf luisteren

Dave Clarke- ‘Back In The Box’Dave Clarke- ‘Back In The Box’

Label: NRK

Releasedatum: Oktober 2008

Bijzonderheden: In navolging van danceveteranen als Louis Vega en Joey Negro, heeft Clarke voor deze nieuwe editie van de Back In The Box-serie zijn digitale audiobestanden goed doorgespit, om ons zijn essentiële tunes te laten horen. Naast oude Engelse house komen we klassiekers tegen van dancehelden als Blake Baxter, Fast Eddie en Ralphie Rosario. Een leuk tripje naar het houseverleden van deze technogodfather.

Website NRK

808 State

808 State- ‘90’/ ‘Don Solaris’/ ‘Ex:el’/ ‘Gorgeous’

Label: ZTT

Releasedatum: Inmiddels uitgebracht

Bijzonderheden: Zoek jij nog een klassieker van 808 State of heb je heimwee naar de Manchester-sound van begin jaren negentig? Dan biedt de re-release van vier klassieke 808 State-albums uitkomst. Het origineel van ‘Pacific State’, hun grootste hit, is niet terug te vinden op deze dubbelaars, maar er is wel een hele serie bonusremixen en nog niet eerder uitgebracht materiaal aan de releases toegevoegd.

Zelf luisteren

Squarepusher- ‘Just A Souvenir’

Squarepusher- ‘Just A Souvenir’

Label: Warp

Releasedatum: 27 oktober 2008

Bijzonderheden: Squarepusher a.k.a. Tom Jenkins geeft na twee jaar stilte met 14 fonkelnieuwe tracks weer in kijkje in de diepe krochten van zijn enigszins verontrustende, maar toch altijd weer vernieuwde muzikale gedachtengang. De inspiratie voor dit album was een ‘dagdroom over het bekijken van een gigantisch optreden van een gestoorde, prachtige rockband’. Echt toegankelijk zal de muziek van Squarepusher nooit worden, maar hij verrast de luisteraar deze keer wel met organisch gebruik van 'echte' instrumenten, wat het album een lichter, meer funky gevoel meegeeft.

Website Squarepusher/ zelf luisteren

Madlib- ‘WLIB AM: King Of The Wigflip’

Madlib- ‘WLIB AM: King Of The Wigflip’

Label: Rapster UK

Releasedatum: Inmiddels uitgebracht

Bijzonderheden: Je zou met al die 50 Cents, Lil’ Jons en Akons bijna vergeten dat er nog steeds vooruitstrevende hiphopartiesten bestaan. Gelukkig is Madlib er nog om ons eraan te herinneren waar het eigenlijk om draait in dit genre. Op het door hem samengestelde compilatie-album ‘King Of The Wigflip’, laat hij mooie soulvocals spelen met dikke baslijnen, sluipen vette discosamples via de achterdeur binnen en houdt hij af en toe in om ruim baan te laten voor bezwerende lyrics.

MySpace Madlib

Zelf luisteren

Heb jij nog een vette releasetip? Meld het dan in het forum!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws