Het Nederlandse dj-debuut van Jakes

Partyscene Redactie | 23 september 2008
headlines

Jakes doet het solo

Na de klapper met Benga afgelopen mei in Het Patronaat, is Dub Infusions terug van een welverdiende vakantie met een flinke primeur: Jakes, de befaamde drum ’n bass-mc van onder meer Pendulum, TC en Dillinja, blijkt ook zijn mannetje te staan achter de decks en zal Haarlem aankomende vrijdag op de grondvesten doen trillen.

 

Jakes is van alle markten thuis.Dat Jakes naast indrukwekkende mc-skills nog veel meer in zijn mars heeft, bleek wel uit het recente succes van zijn danvloerkrakers ‘Warp 9’ en ‘3K lane’, waarmee hij binnen korte tijd een prominente plaats in de dubstepscene heeft weten te bemachtigen. Maar ook achter de decks lijkt hij zich helemaal thuis te voelen en het is dus hoog tijd dat Nederland kennis gaat maken met de solo-kwaliteiten van deze Brit.

Nog meer verfrissende dubsteptunes worden ingevlogen vanuit Kopenhagen. Producer en dj JSL heeft inmiddels een heldenstatus weten op te bouwen in de vooruitstrevende Scandinavische hoofdstad, als labelbaas van het  Kraken-label en organisator van diverse succesvolle feesten. Zijn creatieve samplegebruik in combinatie met moddervette baslijnen staan daar al tijden garant voor dikke feestjes.

En natuurlijk is er vrijdag ook een afgevaardigde van de nog altijd uitdijende Nederlandse dustepscene aanwezig. G-Selecter, een dubstepveteraan die op jonge leeftijd al verslaafd raakte aan de 2step-sound door de Speed Freax-feesten, heeft in de afgelopen jaren heel wat ervaring opgedaan in de wereld van de grime en dubstep. Deze bekwame dj zal zeker laten horen dat dit genre al lang geen uitsluitend Britse aangelegenheid meer is.

Dikke Dubstep invites Dub Infusions/ 26-09-2008/ Het Patronaat, Haarlem/ 23:00-04:00/ vvk €10,-.

Dub Infusions/ Planet KL

MySpace Jakes

Myspace JSL

Hyves G-Selecter

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws