Disco-docu in de maak

Partyscene Redactie | 18 september 2008
headlines

Disco is onverwoestbaar 

Nu disco een revival doormaakt en weer vol overgave door de hedendaagse danceproducers omarmt wordt, kon het niet uitblijven: een nieuwe docu over de oersound van de dansvloer. In de film ‘And We Danced’ zal ruim dertig jaar disco in beeld gebracht worden.

 

Mario RogowskiDe documentaire is een project van de Duitse dj (en nu dus ook filmmaker) Mario Rogowski. Hij is een groot bewonderaar van artiesten als Tony Humphries, Frankie Knuckles, Tom Moulton en Larry Levan en brengt zijn fans regelmatig ‘Space Disco, crispy Electro Funk, Acid House en Laser Soul’ vanuit de dj-booth en in zijn eigen radioshow.

Voor deze ultieme hommage aan het genre riep hij de hulp in van een flink aantal grote namen uit de dance. Het beeldmateriaal, de foto’s, flyers en meest invloedrijke tracks van de afgelopen decennia zullen in deze film van commentaar worden voorzien door o.a. Larry Heard, DJ Pierre, Juan Atkins, George Morel, Trevor Jackson, Prins Thomas, Linstrøm, Dixon, Âme en Henrik Schwarz.

Rogowski’s vertrekpunt ligt in de undergroundscene van New York in de jaren zeventig, en komt via de ontwikkeling van house en techno in Chicago en Detroit, uiteindelijk uit bij de invloed die het genre heeft op de nu-disco en spacey deephouse van nu. Het lijkt een behoorlijk ambitieus project om zo’n breed muzikaal scala goed te belichten, dus we zijn benieuwd of hij er een relevant document van zal weten te maken.

Hier vind je in ieder geval vast een voorproefje van de interviews in ‘And We Danced’, waarvoor de opnames op dit moment nog in volle gang zijn.

MySpace Mario Rogowski

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws