House veel ouder dan 20 jaar

Partyscene Redactie | 10 september 2008
headlines

Wie maakte nou echt de allereerste houseplaat?

Aanstaande zaterdag draait Marshall Jefferson tijdens ‘a celebration of 20 years house music’ in het onlangs geopende club Watt aan de Westkruiskade.

House bestaat volgens de Nederlandse partyorganisatoren, clubs en media in 2008 precies twintig jaar. Is dit correct? Onder welk genre valt ‘On and On’ van Jesse Saunders uit 1984 dan? En ‘Love can’t turn around’ (1986) van ‘Farley’ Jackmaster Funk?

Aanstaande zaterdag draait Marshall Jefferson tijdens ‘a celebration of 20 years house music’ in het onlangs geopende club Watt aan de Westkruiskade. Maar de Amerikaanse houseproducer had in 1986 al zijn klassiekers geschreven: ‘Move Your Body’, verschenen op het legendarische label DJ International Recordings.

Waarom staat Nederland in het teken van 20 jaar house, terwijl de stroming al bijna 25 jaar bestaat? Worden we misleid door organisatoren die onder het motto van een mijlpaal in de dance-industrie succes willen boeken met organiseren van een classic-feest?

Ach, wat maakt het uit. Een set van Marshall Jefferson in Nederland is het bezoeken meer dan waard. Temeer omdat ook Secret Cinema zijn doos vol classics opentrekt, net als o.a. Lucien Foort en Ardy Beesemer (ja, die leeft nog). Wij geven tickets weg aan hen die in het forum de allereerste houseplaat raden. Succes!

Club Watt

Marshall Jefferson

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws