Illegale houseparty in Assen vreedzaam beëindigd

Partyscene Redactie | 1 september 2008
headlines

Geen arrestaties, wel vroegtijdige beëindiging

Een illegale houseparty op een terrein van defensie; zoiets kan natuurlijk alleen in Nederland. Afgelopen weekend zijn in Assen ruim 1500 mensen losgegaan op de stevige alternatieve technostijlen die deze omstreden meerdaagse feesten zo kenmerken.

Een illegale houseparty op een terrein van defensie; zoiets kan natuurlijk alleen in Nederland.De locatie bevond zich vlakbij het TT-circuit in het Drentse stadje. Op vrijdagavond begon voor veel omwonenden de ellende. Ruim twintig uur later, zaterdagavond rond 22.00 uur maakten de politie en marechaussee een einde aan het feest, zonder daarbij arrestaties te hebben verricht.

De organisatoren van de houseparty wilden in eerste instantie doorgaan tot maandagochtend, maar het feest werd al snel getraceerd na meldingen van geluidsoverlast door omwonenden. Uiteindelijk dropen alle feestgangers vrijwillig af. De opgetrommelde Mobiele Eenheid hoefde niet in actie te komen.

“Het evenement was voor ons en alle omwonenden een volslagen verrassing,” aldus de locoburgemeester van Assen, Chris de Wal (PvdA). "Een dergelijk feest geeft een onacceptabele overlast voor de omwonenden. Er waren geen vergunningen afgegeven. De gemeente kon daarom niet instaan voor de veiligheid en gezondheid van de bezoekers."

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws