Dancemuziek is gezónd

Partyscene Redactie | 30 augustus 2008
headlines

Vitamine D(ance)

Zit jij je ook altijd zo lekker in je vel na een avondje dansen op dikke tunes? Wij vermoedden het natuurlijk al jaren, maar nu is het dan ook wetenschappelijk bewezen: dance geeft je imuunsysteem een flinke boost. Gooi de multivitamines, echina force en antibiotica maar aan de kant en zet je speakers op 11.

Geen zuster aan je bed als je vaak naar je favoriete muziek luistert.Onderzoekers van de Britse Sussex Universiteit en het Max Planck Instituut in Duitsland vroegen driehonderd mensen om vijftig minuten naar vrolijke elektronische muziek én een willekeurige reeks tonen te luisteren. Ze ontdekten dat bij de groep die naar dance luisterde, de hoeveelheid van het stresshormoon cortisol veel sneller afnam, dan bij de groep die naar de willekeurige tonen luisterde.

Verder had de dance-groep na het luisteren een verhoogd niveau van de antistof ‘immunoglobine A’, de eerste verdediging tegen virussen en andere narigheid, in hun systeem. Ook meetrommelen met de muziek bleek een positief effect op de gezondheid te hebben. De onderzoekers denken overigens wel dat muzikale voorkeur nog invloed kan hebben op de werkzaamheid van de tunes, maar zolang je vaak naar je favoriete artiesten luistert zit je helemaal goed.

Terwijl de dames en heren wetenschappers nu gaan bekijken hoe ze deze nieuwe kennis kunnen toepassen bij patiënten in ziekenhuizen, weten wij wat ons dit weekend te doen staat. Een dik feestje prikken dus en even wat extra gas geven op de dansvloer; het is tenslotte supergezond!

Bron: Telegraph

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws