Love2party\'s Weekendoverzicht

Partyscene Redactie | 28 augustus 2008
headlines

Het is weer bijna weekend

Waar gaan we heen van het weekend? Waar vinden de leukste feestjes plaats en welke clubs stellen vrijkaarten ter beschikking? Voor veel bezoekers van Love2Party is het onderdeel previews/prijsvragen nog altijd van onschatbare waarde.Een overzichtje.

FESTIVALS

VolttWat: Voltt Loves Summer

Waar: NDSM, Amsterdam

Datum: zaterdag 30 augustus

Line-up: Adam Beyer, Bart Skils, Carl Craig, Boris Werner, Melon, 2000 and One, Jens Bond, Pole, Alex Under, Polder, Andy Stott, Rauwkost, Ille Bitch, Giles Smith & James Priestley

Entreeprijs: uitverkocht!

Website: www.voltt.com

Bijzonderheden: Wie dacht dat het festivalseizoen na Mysteryland wel afgelopen is, komt bedrogen uit want dit weekend zijn er nog een stapel leuke kleinere festivals. De meest interessante is toch wel het altijd gezellige Voltt Loves Summer. Vorig jaar was dit zeker één van de leukere festivals van de zomer. Helaas voor velen is het festival sinds begin van de week al uitverkocht, dus dat wordt nog even veel moeite doen als je er nog heen wilt gaan.

Full House FestivalWat: Full House Festival

Waar: Rijkerswoerdse Plassen, Arnhem

Datum: zaterdag 30 augustus

Line-up: Cari Lekebusch, Rino Cerrone, Inland Knights, Nathan Coles, Boris Werner, Juan Sanchez, James Ruskin, Jan Liefhebber, Sandrien, Carlos Valdes, Roger Gerressen, Felix Kröcher, Sinan Alakus, Erick E, Funkerman, Don Diablo en meer

Entreeprijs: 30 euro vvk

Website: www.fullhousefestival.com

Bijzonderheden: Ook in Arnhem sluiten ze de zomer af dit weekend met het Full House festival. De nadruk ligt hier vooral op de twee house podia maar er is een ook een fijne techno stage en een deep-tech stage waar Inland Knight en Nathan Coles de headliners zijn. En Piet Pelleboef belooft zaterdag een hoop zon, dus een prima dag om nog een festival mee te pakken.

OuthouseWat: Outhouse Festival

Waar: Cabrio, Soest

Datum: zaterdag 30 augustus

Line-up: Shinedoe, T.Raumschmiere, Lady Aïda, Sandrien, Redshape, T-Mus, 030303 dj's, Gomes, Applescal live,

Entreeprijs:

Website:

Bijzonderheden: Wij houden wel van kleine festivals waar de nadruk ligt op muziek. Zeker als die plaatsvinden op een zeer intieme, bosrijke locatie. Neem het Outhouse festival op een wonderschone locatie; het Openluchttheater Cabrio in Soest. Een dag vol warme techno, house, electro, acid, dubstep en minimal middenin de bosrijke entourage van de Soester Duinen. De line-up dit jaar bevat live-optredens van de veelgeprezen Redshape en Applescal.

Love2party preview

Good LifeWat: Goodlife festival

Waar: Goffertpark, Nijmegen

Datum: zondag 31 augustus

Line-up: Darko Esser, Pitto, Brent Roozendaal, Monokreck, Patrice Bäumel, Bart Hard, Mark Wanders, dB, Yaron Cohen, Ille Bitch, Macroscope, Chaosmaker en many more

Entreeprijs: 8 vvk, 10 door

Website: www.goodlifefestival.nl

Bijzonderheden: Nijmegen is een intiem festival rijker. Een aantal lokale organisaties heeft de handen ineen geslagen om samen een klein festival op te zetten in het Goffertpark. Geen grote buitenlandse namen, maar een festival met alleen maar lokale helden aangevuld met een paar dj’s die vaak in Nijmegen te bewonderen zijn. En het allermooiste is dat kaartjes acht euro in de voorverkoop en tien euro aan de deur zijn. Daar kan je het niet voor laten.

CLUBNIGHTS & BEACHPARTIES

ElectriqueWat: Electrique

Waar: Club zonder Concessies, Rotterdam

Datum: vrijdag 29 augustus

Line-up: Jamie Lie A Kwie, Joey Daniel, Lacriox, Barkode, Sven Rom, 200.000 Turntables

Entreeprijs: 7 euro

Website: www.clubzonderconcessies.nl

Bijzonderheden: Na een afwezigheid van twee maanden gaat de Club zonder Concessies weer van start met hun vaste vrijdag Electrique. Vanaf vrijdag staan elke week weer de Rotterdamse boys achter de decks om de dikste minimal en techno tunes op te leggen in de kleinste club van Rotterdam. Altijd een goed alternatief als er verder niks te doen is op de eerste dag van het weekend.

VolttWat: Voltt After + Voltt After After

Waar: Paradiso & Flexbar, Amsterdam

Datum: zaterdag 30 augustus

Line-up: onbekend

Entreeprijs: 15 euro paradiso, 5 euro flexbar

Website: www.voltt.com

Bijzonderheden: Net als vorig jaar verplaatst het Voltt circus zich na het festival naar de Paradiso voor de after. En ook ditmaal maken ze verder geen line-up bekend, maar mensen die er vorig jaar bijwaren, bestempelden de after als twee keer zo vet als het festival. En alsof één after nog niet genoeg is, is er ook nog een after after in de Flexbar. Deze begint om vijf uur ’s ochtends en ook hiervoor worden verder geen namen bekend gemaakt. Dat wordt een hele lange dag!

Sound ArchitectureWat: Sound Architecture – Kreise Der Liebe

Waar: Catwalk, Rotterdam

Datum: zaterdag 30 augustus

Line-up: Andre Crom, Cess, Joachim, Jeff Moore

Entreeprijs: tientje

Website: www.soundarchitecture.nl

Bijzonderheden: Spannende avond in de Catwalk zaterdag. Joachim heeft deze keer een paar namen gehaald die niet zo zeer bekend zijn bij het grote publiek maar wel erg interessant. De Duitsers Chess en Andre Crom komen namelijk op bezoek en dat is het meer dan waard om even te checken. Want beide heren weten hoe ze een zaal op hun kop moeten zetten. Vooral van Chess mag je hele hoge verwachtingen hebben.

Mathew JonsonWat: Planet Rose

Waar: Doornroosje, Nijmegen

Datum: zaterdag 30 augustus

Line-up: Mathew Jonson live, Taras van de Voorde, Mark Wanders, Gewaagde Zwagers live, Luuk Kielen, Roger Gerressen, Davy Brandt

Entreeprijs: 13 vvk, 15 door

Website: www.doornroosje.nl

Bijzonderheden: De mannen achter Planet Rose zijn onwaakt uit de zomerslaap. En ze gaan gelijk goed van start met Mathew Jonson. Jonson is niet alleen de bekendste Canadese techno live artiest maar ook een van de meest interessante en creatieve DJ’s en producers van de hedendaagse elektronische muziek. Na Jonson is de grote zaal drie uur lang in handen van Rotterdamse held Taras, dus dat alleen is al een goede reden om te gaan!

Dagje StrandWat: Dagje Strand

Waar: Whoosah, Scheveningen

Datum: zondag 31 augustus

Line-up: Estroe, Darko Esser, Pitto Live, Bert de Rooij, Bo, Nijs en hun denkbeeldige vriendje, Dollkraut, Némo Farinedigue, NulkommaNul, Pete Richards, Thijs Leenders

Entreeprijs: gratis!

Website: www.4-vier.nl

Bijzonderheden: Als we ook Piet Paulusma mogen geloven, wordt het dit weekend onwijs lekker weer, dus is een dagje strand natuurlijk een fijn plan. Zeker als je aanstaande zondag richting Scheveningen afreist, want eerlijk is eerlijk; daar gebeurt het allemaal deze zomer. Zondag bij de Whoosah een dagje strand en verderop bij Naturel de laatste editie van Steam van deze zomer. Niet verkeerd dus.

Charles WebsterWat: Sundale

Waar: Bloomingdale, Bloemendaal

Datum: zondag 31 augustus

Line-up: Charles Webster, Sebastiaan Davidson, Sunnery James & Ryan Marciano, Leroy Styles

Entreeprijs: 10 euro  

Website: www.bloomingdalaanzee.com 

Bijzonderheden: Het maandelijkse feestje van Ricky Rivaro is er niet één wat snel in ons weekendoverzicht terecht komt. Maar deze keer absoluut wel, want niemand minder dan Charles Webster komt draaien. De laatste jaren is Webster er in geslaagd om een breder publiek te trekken, zonder de puristen en zijn fans van het eerste uur teleur te stellen. En zondag staat hij dus in Bloemendaal.

Voor een uitgebreider overzicht, is er natuurlijk altijd nog de partyagenda

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws