Get Physical remix-contest Patrice Bäumel

Partyscene Redactie | 21 augustus 2008
headlines

Bäumel in de mix

We zien graag dat Nederlandse dance-artiesten goed ontvangen worden in het buitenland. Nu zijn de schijnwerpers gericht op de Amsterdamse producer Patrice Bäumel. Het Duitse label Get Physical heeft namelijk een remix-contest opgezet rond zijn track ‘Roar’.

Patrice BäumelEen Nederlandse stage op het gerenommeerde Britse Creamfields festival, internationale waardering voor Nederlandse dubsteppers als 2562 en Martyn, een podcast op de bekende muzieksite Resident Advisor van Patrice Bäumel... de goede berichten over Nederdance blijven maar binnenstromen. Een nieuwe generatie Nederlandse elektronische artiesten maakt zich klaar om de vleugels uit te slaan.

Na releases op bekende labels als Trapez en Manual, is Bäumel momenteel vooral aan het werk voor het Duitse label Get Physical, dat ook een remix-contest heeft uitgeschreven voor zijn recente release ‘Roar’.

Patrice over de insteek van de contest: “Omdat de originele versie geen beats bevat (veel mensen irriteerden zich daar zelfs aan) leent deze track zich bij uitstek om er nog een ‘complete’ versie van te maken. Zowel Get Physical als ikzelf hebben ongevraagd al een hoop zelfgemaakte versies van ‘Roar’ opgestuurd gekregen.

Maak jij de ultieme remix van 'Roar'?Er was dus al behoorlijk animo in deze richting, maar voor een goede remix kun je echter beter met de aparte onderdelen van een track aan de slag gaan. Daarom bieden wij deze nu op junodownload aan. Over het speciale prijzenpakket voor de winnaar kan ik helaas nog niets verklappen; dat houdt Get Physical strikt geheim.”

De remix-contest is natuurlijk niet het enige project dat Bäumel heeft lopen: “Er zijn remixen voor Booka Shade en Marc Romboy in de maak. Verder ben ik bezig met twee nieuwe singles voor de labels Trapez en Get Physical en lever ik ook een track voor de volgende ‘Full Body Workout’-compilatie van Get Physical, die eind september uitkomt.”

Naast gigs in Barcelona en Frankfurt, staat Bäumel op 20 september met zijn muzikale maatje Nuno dos Santos in Paradiso, voor een gecombineerde 360 Soundsystem/ Earth-avond. Misschien hoor je daar dan wel jouw winnende remix voorbij komen op de dansvloer!

Denk jij de ultieme remix van ‘Roar’ te kunnen maken, zend jouw track dan voor 9 september naar Get Physical.

Website Get Physical

MySpace Patrice Bäumel

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws