Fabric opent nieuwe club in The Dome

Partyscene Redactie | 19 augustus 2008
headlines

Clubben in Millenium Dome

Iedereen die wel eens in Londen is geweest om flink te stappen, zal ongetwijfeld ooit een keer in The Fabric zijn geweest - een van de bekendste clubs in de Britse hoofdstad. Binnenkort moeten er keuzes gemaakt worden, want op 19 september opent The Fabric een tweede club, genaamd Matter. Locatie is de Millenium Dome.

The DomeThe Dome in London is tien jaar geleden gebouwd ter ere van het nieuwe millenium. Het bouwwerk moest uitgroeien tot dé trekpleister van de stad. Helaas raakte de Millenium Dome in de problemen, onder meer door de hoge kosten en de uitblijvende interesse van ondernemers om zich er te vestigen. Een ideale mogelijkheid om er een club in te bouwen, want wie wil er nou geen locatie waar de ruimte oneindig is.

Drie jaar lang is er gepland en ontworpen en volgende maand is de nieuwe club een feit. En als we de verhalen mogen geloven, wordt dit één van de mooiste clubs die we ooit gezien hebben. Niet alleen de mooiste, maar ook de meest vernieuwende club, want er wordt gewerkt met een geheel nieuw 3d soundsystem. Een ingenieus systeem dat de dj in staat stelt om een bepaald geluid op elke willekeurige plaats in de club door de boxen te slingeren wanneer hij maar wil. Iets wat hem bijna onbeperkte mogelijkheden geeft.

De focus qua muzikale planning komt vooral op het live-element binnen de elektronische muziek te liggen, aangevuld met grote dj-namen. Zo staan in de eerste paar weken o.a. Carl Cox, Sasha, Simian Mobile Disco, Mylo, Jon Digweed, Deadmau5 en Armand van Helden achter de decks.

Het enige lastige aan The Dome is dat het nogal slecht bereikbaar is. Het ligt een stuk uit het centrum aan 'de verkeerde kant' van de Thames. Maar niet getreurd, want daar is een oplossing voor gevonden. Er vaart namelijk een veerdienst vanaf het centrum naar The Dome met aan boord; muziek, drankjes en zelfs een rokersdek.

Ben je dus na 19 september in London en wil je een nacht goed stappen, ga dan een keertje kijken in de fonkelnieuwe club Matter.

Meer info vind je op de website van Matter

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws