Doe-het-zelven met Speedy J

Partyscene Redactie | 18 augustus 2008
headlines

De toekomstmuziek van Jochem Paap

Speedy J. houdt wel van een experimentje. Na het Umfeld project, waarmee hij eind vorig jaar een compositie van visual art en audio speciaal voor 5.1 surround bracht, heeft hij in 2008 weer iets nieuws voor ons in petto: een cursus album bouwen met een heus Speedy J-bouwpakket.

Creatief met Jochem.Jochem Paaps nieuwe album ‘Red Shift’ komt later dit jaar uit op zijn eigen digitale label Electric Deluxe en wordt gevolgd door een gelimiteerde fysieke release op het Plus 8-label van medevisionair en maatje Richie Hawtin. Naast dit album brengt hij ook ‘Kreate’ uit; een digitaal pakket bomvol Speedy-tools.

Digitale dj’s die werken met software (zoals Ableton) kunnen er met deze tools voor kiezen om niet de originele opgenomen tracks van Speedy J. in hun set te gebruiken, maar de bewuste tracks helemaal uit elkaar te trekken en vanaf de basis op te bouwen naar eigen smaak, al dan niet met loops en samples uit de overige tracks.

Tot nu toe was een dergelijke mixvrijheid eigenlijk alleen voorbehouden aan dj’s die naast het draaien van andermans releases, ook eigen materiaal produceren. Maar als meer labels Paaps voorbeeld gaan volgen, dan heeft ook de ‘gewone dj’ bijna onbeperkte mogelijkheden om releases te bewerken. En dat zou wel eens tot veel meer creativiteit en diversiteit op de dansvloeren kunnen leiden. Meneer Paap, komt u maar door met dit bijzondere bouwpakket!

 

Bron: Beatportal

MySpace Speedy J

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws