Orbital & System 7 doen Patronaat & Paradiso

Partyscene Redactie | 14 augustus 2008
headlines

Nostalgische technobeats in Nederland

Aankomend weekend presenteert het Planet Dog-label in Nederland een aantal artiesten dat voor een ware revolutie binnen de elektronische muziek heeft gezorgd. Zo komen o.a. Phil Hartnoll (Orbital) en System 7 naar ons kouwe kikkerlandje voor exclusieve optredens in Het Patronaat en Paradiso.

System 7Wat is dat nu? Is Orbital terug? Voor de helft, want vier jaar na de breuk van het legendarische rave-duo, schuift één van de twee broertjes, Phil Hartnoll, achter de knoppen van zijn mengtafel. Tot groot verdriet van de vele fans gooide Orbital in 2004 de handdoek in de ring, maar nog is de muziek van de gebroeders Hartnoll zeer geliefd. Vandaar dat Phil het niet laten kan om zo nu en dan nog eens op te treden.

Het is een opmerkelijke combinatie op dat podium. Een man, een vrouw, een elektrische gitaar en een batterij elektronica. System 7, het duo Steve Hillage en partner Miquette Giraudy, draait al meer dan tien jaar met internationaal succes mee in de dancescene. Twee oudgedienden die elkaar in de jaren zeventig leerden kennen in de Steve Hillage Band met Miquette Giraudy op keyboards. Live gaat het er stevig aan toe. Het altijd nadrukkelijk aanwezige, maar zwaar vervormde geluid van de elektrische gitaar van Steve Hillage voorziet Giraudy van een stel meedogenloos beukende beats en prachtige soundscapes.

Planet Dog @ Patronaat

Vrijdag 15 augustus

Line-up: Orbital / Phil Hartnoll, System 7, Banco De Gaia, Jim Masters

Tickets 16 euro.

Patronaat

Planet Dog @ Paradiso

Zaterdag 16 augustus

Line-up: Orbital / Phil Hartnoll, System 7, Banco De Gaia, Spooky, Dave Angel, 808 State dj's & Billy Nasty.

Tickets: 25 euro.

Paradiso

L2P-interview System 7

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws