Carl Craig gaat klassiek

Partyscene Redactie | 8 augustus 2008
headlines

De ’nachtmuzik’ van Craig

Carl Craig had blijkbaar even genoeg van het eenzaam in de studio zitten om kant-en-klare mixen af te leveren en pakt het dit najaar helemaal anders aan. Hij liet zes van zijn tracks door pianist Francesco Tristano bewerken en het resultaat daarvan zal in oktober live ten hore worden gebracht door het Franse Les Siècles Orchestra.

Craig heeft het even gehad met de laptop (foto: Riva Sayegh).

Deze klassieke uitvoering van Karels tracks door een voltallig orkest vindt plaats tijdens Versus, een Frans muzikaal evenement dat in het teken staat van het samenbrengen van vooruitstrevende artiesten en de versmelting van verschillende muziekstromingen. Het orkest bestaat uit bijzondere groep jonge mensen, die zowel klassieke als moderne instrumenten beheersen.

Naast het werk van Craig, zullen ook ‘Streets’ van Bruno Mantovani en ‘City Life’ van Steve Reich (die al eerder werd geremixed door Ken Ishii en Alex Smoke) in een klassieke versie worden gegoten. Daarnaast levert de Berlijnse electro-veteraan Moritz von Oswald een bijdrage, met een ‘ritmisch arrangement’ en een nieuw muziekstuk dat hij samen met Craig heeft geschreven.

Mocht je op 18 oktober in de buurt van het culturele centrum Cité de la Musique in Parijs zijn, dan is dit toch wel een flink aanradertje!

Website Cité de la Musique

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws