Ieder zijn eigen Fast Forward

Partyscene Redactie | 8 augustus 2008
headlines

Meld jouw all time favoriete FFWD-platen en win!

Rotterdam maakt zich op voor de Fast Forward Dance Parade. Ook de eerste lichting house-dj’s die de Maasstad heeft voorgebracht: Ronald Molendijk en Michel de Hey. De één via een anti-Opstelten-song, de ander via een speciaal uitgedoste truck en een grote afterparty.

 

‘Opstelten, shut the fuck up’, brult MC Stretch in een productie van Ronald Molendijk. Het is een reactie op een artikel in het AD waarin de Rotterdamse burgervader aangeeft dat de Dance Parade de kritische grens heeft bereikt. Hij doelt daarmee op het aantal mensen dat als gevolg van overvloedig drank- en drugsgebruik een eerstehulppost in de stad bezoekt. Jos de Bruijn, hoofd van de spoedeisende hulp van het Erasmus MC, vindt zelfs dat ‘doorgesnoven uitvallers’ van de houseparade voortaan zelf de ziekenhuisrekening betalen.

Ronald Molendijk is woest: "“Elk jaar lees ik in de krant hoeveel overlast de dansoptocht veroorzaakt. Waarom hoor ik niets over die 400.000 mensen die een topdag hebben en de stad een economische boost geven?"“Elk jaar is de danceparade de klos,” foetert Ronald Molendijk. “Elk jaar lees ik in de krant hoeveel overlast de dansoptocht veroorzaakt. Waarom hoor ik niets over die 400.000 mensen die een topdag hebben en de stad een economische boost geven? Nee, vanwege 40 of 50 mensen die bij de EHBO terechtkomen, wordt FFWD in een zwart daglicht gesteld.”

De kritische uitlatingen van Ivo Opstelten in het AD was voor Molendijk de druppel die de emmer deed overlopen. Molendijk maakte uit protest een nummer. In ‘Opstelten, Shut the Fuck Up’ krijgt de Rotterdamse burgervader er van MC Stretch stevig van langs. Zo wordt hij eraan herinnerd dat het aangekondigde afscheidsfeest de stad negen ton gaat kosten. En dat Opstelten zelf graag de geschiedenisboeken in gaat als de burgermeester die de straten van Rotterdam kauwgomvrij maakte. Download de track HIER.

DJ-collega Michel de Hey kan Ronald’s kritiek wel begrijpen. “Als die gevallen van drugs- en drankmisbruik tijdens FFWD aanleiding zijn om de dansparade van de festivallijst te schrappen, kan er dan ook eens kritisch naar het Zomercarnaval worden gekeken? Ik kan me niet voorstellen dat het aantal gevallen van drank- en drugsmisbruik minder is op andere muziekevenementen in Rotterdam.”

Michel de Hey: “Als die gevallen van drugs- en drankmisbruik tijdens FFWD aanleiding zijn om de dansparade van de festivallijst te schrappen, kan er dan ook eens kritisch naar het Zomercarnaval worden gekeken?"De Hey is er het type niet naar om te praten over politieke statements wat de danceparade betreft. Hij heeft het al druk genoeg met de organisatie van zijn speciaal uitgedoste truck - traditiegetrouw de laatste kar van FFWD - waar de Britse technoheld Carl Cox de Rotterdammer zal vergezellen. En de grote afterparty in de Cruise Terminal.

Het thema van FFWD is ‘It’s all about the ‘records’, maar op de truck van Michel de Hey zijn geen draaitafels te vinden. “Dat werkt echt niet op zo’n flink bewegende kar,” vindt Michel. Daarom heeft mister Dance Parade al zijn favoriete FFWD-tracks inmiddels gebrand op cd. Maar misschien is-ie er eentje vergeten? Daarom de vraag aan jullie forumposters om je favoriete tracks op te noemen die jij vanaf de laatste track van de Rotterdamse danceparade wilt horen. De origineelste meldingen verdienen een speciaal door De Hey en Carl Cox gesigneerd FFWD T-shirt en een last minute gastenlijst op de HEY-afterparty in de Cruise Terminal, met dj’s Carl Cox, Michel de Hey en Jay Samuel achter de decks. Dus doe je best!

FFWD

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws