Love2party\'s Weekendoverzicht

Partyscene Redactie | 8 augustus 2008
headlines

Het is weer bijna weekend

Waar gaan we heen van het weekend? Waar vinden de leukste feestjes plaats en welke clubs stellen vrijkaarten ter beschikking? Voor veel bezoekers van Love2Party is het onderdeel previews/prijsvragen nog altijd van onschatbare waarde.Een overzichtje.

FESTIVALS

Dance ParadeWat: Fit For Free Dance Parade

Waar: Rotterdam Centrum

Datum: zaterdag 9 augustus

Line-up: Tientallen dj’s variërend van house tot drum&bass en van latin tot hiphop.

Entreeprijs: gratis

Website: www.fitforfreedanceparade.nl

Bijzonderheden: De parade gaat traditioneel van start op het Eendrachtsplein, om 14.00 uur en voor het eerst in de geschiedenis is de Willemsbrug als het eindpunt van de parade opgenomen. De Parade eidigt rond een uur of negen ’s avonds en daarna kan iedereen door in de clubs van Rotterdam die ook deze keer de deuren vroeg openen. Natuurlijk wordt er flink uitgepakt overal in de stad.

Love2party preview

SolarWat: Solar Festival

Waar: Maasplassen, Roermond

Datum: zaterdag & zondag

Line-up: Ben Sims, Funk D'Void, Slam, Dominik Eulberg, Ceephax Acid Crew, Goose, Alain Clark, Extince, Marco Bailey Band, Aux Raus, Sticks & Rico, Chuckie, Bart Skils, Oscar Mulero, Jeugd van Tegenwoordig, The Subs eva

Entreeprijs: 49 weekendpas, 65 incl camping

Website: www.solarweekend.nl

Bijzonderheden: Extrema presenteert ook dit jaar weer hét creatieve crossoverfestival Solar Weekend op 9 en 10 augustus bij het recreatiewater ‘De Weerd’ in Roermond. Voor de campinggasten is er op vrijdag 8 augustus de inmiddels legendarische preparty op de Solar Strandcamping vanaf 16:07 uur. Er zijn vijf muziekarea’s met house, techno, electro, dubstep, live electronics, minimal, en zelfs IDM, hiphop en pop.

Generations of LoveWat: Generations of Love festival

Waar: Blijburg, Amsterdam

Datum: zaterdag 9 augustus

Line-up: Benny Rodrigues, Jerome, Juan Sanchez, Marcello, Nuno dos Santos, Roog, Melon, Prins Thomas, Sandrien, Joost van Bellen, Kraak & Smaak, Brian S., Paul Jay, Remy, Eddy de Clercq & Band

Entreeprijs: 21 vvk, 25 door

Website: www.generationsoflove.nl

Bijzonderheden: Twintig jaar house. Dat is het thema van het dance-spektakel op het Amsterdamse Blijburg op 9 augustus. Hoewel de helft van de line-up tijdens de begindagen van de housecultuur nog op de lagere school zat en sommigen zelfs in de luiers, moeten de ruim 40 artiesten de sfeer uit de zogenaamde tweede ‘summer of love’ overbrengen aan het publiek.

Love2party preview

SMSWat: Sonnemondsterne

Waar: Bleilochtalsperre, Saalburg

Datum: vrijdag t/m zondag

Line-up: Sven Väth, Richie Hawtin, Ricardo Villalobos, Alter Ego, DJ Rush, Magda, Paul Brtschitsch, Karotte, Toni Rios, Wighnomy Brothers, Frank Lorber, Moby, Troy Pierce, Massive Attack, Digitalism, Northern Lite and many more

Entreeprijs: 80 euro voor het weekend.

Website: www.sonnemondsterne.de

Bijzonderheden: Geen zin om in Nederland te blijven dit weekend, dan is een ritje Saalburg van harte aan te raden want dit weekend vindt in het Bleilochtal reservoir in Saalfeld alweer voor de twaalfde keer Sonnemondsterne plaats. Sonnemondsterne heeft door de jaren heen een goede reputatie opgebouwd en werd al enkele malen verkozen tot beste festival van Duitsland.

CLUBNIGHTS & BEACHPARTIES

Carl CoxWat: Dance Parade afterparties

Waar: Alle clubs in Rotterdam

Datum: zaterdag 9 augustus

Line-up: oa Carl Cox, Michel de Hey, Lucien Foort, Miss Monica, Tony Rohr live, Boris Ross, Joachim, Sandeep, Erick E, Roog, Benny Rodrigues, Le Chic, Copyright en vele anderen

Entreeprijs: variërend van 10 tot 35 euro  

Website: geen.

Bijzonderheden: Zaterdag barst de FFWD Dance Parade in alle hevigheid los in het centrum van Rotterdam. Voor de één een goede reden om de stad een dag te ontvluchten, voor de ander een dag lang hard feesten. Net als afgelopen jaar is er geen eindfeest meer, maar zijn het de clubs die zorgen voor de feesten na de Parade. Wij zetten even alles op een rijtje.

Love2party preview

RockitWat: Rockit vs Esemble

Waar: Westerunie, Amsterdam

Datum: zaterdag 9 augustus

Line-up: Joris Voorn live, Secret Cinema (dj), Benny Rodrigues, Bart Skils, Darko Esser, Jacob Korn, Tim Nieburg

Entreeprijs: 15 vvk, 20 door

Website: www.fca.nl

Bijzonderheden: Op zaterdag 9 augustus 2008 bundelen Vs. Ensemble en Rockit hun krachten voor een mooi zomers evenement op het welbekende Westergasterrein te Amsterdam. Voor dit evenement, dat in zowel de Westerunie als in de Westerliefde plaatsvindt, smelten de twee organisaties samen tot één geheel: 1+1=1.

PixelWat: Pixel loves Border Community

Waar: Flexbar, Amsterdam

Datum: vrijdag 8 augustus

Line-up: Luke Abbott live, Ricardo Tobar live, Sandrien, Carlos Valdes

Entreeprijs: 10 euro

Website: www.properpropaganda.com

Bijzonderheden: Vrijdag strijkt Pixel voor de derde maal neer in de Flexbar op het Westergasterein. Op de vorige edities prijkten artiesten als Kollektiv Turmstrasse, Nathan Fake en Pantha Du Prince. Voor deze derde editie is het de eer aan de nieuwe Border Community signings Ricardo Tobar en Luke Abbott. Naast deze twee buitenlandse live optredens zullen Mal Borrowed & Frei Bauwerker, beter bekend als Carlos Valdes en Sandrien de verdere muzikale invulling op zich nemen.

WhoosahWat: Sound Architecture & Catwalk

Waar: Whoosah, Scheveningen

Datum: zondag 10 augustus

Line-up: Tony Rohr live, Le Chien Perdu live, Jeng Do live, Joey Daniel, Joachim, TJ Kong, Hilbert in Hifi,

Entreeprijs: Gratis!

Website: www.soundarchitecture.nl

Bijzonderheden: Meer dan ooit tevoren worden de feesten op het Zwarte Pad in Scheveningen dit jaar vergeleken met die van op Ibiza! Het uitzicht van de zonsondergang, de uitzinnige sfeer en de uitzonderlijke sets van de heren en dames dj’s en live-acts zorgen voor een euforie die tot nu toe alleen maar op het party-eiland beleefd werden. 10 augustus wordt weer zo’n dag! Sound Architecture en Catwalk Rotterdam strijken dan neer op de strandbedjes, comfortabele banken en houten dansvloer van strandtent Whoosah met een bijzondere line-up.

BleifvreemdWat: Bleifvreemd

Waar: Naturel, Scheveningen

Datum: zondag 10 augustus

Line-up: Carlos Valdes, Drrie, Ille Bitch, Jason Shae, Johanna Mercker, Pete Bandit, Sandrien, Unders, Warren Fellow

Entreeprijs: Gratis!

Website: www.madeinbrain.nl

Bijzonderheden: Bleifrei en Vreemd komen na een zeer succesvolle samenwerking op Circoloco weer bij elkaar om een strand te rocken. Deze keer gaat het om een echt strand en wel het strand van Scheveningen, om precies te zijn bij de Naturel. En ook hier wordt er een verjaardag gevierd en wel die van Unders, die volgende week ook bij onze dik avond komt draaien. Het wordt dus lekker heen en weer pendelen zondag tussen de Naturel en de Whoosah.

Voor een uitgebreider overzicht, is er natuurlijk altijd nog de partyagenda

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws