Wat te doen na de Dance Parade?

Partyscene Redactie | 5 augustus 2008
headlines

Zaterdag barst de FFWD Dance Parade in alle hevigheid los in het centrum van Rotterdam. Voor de één een goede reden om de stad een dag te ontvluchten, voor de ander een dag lang hard feesten. Net als afgelopen jaar is er geen eindfeest meer, maar zijn het de clubs die zorgen voor de feesten na de Parade. Wij zetten even alles op een rijtje.

 

De parade gaat traditioneel van start op het Eendrachtsplein, om 14.00 uur en voor het eerst in de geschiedenis is de Willemsbrug als het eindpunt van de parade opgenomen. De Parade eidigt rond een uur of negen ’s avonds en daarna kan iedereen door in de clubs van Rotterdam die ook deze keer de deuren vroeg openen. Natuurlijk wordt er flink uitgepakt overal in de stad. Als je nog geen idee hebt wat je wilt gaan doen na afloop van de parade, hebben wij nog wel het één en ander aan tips voor je.

Tony RohrWat: Sound Architecture FFWD After

Waar: Catwalk

Line-up: Tony Rohr live, Boris Ross, Joachim, Taras van de Voorde, Perry, Jordy Navv

Entreeprijs: 10 euro

Website: www.catwalkrotterdam.nl

Bijzonderheden: Joachim heeft dit jaar weer alles uit de kast getrokken om van het FFWD weekend één groot feest te maken. Te beginnen in de Catwalk op zaterdag waar Tony Rohr een dikke live set komt weggeven, ondersteunt door de Rotterdamse boys. Er is zelfs in de wandelgangen sprake van nog een zeer grote naam die laat op de avond nog even wat platen op komt leggen. De Catwalk is dan ook tot 08.00 open! Zondag verplaatst het hele circus zich naar de Whoosah in Scheveningen, waar ze vanaf 14.00 de rest van de dag verder gaan. Ook hier zal Tony Rohr aanwezig zijn.

Ome KarelWat: Hey!

Waar: Cruise Terminal

Line-up: Carl Cox, Michel de Hey, Jay Samuel

Entreeprijs: 30 euro vvk

Website: www.micheldehey.com

Bijzonderheden: Het is echt heel lang geleden dat Carl Cox in Rotterdam achter de draaitafels stond. Maar daar komt zaterdag verandering in. De hele dag is hij in de stad; ’s middags draait hij zijn platen op de truck van Michel de Hey, ’s nachts staat hij in de Cruise Terminal. Jay Samuel zal de opening van de nacht voor zijn rekening nemen, waarna Michel en Carl het overnemen. Of ze samen of apart draaien, is nog de vraag. Wel vinden we 30 euro in de voorverkoop een beetje prijzig voor een kaartje.  

Dance AgainWat: Dance Again FFWD Special

Waar: Off_Corso

Line-up: Miss Monica & Miss Bunty a.k.a. Stereo Divas (3 hr set), Sandeep, Desiray, Jeroen Cortello

Entreeprijs: 10 vvk, 15 door

Website: www.rixx.nl

Bijzonderheden: Dance Again neemt zaterdag de Off_Corso over. Dit jaar dus geen urban in de club aan de Kruiskade, maar house en techno. Hoofdgasten op deze avond zijn de Stereo Diva’s, oftewel Miss Monica en MC Bunty. Beetje terug naar hun vertrouwde stek met een lange set in de Corso. Sinds het drama met Absolutely Stereo stonden zij samen niet meer in de Corso. Na de dames is het de beurt aan Sandeep om de avond in een lekkere funky techno stijl af te sluiten.

BeatloverzWat: Beatloverz vs Supertunes

Waar: Maassilo

Line-up: Billy the Klit, Jeremaine S, Jeroenski, Leroy Styles, Roog, Ryan Marciano, Sidney Samson, Sunnery James, D-Rashid, Hardwell, Marc Benjamin, Real El Canario, The Flexican, Baggi Begovic, Melly Mel en meer

Entreeprijs: 22.50 vvk

Website: www.beatloverz.nl

Bijzonderheden: Voor al uw clubhouse en urban hitjes moet u dit weekend in de Maassilo zijn. Een hele rits aan welbekende dj’s staat klaar in drie zalen (waaronder factory 10) om de hele avond de hits van nu te draaien. Ook de Maassilo is, speciaal voor het FFWD weekend, ook open tot acht uur ’s ochtends. Wij gokken dat je dan alle platen wel in ieder geval drie keer voorbij hebt horen komen. Je kan trouwens ook een arrangement boeken voor 79 euro incl hotelovernachting in het Bilderberg Parkhotel.

Latin LoversWat: Latin Lovers

Waar: Thalia Lounge

Line-up: Benny Rodrigues, Baggi Begovic, Afrojack, Skitzofrenix, Peter Gelderblom, Chris Rox, Jasper Clash, Norman Soares op de trommels.

Entreeprijs: 15 euro vvk

Website: www.footclub.nl

Bijzonderheden: Latin Lovers heeft dit jaar een eigen truck op de Dance Parade, en vieren dat heugelijke feit met een een afterparty. Geheel in Braziliaanse stijl gaan ze op zaterdag mee in de grote stoet van vrachtwagens. Na de parade rijdt de truck in één keer door naar de Thalia om daar verder te swingen, latin style. Nu maar hopen dat Benny niet zijn platenkoffer vol downtempo electronica van afgelopen zondag bij zich heeft :)

Herr ZimmermanWat: Herr Zimmerman Spezial

Waar: Herr Zimmerman

Line-up: Le Chic, Tanzman, Fraulein Z

Entreeprijs: 12.50 vvk, 15 door

Website: www.herrzimmerman.eu

Bijzonderheden: Herr Zimmerman zou Herr Zimmerman niet zijn als ze geen speciale act naar Rotterdam halen tijdens de FFWD. Zaterdag zal Le Chic namelijk voor het eerst in de Rotterda­mse Clubscene optreden. Het uit Madrid afkomstige­ fashionable electro duo Le Chic, zal deze nacht e­en opvallende pittige electro- / technoset verzorgen. Wij hadden nog niet eerder van ze gehoord, maar ze komen uit de Gigolo-stal, dus dat moet wel genoeg zeggen.

Lucien FoortWat: Lucien Foort & Friends

Waar: Prinsestheater

Line-up: Lucien Foort, Copyright, Erick E, Diephuis, Thomas Hensbroek

Entreeprijs: 10 vvk, 12.50 door

Website: www.lucienfoort.com

Bijzonderheden: Natuurlijk is de Dreadman ook aanwezig op de FFWD. In tegenstelling tot voorgaande jaren, host hij dit jaar helemaal solo zijn truck, en heeft hij een eigen after in het Prinsestheater. Speciale gasten zijn hier de mannen van Copyright, die special uit de UK komen overgevlogen. Daarnaast Erick E en onze vrienden van Diephuis. Houd wel in de gaten dat het Prinsestheater al om vier uur de deuren sluit, dus wel op tijd aanwezig zijn.

PRSPCTWat: PRSPCT Afterparty

Waar: Waterfront

Line-up: D J-E, Dreazz, Harsh, Jambossa, Limewax, Millennium Kru, Pamb, Thrasher, Brutuzz, Chrome Capone, Nicon, Subscape, The Others

Entreeprijs: 10 euro

Website: www.prspct.nl

Bijzonderheden: Natuurlijk kan drum&bass niet ontbreken op de FFWD. De mannen van PRSPCT nemen zaterdag Waterfront over voor een lange nacht vol met de dikste drums en bassen. Het kleine zaaltje is ingericht voor de populaire dubstep stroming. Overdag doen ze trouwens ook mee met een eigen truck op de dance parade, oftewel 14 hours of drum&bass zoals ze het zelf noemen. Real heads know the deal.

BKJNWat: BKJN

Waar: Club Risque

Line-up: Buzz Fuzz, Catscan, DaY-már, Lunatic, Miss Hysteria, Mobius, Mortis, OCD, Partyraiser, Reiner, The Vizitor, Unexist

Entreeprijs: 15 vvk, 20 door

Website: www.beterkomjeniet.nl

Bijzonderheden: En dan denk je opeens, “Hey, is er niks te hakken dan?”. Natuurlijk wel, want geen FFWD zonder een paar hardcore trucks. De truck van Beter kom je Niet was vorig jaar bij uitstek de drukstbezochte truck (zoek maar eens op Youtube). Dit jaar zijn ze er weer en hosten ze ook een eigen after party en wel in Club Risque. Waar is dat dan zal je denken? Nou, club Risque zit naast Hollywood en heette vroeger Club Heat. Erg fout dus!

B2SWat: B2S after the ride

Waar: Outland

Line-up: Zany, Showtek, Headhunterz, Lars Tindy, Deepack, Frontliner, D-Block & S-Te-Fan, Nosferatu, Darkraver, Evil Activities, Panic, The Viper, Paul Elstak

Entreeprijs: 20 vvk

Website: www.b2s.nl

Bijzonderheden: Nog meer hakken en wel in Outland waar de mensen van Back2School hun truck heen zullen sturen. Ook hier de bekende namen van de b2s feesten die de controle over de draaitafels hebben. Het lijkt er trouwens wel op dat speciaal voor de FFWD iedereen zijn prijzen net wat hoger heeft gemaakt, want 20 euro voorverkoop is best pittig. Zeker als je 17 jaar bent en nog gewoon op school zit.

Roomboter!Wat: Roomboter & babbelaars

Waar: Club zonder Concessies

Line-up: Fullscale, Marrichino, Estaw, Feshest Kidz, Henzel Washington

Entreeprijs: 7 euro

Website: www.clubzonderconcessies.nl

Bijzonderheden: Jawel, er is ook nog ruimte voor de nodige hiphop, breakbeats en eclectische beats aanstaande zaterdag. Waar er al meer dan genoeg house, techno en hardstyle geprogrammeerd is, gaat de club zonder concessies de kant van de hiphop op.

Fit for Free Dance Parade

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws