Demonstratie in Ibiza Stad

Partyscene Redactie | 31 juli 2008
headlines

‘Fight for your right to party!'

Clubeigenaren, horeca-uitbaters, hotelmanagers, taxichauffeurs… Iedereen die zijn brood verdient met de jaarlijkse stroom dance-toeristen, begint de gevolgen van het nieuwe uitgaansbeleid op het partyeiland te merken. Met een grote demonstratie in de binnenstad van Ibiza Stad wil men het tij keren.

 

Verzamelen op de Vara de Rey, op 4 augustus om 19:00...Maandag 4 augustus gaat het gebeuren; een protestactie op de Vara de Rey in het centrum van Ibiza (om 19:00 uur). De organisatoren zijn naar verluidt ‘mensen die verbonden zijn met de clubscene van het eiland’. Maar iedereen die het eiland een warm hart toedraagt, wordt van harte uitgenodigd om deel te nemen, want Ibiza heeft het dit jaar zwaar.

Naast de gevolgen van de slechte economie, waar elk vakantieoord deze zomer mee geconfronteerd wordt, blijkt dat het partyeiland door de berichtgeving over het nieuwe harde uitgaansbeleid nog eens extra hard getroffen is. Hotels en clubs blijven half leeg en diverse bars in het havengebied hebben hun deuren al moeten sluiten. Het zijn dus niet alleen de clubbers die lijden onder het nieuwe beleid.

'Fight for your right to party!'Ook is er veel ontevredenheid over de willekeur van de Balearische gezagsdragers. DC-10 moest opnieuw zestig dagen dicht, zonder duidelijke reden. Bij de dagelijkse kleurrijke optochten door de straten (om publiek voor die avond te trekken) mag er geen muziek meer gedraaid worden. La Troya kreeg het dringende advies om hun flyers en posters na tien jaar ineens aan te passen, omdat deze ‘niet smaakvol’ zouden zijn. Maar de Space wordt vervolgens wel doodleuk verzocht om de deuren open te houden tot oktober, zodat de toerist nog wat langer uitgeknepen kan worden.

De clubscene in Ibiza vreest dat ze de concurrentieslag met de vele festivals in Europa verliest en hoopt de overheid met de demonstratie duidelijk te maken dat op deze manier niet alleen het nachtleven, maar ook de economie van het eiland om zeep geholpen wordt. Ben je dus aankomende maandag op Ibiza, dan weet je wat je te doen staat: ‘Fight for your right to party!'

Bron: Ibiza-Voice

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws