Nieuwe documentaire over Kraftwerk

Partyscene Redactie | 30 juli 2008
headlines

Trans-Kraftwerk Express

Het legendarische collectief Kraftwerk wordt later dit jaar volop in het zonnetje gezet met de nieuwe documentaire-dvd ‘Kraftwerk And The Electronic Revolution’, waarop veel nog nooit eerder vertoond materiaal te zien zal zijn.

Kraftwerk and the Electronic RevolutionDe documentaire brengt de gehele muzikale loopbaan van de de invloedrijke Duitse ‘Krautrockers’ in beeld: van de eerste releases van Ralf Hütter en Florian Schneider-Esleben onder het alias Organisation eind jaren zestig en de hoogtijdagen van Kraftwerk midden jaren zeventig, tot hun experimentele synth-pop en vroege technosound in de jaren tachtig.

Naast zeldzame beelden van optredens (voornamelijk afkomstig uit privé-collecties) en uitgebreide exclusieve interviews met de leden van Kraftwerk zelf, is er ook materiaal van gelijkgestemde Duitse muzikanten uit die tijd te zien. Verder geven academici, schrijvers en journalisten meer inzicht in de tijdsgeest waarin deze vorm van elektronische muziek kon ontstaan en de betekenis ervan.

Ook wordt de scene in Düsseldorf - de thuisbasis van Kraftwerk - vergeleken met de scene in Hamburg, waar bands als Faust rond dezelfde tijd met een meer abstracte elektronische insteek experimenteerden. En natuurlijk is de documentaire niet compleet zonder live en studio-opnames van Krafwerk’s meest invloedrijke tracks. De dvd is vanaf 2 september verkrijgbaar.

Kraftwerk- 'The Robots' (Club Lido, Venetië in 1978)

 

Kraftwerk

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws