Love2party\'s Weekendoverzicht

Partyscene Redactie | 10 juli 2008
headlines

Het is weer bijna weekend

Waar gaan we heen van het weekend? Waar vinden de leukste feestjes plaats en welke clubs stellen vrijkaarten ter beschikking? Voor veel bezoekers van Love2Party is het onderdeel previews/prijsvragen nog altijd van onschatbare waarde.Een overzichtje.

FESTIVALS:

Dance ValleyWat: Dance Valley

Waar: Spaarnwoude

Datum: zaterdag 12 juli

Line-up: Sander Van Doorn, Carl Cox, Ferry Corsten, Preach, Tiesto, Judge Jules, Space Dj’s, Torsten Kanzler, Mark Knight, Dave Spoon, Lucien Foort, Gregor Salto, Aril Brika, Robert Babiscz, Gui Borrato, John Digweed, Danny Howells eva

Entreeprijs: 62.50

Website: www.dancevalley.nl

Bijzonderheden: Zaterdag is het weer rennen geblazen om zoveel mogelijk dj’s te spotten op het Woodstock van de dance. Eén ding wordt weer duidelijk; er moeten keuzes gemaakt worden want er staan weer een hele hoop dj’s in een dertiental tenten geprogrammeerd. Maar hoe je het ook doet, zorg in ieder geval dat je regenkleding bij je hebt, want het weer ziet er niet al te florisant uit voor dit weekend.

Love2party preview

ExitWat: Exit festival

Waar: Novi Sad, Servie

Datum: 11 – 13 juni

Line-up: Laurent Garnier, Primal Scream, Tiga, Soulwax, 2 Many DJ's, Skream & Benga, Roni Size, Kruder & Dorfmeister, Axwell, Tiamat, Miguel Migs ft. Lisa Shaw, Deep Dish, Booka Shade, Claude Von Stroke, Dubfire, Ben Watt en vele andere

Entreeprijs: 90 euro voor het hele festival

Website: eng.exitfest.org

Bijzonderheden: Onze eigen Marcel bevindt zich het hele weekend in Servie om verslag te doen van het Exit festival. En dat ze daar weten hoe ze een goed festival in elkaar moeten timmeren dat is wel duidelijk. Grote rockbands en nog grotere dj’s staan allemaal dikgedrukt op de flyer. Dus nog geen plannen voor het weekend? Snel maar even een ticket naar Servië boeken!

SourceWat: Source Festival

Waar: Paperdome, Utrecht

Datum: zaterdag 12 juli

Line-up: Bart Skils, Tony Rohr, Wesdex, Marcus Meinhardt, Daniel Stefanik, De Man Zonder Schaduw, Rauwkost LIVE, Ranz und Tanz, Rino Cerrone en een hoop Nederlands talent

Entreeprijs: 17 vvk

Website: www.intothesource.nl

Bijzonderheden: Geen zin in de massaliteit van Dance Valley? Dan is Source misschien wel een goed alternatief. Naast een breed en betaalbaar programma biedt Source Festival ook plaats aan heel veel jong, creatief talent in andere disciplines. Van grafisch ontwerp tot mode, van live painting tot een waar kunstcafé. Source streeft naar de optimale combinatie van feesten en cultuur. En dat ook nog eens omlijst met een hoop leuke dj’s... Prima festival!

SpielraumWat: Spielraum

Waar: De Doolhof, Tegelen

Datum: zondag 13 juli

Line-up: Apenkooi, Brent Roozendaal, Gegenschlag nach Gegenschlag, Joachim, Joris Voorn, Marek Hemmann, Speedy J, Live: Alejandro Vivanco, Live: Andomat 3000

Entreeprijs: 17.50

Website: www.spielraum.nl

Bijzonderheden: De insteek van Spielraum is het neerzetten van een intiem technofestival voor een betaalbare prijs van €17,50. En dat is ze meer dan gelukt met veel liveacts uit binnen- en buitenland en een breed aanbod voor de liefhebber. Oftewel voor ieder, die techno een warm hart toe draagt, wat wils. Spielraum wil zich niet beperken tot één specifieke stroming, maar wil juist laten zien hoe breed technogenre is.

 

 

CLUBNIGHTS:

 

Music PeopleWat: Music People & Metrobass

Waar: Catwalk,Rotterdam

Datum: vrijdag 11 & zaterdag 12 juli

Line-up: Vrijdag: Alejandro Vivanco, Gegenschlag nach Gegenschlag, Rauwkost live, Joachim, Hilbert in Hifi en Jay Samuel.

Zaterdag: Prinz, Igor Vicente, Swan, Fabienne Soigni, Cisco de la Hoya

Entreeprijs: 10 euro

Website: www.organisedmusic.com

Bijzonderheden: Druk weekend in de Catwalk. Vrijdag een opwarmertje voor Spielraum tijdens een Music People-avond met als hoofdgast Alejandro Vivanco, die vast even komt laten horen waarom hij zo populair aan het worden is. En zaterdag een nieuwe editie van Metrobass waar Prinz, na zijn set op Dance Valley, en Igor Vicente achter de decks verschijnen. Een mooi weekendje dus.

 

Bart SkilsWat: Houseplay

Waar: Panama, Amsterdam

Datum: vrijdag 11 juli

Line-up: 16 Bit Lolita’s, Bart Skils, 2000 and One, Steve Rachmad

Entreeprijs: 12 vvk, 15 door

Website: www.panama.nl

Bijzonderheden: Houseplay gooit het deze vrijdag over een andere boeg en richt zich voor een keer op de tchnotunes. En voor de vrijdag voor Dance Valley vinden wij dit best een fijne line-up en zelfs enigszins gewaagd om zoveel redelijk dure namen in huis te halen. Vooral fijn dat de 16 Bit Lolita’s weer eens op de flyer staan in Nederland!

DDarko EsserWat: Mood Elevator

Waar: Old Cave, Nijmegen

Datum: zaterdag 12 juli

Line-up: Darko Esser, Ille Bitch, Pitto, Bert de Rooij, Daniel Young, Ezra Nahumury, Némo Farinedigue, Pete Richards

Entreeprijs: 8 euro

Website: www.moodelevator.nl

Bijzonderheden: Als je ergens moet zijn dit weekend voor leuke feestjes dan is het wel in Nijmegen. Het is namelijk het weekend van de zomerfeesten en dat betekent dat de hele stad op zijn kop staat. Eén van de leukste feestjes vindt zaterdag plaats in de Old Cave. Eerlijk is eerlijk, wij zijn er nog nooit geweest, maar de line-up staat ons erg aan, genoeg om het te tippen voor dit weekend!

Klub KolonieWat: Klub Kolonie

Waar: Klub Kolonie, Nijmegen

Datum: zaterdag 12 juli

Line-up: Nuno Dos Santos, Patrice Baumel, Sandrien, Roy Koch

Entreeprijs: 5 euro

Website: www.ichbinraum.nl

Bijzonderheden: Zoals zojuist gemeld, Nijmegen barst van de leuke feestjes. Zo doet ook Klub Kolonie lekker mee in dit verhaal. De mannen van 360, Nuno en Patrice, zijn samen aanwezig en ook Sandrien komt een kleine duit in het zakje doen. Wat vooral opvalt aan alle feestjes die we zagen is dat de prijzen lekker laag liggen dit weekend. En dat is mooi, want het weer voorspelt niet veel goeds, dus er kan lekker binnen gefeest worden!

ZeeruisWat: Zeeruis

Waar: Naturel, Scheveningen

Datum: zondag 13 juli

Line-up: Marcus Meinhardt, Bart Skils, Darko Esser, Sandeep, Warren Fellow, Zeepkip Duo, Pete Richards

Entreeprijs: Gratis!

Website: www.naturel.info

Bijzonderheden: Scheveningen stond vorig jaar op z’n kop tijdens Zeeruis. De Whoosah huisvestte dit nieuwe gratis evenement en het succes was ongekend. Daarom is Zeeruis nu terug met een lineup waar je ‘u’ tegen zegt, in een nieuwe locatie. In strandclub Naturel zal er op zondag 13 juli twaalf uur lang te genieten zijn van de beste techno en minimal en dat ook nog eens helemaal gratis en voor niks. Hoofdgast is de Duitse held Marcus Meinhardt en verder ondermeer Bart Skils, Darko Esser, Warren Fellow en Sandeep. Erg fijn voor een zondag!

ElectronationWat: Electronation

Waar: Woodstock, Bloemendaal

Datum: zondag 13 juli

Line-up: Ame, Michel de Hey, Terry Toner, Philip Young, Mike Ravelli, Sven

Entreeprijs: 10 euro

Website: www.electronation.nl

Bijzonderheden: Druk weekend voor Electronation. Eerst hosten ze een eigen area op Dance Valley, dan een afterparty in de Sugar Factory en zondag sluiten ze af op het strand bij Woodstock met Ame, Michel de Hey en Terry Toner & Philip Young. De ruimte binnenin Woodstock zal onder het motto 'de hele nacht door' worden gehost door Mike Ravelli en Sven. De ideale manier om uit te rusten en op te laden!

Voor een uitgebreider overzicht, is er natuurlijk altijd nog de partyagenda

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws