Line-up Spielraum Festival

Partyscene Redactie | 9 juli 2008
headlines

Sfeervol festivallen in Tegelen

Locatie Spielraum

Het lijkt erop alsof 2008 het jaar gaat worden van de kleinere en intiemere festivals. De afgelopen jaren staken al steeds meer van dit soort festivals de kop op, maar dit jaar begint het echt op te vallen. Zo liepen we bijvoorbeeld deze week tegen Spielraum aan,dat aanstaande zondag plaatsvindt op een zeer mooie locatie ergens in de buurt van Tegelen. En over de line-up is goed nagedacht!

De insteek van Spielraum is het neerzetten van een intiem technofestival voor een betaalbare prijs van €17,50. En dat is ze meer dan gelukt met veel liveacts uit binnen- en buitenland en een breed aanbod voor de liefhebber. Oftewel voor ieder, die techno een warm hart toe draagt, wat wils. Spielraum wil zich niet beperken tot één specifieke stroming, maar wil juist laten zien hoe breed technogenre is. Zo heeft de organisatie de Rotterdammers Speedy J en Joris Voorn gestrikt om de afsluitende sets voor hun rekening te nemen.

In de middag zullen de wat warmere, swingende en funky geluiden uit de speakers door de Doolhof klinken, als Alejandro Vivanco uit Chili het heft in handen neemt. Hij is de ‘upcoming star’ van het zeer gerespecteerde Cadenza-label van publiekslieveling Luciano. Niet vaak in Nederland, dus een ‘must see’! Ook Andomat 3000 weet met zijn funky ritmes en diepe baslijnen een feestje te bouwen. Dit bewees hij al eerder dit jaar in een uitverkocht Paradiso. De pakkende sound van de Duitser Marek Hemmann is te omschrijven als minimal/techno met ballen! Deze kleine man maakt zeer dansbare platen, die hun weg al naar menig platenkoffer hebben weten te vinden.

Alejandro VivancoTimetable:

12.00 - 13.00 uur Brent Roozendaal & Joachim

13.00 - 14.00 uur Apenkooi

14.00 - 15.30 uur Alejandro Vivanco (EFX)

15.30 - 17.00 uur Andomat 3000 (LIVE)

17.00 - 18.30 uur Gegenschlag nach Gegenschlag

18.30 - 20.00 uur Marek Hemmann (LIVE)

20.00 - 22.00 uur Joris Voorn

22.00 - 23.45 uur Speedy J (LIVE)

Preparty @ Catwalk

Een festival is tegenwoordig niets zonder een echte preparty. Daarom is er aanstaande vrijdag een opwarmertje in de Catwalk tijdens een Music People-avond. Ook hier zal Alejandro Vivanco optreden. Geboren en getogen in Santiago treed hij welverdiend in de voetsporen van artiesten als Ricardo Villalobos, Luciano en Pier Bucci. Niet voor niets staat Vivanco dan ook al de gehele zomer op de podia van Sonar, Fabric, The Egg, Raum, Panoramabar en het wereldberoemde Circo Loco. Verder zijn ook Spielraum-dj's Gegenschlag nach Gegenschlag aanwezig. De line-up wordt afgemaakt met Rauwkost live, Joachim, Hilbert in Hifi en Jay Samuel.

WIN WIN WIN WIN

We hebben voor zowel het Spielraum festival van aanstaande zondag, als de preparty van vrijdag een aantal kaarten klaarliggen voor jullie. Je moet er deze keer alleen wel wat voor doen, want we zijn op zoek naar degene die weten wat het woord 'Cadenza' betekent. Weet jij daar een leuke draai aan te geven? Stuur dan snel een mail naar Sander o.v.v. je volledige naam en voor welk feest je graag kaarten wil winnen.

Spielraum

Music People

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws