Love2party\'s Weekendoverzicht

Partyscene Redactie | 3 juli 2008
headlines

Het is weer bijna weekend

Waar gaan we heen van het weekend? Waar vinden de leukste feestjes plaats en welke clubs stellen vrijkaarten ter beschikking? Voor veel bezoekers van Love2Party is het onderdeel previews/prijsvragen nog altijd van onschatbare waarde.Een overzichtje.

FESTIVALS

 

Loco DiceWat: 5daysoff

Waar: Paradiso & Melkweg Amsterdam

Datum: het hele weekend

Line-up: Loco Dice, Martin Buttrich, Roni Size, Mr Oizo, Venetians Snares, Speedy J, Chris Liebing, Matthew Dear, Peaches, Supermayer, Ellen Allien en nog veel meer.

Entreeprijs: 14 – 25 euro per avond, 60 euro passpartout

Website: www.5daysoff.nl

Bijzonderheden: Van woensdag 2 tot en met zondag 6 juli vindt de vijfde editie van 5 Days Off plaats in Melkweg, Paradiso en de Heineken Music Hall. Mojo heeft er dit jaar weer alles aan gedaan om een sterke en vooral weer diverse line-up samen te stellen. Anders, in vergelijking met afgelopen jaren, is het ontbreken van de openingsavond in de Heineken Music Hall. Deze locatie wordt pas op zaterdag bij het festival betrokken met optredens van Justice, Dr Lektroluv en Erol Alkan op het programma.

Love2party preview

Have a nice dayWat: Have A Nice Day festival

Waar: Openlucht theater Eibergen

Datum: zaterdag 5 juli

Line-up: Benny Rodrigues, Darko Esser, Juan Sanchez, I-F, Invite, Seutek, Pitto,

Freek Fabricius, David Vunk, Mark Wanders, Endfest, Mesjokke, Jerome Sydenham, Likatek en vele meer

Entreeprijs: 15 vvk, 17.50 door

Website: www.haveanicedayfestival.nl

Bijzonderheden: Have A Nice Day is voortgekomen vanuit een en dezelfde gedachte. Een knus housefestival in de Achterhoek, waar de bomen nog echt groen zijn.. Na drie zeer succesvolle edities is de naam gemaakt en heeft Have A Nice Day een vaste plek bemachtigd in de bomvolle partyagenda’s van een steeds groter wordende groep Hollandse houseliefhebbers! Als headliners op de Mood Elevator main zijn onder andere I-F, Jerome Sydenham en Darko Esser en Benny Rodrigues uitgenodigd om de boel te komen rocken.

Free FunkWat: Free Funk Festival

Waar: Julianapark, Venlo

Datum: zondag 6 juli

Line-up: Michel de Hey, Wighnomy Brothers, Nuno dos Santos, Mason, Sandrien, Gabriel Ananda, Nôze, Erick E, Pete Philly And Perquisite, Gregor Salto, Hardwell, Gegenschlag nach Gegenschlag, Aux Raus en vele andere

Entreeprijs: Gratis!

Website: www.freefunkfestival.nl

Bijzonderheden: Zondag is het gratis festivalln geblazen in het zuiden des lands. Verdeeld over vijf podia kan je de hele dag genieten van zo ongeveer alle dance stijlen die ons land rijk is. Dit jaar lijkt het festival groter dan ooit en dat zie je ook terug in het aantal grote namen dat geboekt is. Zaterdagavond is er al een gratis preparty op het terrein om vast in de stemming te komen.

Costa Del SoulWat: Costa Del Soul Festival

Waar: Blijburg, Amsterdam

Datum: zaterdag 5 juli

Line-up: Aron Friedman, Boris Werner, Marnix, Dimi Angélis, Sandrien, Carlos Valdes, Aardvarck, Pete Philly And Perquisite, Tim Nieburg, Thomas Martojo, Casper Tielrooij, Drrie, Jan van Kampen en vele meer

Entreeprijs: 17.50 vvk, 22.50 door

Website: www.costadelsoul.nu

Bijzonderheden: De hele Amsterdamse dj scène meldt zich dit weekend op Blijburg voor het Costa Del Soul festival.Organisatoren: Blijburg, Vreemd en The Rendez Vous hebben het strand dit jaar omgetoverd tot een onbewoond eiland. Vanaf het middag uur tot diep in de nacht kunnen bezoekers genieten van verschillende bands, live acts en een heleboel dj's. Ook is er weer een bonte verzameling kunstenaars en performers. Op vier podia een mengelmoes van minimal, techno, disco, house, soul, funk en hiphop.

CLUBNIGHTS

Dik!Wat: dik

Waar: Catwalk, Rotterdam

Datum: zaterdag 5 juli

Line-up: Jamie Lie A Kwie, Mark Hertz & Wesley Vibes, Steelo, Kadir Pelit, Sandeep & Warren Fellow

Entreeprijs: 10 euro

Website: www.love2party.nl

Bijzonderheden: Op zaterdag 5 juli richt dik zich op talentvolle dj's uit Rotterdam en omgeving. Vier dj-sterren van morgen nemen, samen met resident's Warren Fellow en Sandeep, plaats achter de draaitafels om te bewijzen dat zij net zo dik draaien als grote nationale en internationale artiesten. Te gast zijn Jamie Lie A Kwie, Mark Hertz & Wesley Vibes, Steelo en Kadir Pelit.

Love2party preview

This Is SickWat: This is Sick

Waar: HiFi, Leiden

Datum: vrijdag 4 juli

Line-up: Joseph Capriati, Ilario Alicante live, Rauwkost live, Fokko Versloot & Koen Lebens

Entreeprijs: 8 vvk, 10 door

Website: www.thisissick.nl

Bijzonderheden: Interessante avond in Leiden aanstaande vrijdag. De mannen van This Is Sick hebben hun nek uitgestoken en twee zeer hotte Italiaanse producers zover weten te krijgen dat ze afreizen naar de HiFI Bar. Joseph Capriati released momenteel klapper na klapper en Ilaro Alicante is verantwoordelijk voor één van de zomerhits van de zomer, namelijk ‘Vacaciones En Chili”. Erg dik dat de Leidse boys beide heren samen naar Nederland halen. Aanradertje!

PanamaWat: Renaissance

Waar: Panama, Amsterdam

Datum: zaterdag 5 juli

Line-up: Ame, Matthew Dekay, Schaamteloos dj’s, El Sandro, Santito

Entreeprijs: 10 vvk, 15 door

Website: www.panama.nl

Bijzonderheden: Renaissance weer in Panama. Zoals historici al zeiden was de renaissance het begin van de gouden eeuw, de wedergeboorte. Nu gaat ons dat wat ver, maar het beloofd wel een mooie zaterdagnacht te gaan worden. Deze editie van Renaissance Matthew Dekay, Schaamteloos DJ’s en ElSandro die tijdens het vorige spektakel Panama op z’n kop zette. De headliner is deze keer Âme. En ze komen ook nog eens met zn tweeen naar de Panama. Iets wat ook niet al teveel gebeurt.

Hey!Wat: Hey!

Waar: Akhnaton, Amsterdam

Datum: zaterdag 5 juli

Line-up: Michel de hey 4 hr set, Dave Ellesmere, Jay Samuel

Entreeprijs: 10tje

Website: www.micheldehey.com

Bijzonderheden: Vriend de Hey is de laatste weken weer begonnen met zijn Hey! avonden in Nederland. Dat betekend dat hij minimaal vier solo achter de draaitafels staat. Michel is recentelijk overgestapt naar ID&T management en de heren van 4n-gme, gelieerd aan ID&T, vonden het tijd worden voor een reeks Hey! feesten in ons land. Zaterdag staat hij in de Akhnaton in Amsterdam.

DarkoWat: Altitude7

Waar: Tivoli de Helling, Utrecht

Datum: zaterdag 5 juli

Line-up: Darko Esser, Invite, Peter Horrevorts live, L-Tuziasm, Mr Pink, Mykaz, Jay Tee

Entreeprijs: 10 euro

Website: www.tivoli.nl

Bijzonderheden: Onder het motto ‘big names in a small place for a nice price’ neemt Altitude 7 de bezoekers elke eerste zaterdag van de maand mee in de wereld van surreal techhouse. Naast de ‘big names’ in de grote zaal, is er in de talentroom ruimte voor nieuw draaitalent. Aanstaande zaterdag staat er een nieuwe editie op stapel waarbij Altitude Nederlandse helden uitnodigt.

RekorderWat: Rekord3r Strandfeest

Waar: Woosah, Scheveningen

Datum: zondag 6 juli

Line-up: Jamie Lie a Kwie, James Nidecker, Wouter de Moor, Ranz und Tanz, Jason & the argonauts, Charlton, Stefan de Wit & Vincent de Wit, Steve Rachmad, De man zonder schaduw

Entreeprijs: Gratis!

Website: www.rekorder.nl

Bijzonderheden: Rekord3r viert zondag 6 juli aanstaande vrolijk feest op de Nederlandse stranden! Al vanaf 14.00 uur ’s middags is er muziek, vreugde, dansen en gekkigheid te vinden bij de leukste strandtent van Scheveningen: Whoosah. Met onder andere Steve Rachmad, De Man Zonder Schaduw, Wouter de Moor en Jamie Lie A Kwie schalt de vrolijke sound tot één uur nachts uit de speaker, óók als het minder lekker weer is!

Bart SkilsWat: Static on the Beach

Waar: Woodstock, Bloemendaal

Datum: zondag 6 juli

Line-up: David Labeij live, Lauhaus, Carlos Valdes, Bart Skils

Entreeprijs: gratis

Website: www.woodstock69.nl  

Bijzonderheden: Ben je niet in de buurt van Scheveningen dan is Static waarschijnlijk wel een aardig alternatief voor de zondag. Bart Skils host daar elke eerste zondag van de maand Static on the Beach met het beste van de Amsterdamse minimal scène. Voor het geld hoef je het ook niet te laten want de entree is, zoals altijd, gratis!

Voor een uitgebreider overzicht, is er natuurlijk altijd nog de partyagenda

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws