Love2party releaseoverzicht week 25 en 26

Partyscene Redactie | 1 juli 2008
headlines

Vers van de pers

Voor de dames en heren producers is de zomerperiode duidelijk aangebroken en de oogst is deze keer dan ook mager. Toch wisten we nog een aantal fijne releases voor je op te sporen. In deze editie van Love2party’s releaseoverzicht muziek op cd, mp3 en/of vinyl van onder meer Nightmares On Wax, Morgan Geist en Shed.

 

Nightmares On Wax- 'Thought So'Wie zomer zegt, zegt chillen. Laat dat nou net het handelsmerk zijn van George Evelyn a.k.a. Nightmares On Wax. De Engelse producer heeft de release van zijn zesde studioalbum ‘Thought So’ in de planning staan. Hoewel hij heeft aangekondigd op dit album terug te keren naar zijn soulroots, zullen er hier en daar ook zeker wat nieuwe Belearische invloeden te horen zijn. Evelyn woont en werkt sinds twee jaar namelijk op Ibiza en is daar resident in de strandtent Kumharas (release 25 augustus op Evelyn’s thuisbasis Warp).

Meer relaxte tunes worden ons voorgeschoteld door Metro Area’s Morgan Geist op zijn tweede solo-album ‘Double Night Time’. Zijn kenmerkende, door disco geïnspireerde electronica zal zeker in de negen nieuwe tracks terug te vinden zijn, naast uitstapjes naar jeugdzondes als techy pop en progressieve rock (release september op Environ).

Chemical Brothers- 'Brotherhood'

Het vakantiegeld van de chemische broertjes Tom Rowlands en Ed Simons viel blijkbaar tegen dit jaar en dus was het hoog tijd voor een Best Of The Chemical Brothers. Op cd één van de dubbelaar ‘Brotherhood’ vinden we naast onvermijdelijke hits als ‘Hey Boy, Hey Girl’ en ‘Setting Sun’, ook een nieuwe track getiteld ‘Keep My Composure’ (een samenwerking met Spank Rock). De tweede cd is de digitale release van het tot nu toe alleen op vinyl uitgebrachte ‘Electronic Battle Weapons 1-10’ (release 1 september op Virgin).

Ben je altijd al nieuwsgierig geweest naar wat er zich afspeelt in de bekende New Yorkse club Cielo, maar nooit in de gelegenheid geweest om er zelf een kijkje te nemen? Dan kun je nu even van de sfeer proeven met de dubbelaar ‘Cinco’, die is samengesteld ter ere van het vijfjarig bestaan van de club. Oprichter Nicolas Matar en resident Willie Graf keken op naar heden en verleden en combineren de Europese kwaliteit van onder meer Swayzak en Charles Webster met de dikke Amerikaanse sound van Carl Craig en Shed- 'Shedding The Past'Louie Vega (inmiddels uit op Tommy Boy). 

Tot slot nog even aandacht voor Shed, één van de meest onderbelichte technoproducer van dit moment. Deze Duitser laat nu al zo’n vier jaar horen dat hij alle substromingen binnen de techno tot in de puntjes beheerst en is verantwoordelijk voor mooie diepe tracks op zowel zijn eigen label Solo Action, als op Delsin, Styrax, Slowhouse Recordings, Ostgot Ton en zelfs Apple Pips. We zijn dan ook erg nieuwsgierig naar wat zijn debuutalbum ‘Shedding The Past’ ons zal gaan brengen (release 1 september op Ostgut Ton).

Heb jij nog een dikke releasetip? Meld het dan hieronder in het forum.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws