Love2party\'s Weekendoverzicht

Partyscene Redactie | 13 juni 2008
headlines

Het is weer bijna weekend

Waar gaan we heen van het weekend? Waar vinden de leukste feestjes plaats en welke clubs stellen vrijkaarten ter beschikking? Voor veel bezoekers van Love2Party is het onderdeel previews/prijsvragen nog altijd van onschatbare waarde.

FESTIVALS:

Sven VathWat: A Day At The Park

Waar: Amsterdamse Bos, Amstelveen

Datum: Zaterdag 14 juni

Line-up: Sven Vath, Dubfire, Housequake, Jeroenski, Dennis Ruyver

Entreeprijs: 25 euro vvk, 35 door

Website: www.adayatthepark.nl

Bijzonderheden: Gedurfd is het zeker, een festival geschoeid op Duitse leest organiseren, waarbij er een keer niet tientallen dj’s op acht podia staan, maar drie dj’s/duo’s op één stage die allen een set van drie uur draaien. Ieder jaar reizen veel Nederlanders af naar de verschillende Duitse festivals om de dj’s aldaar een lange set te zien draaien en nu kan het dus ook in ons eigen land. Inclusief een after met Dubfire en Vath in the Sand in Amsterdam.

Love2party preview

Defqon 1Wat: Defqon 1

Waar: Almere Strand

Datum: Zaterdag 14 juni

Line-up: Ben Sims, Vincent de Wit, Stephan de Wit, Dave Tarrida, Jan Liefhebber, Lucca, DJ Boss, Daniela Haverbeck, Amok, Robert Natus en een heleboel hardcore, hardstyle, oldskool en trance dj’s

Entreeprijs: uitverkocht

Website: www.q-dance.nl

Bijzonderheden: Op zaterdag 14 juni organiseert Q-dance op het Almere strand weer Defqon.1. Dit jaar presenteert het grootste festival voor de liefhebber van de hardere dance wederom tien area’s, die allemaal een eigen muzikale richting vertegenwoordigen. En zoals elk jaar, is het in de voorverkoop alweer uitverkocht.

CLUBNIGHTS:

 

va11Wat: Weekendje 11

Waar: 11, Amsterdam

Datum: hele weekend

Line-up: Vrijdag Raad van 11: Melon, Sandrien, Brent Roozendaal, Julien Chaptal, San Proper, Olaf Boswijk, Kabale und Liebe, Carlos Valdes, Daniel Sanchez, Boris Werner en nog veel meer
Zaterdag 010: Warren Fellow, Benny Rodrigues, Edwin Oosterwal, Shirazi live

Entreeprijs: 12 vvk, 15 door

Website: www.ilove11.nl

Bijzonderheden: Ook in de 11 is de EK-gekte losgebarsten. Vrijdag, na de wedstrijd Nederland- Frankrijk, presenteert de club de eigen sterspelers aan de wereld, onder de bezielende leiding van aanvoerder Boswijk. Zaterdag komt Rotterdam op bezoek in de 11. Voor het eerst dat er een 010 avond aldaar plaatsvindt, maar ze hebben natuurlijk het lekkerst bewaard voor het laatst, daar ze over twee weken de deuren sluiten :)

Love2party preview

Never Grow UpWat: Ille Bitch presents: Never Grow Up

Waar: Stalker, Haarlem

Datum: Vrijdag 13 juni

Line-up: Benny Rodrigues vs Darko Esser, Ille Bitch, Riso, Ruijge Kornuiten, Reau de Cologne, Ricketic

Entreeprijs: 8 vvk, 10 door

Website: www.stalker.nl

Bijzonderheden: Never grow up is het concept van de Ille Bitch. Onverwachte back2back sets met gevestigde namen en knallende nieuwkomers. Twee hele grote namen zijn zodanig enthousiast geworden, dat ze in de grote zaal een 4,5 uur lange back2back set neer willen zetten. Benny en Darko draaien al vaker samen maar krijgen niet altijd de kans om zolang hun ding te doen, dus een zeer goede reden om vanavond naar de Stalker af te reizen.

 

Te SmerigWat: Te Smerig – 3 dagen smeren

Waar: Pand48, Groningen

Datum: Vrijdag en Zaterdag

Line-up: Vrijdag: Miss Melera, Mr Minoz, Bo, Nijs en hun denkbeeldige vriendje

Zaterdag: Darko Esser, Bo, Nijs en hun denkbeeldige vriendje

Entreeprijs: 6 euro

Website: www.kant-klaar.com

Bijzonderheden: Te Smerig is al enige tijd een begrip in Groningen en wordt georganiseerd door de gerenommeerde partijmakers van organisatie Kant & Klaar. Met zoveel talent en helden  vanuit heel Nederland kregen de boys uit Groningen moeite met iedereen te plaatsten bij hun Smerig feestjes. Een oplossing was snel gevonden: 3 dagen lang vieze beats zullen pand48 laten beven met bekenden van Te Smerig en nieuwkomers. Dit alles onder toeziend oog van de professionele idioten en residents Bo, Nijs en hun denkbeeldige vriendje. Ook in het Noorden is het dus goed kersen eten dit weekend.

Fabienne SoigniWat: Metrobass

Waar: Catwalk, Rotterdam

Datum: Zaterdag 14 juni

Line-up: Warren Fellow, Swan, Fabienne Soigni, Cisco de la Hoya

Entreeprijs: 10 euro

Website: www.organisedmusic.com

Bijzonderheden: Aanstaande zaterdag staat Metrobass weer op het programma in de Catwalk in Rotterdam. Ditmaal met alleen maar Rotterdamse dj's. Zoals altijd interviewen wij er eentje. Deze keer is dat Fabienne Soigni, vooral bekend van de Disco Dimanche-feesten in de Exit, met bijbehorende hilarische youtube promotiefilmpjes. Wie is deze dame nu eigenlijk?

Love2party interview

Strictly TechnoWat: Strictly Techno

Waar: Waterfront, Rotterdam

Datum: Zaterdag 14 juni

Line-up: DJ Boss, Perry, Bas Mooy, Paul Boex. Kleine zaal: Flexor, Vorticon, Paul Twin & Mattheis, Ludwig Von, Forkowski

Entreeprijs: 8 euro

Website: www.waterfront.nl

Bijzonderheden: de mannen van Strictly Techno zijn er weer helemaal klaar voor om eens ouderwets de beuk erin te gooien. Dit doen ze tijdens een zinderende zomereditie op 14 juni, met wederom veel aandacht voor het typische Strictly geluid, wat  tegenwoordig helaas vrijwel uitgestorven lijkt te zijn in Nederland. Ook deze edite staat in het teken van een stevige line up, met als headliner de uit Slovakije afkomstige dj Boss. Lekker rammen dus!

Have A Nice DayWat: Have A Nice Day preparty

Waar: Diogenes, Nijmegen

Datum: Zaterdag 14 juni

Line-up: Camiel, Darko Esser, Likatek, Mark Wanders, Mesjokke, Pitto, Roi Koch, Endfest, Monokreck, Raoul Santos, Yaron Cohen

Entreeprijs: 8 euro

Website: www.moodelevator.nl

Bijzonderheden: Op zaterdag 5 juli vindt de vierde editie plaats van het Have A Nice Day festival. Om alvast een beetje in de stemming te komen is er aanstaande zaterdag vast een preparty in Nijmegen. Een fijne selectie van deejays, waarvan een groot deel ook op Have A Nice Day Festival zullen staan, geven deze zaterdagnacht ‘acte de présence.’ De entree is maar 8 euro dus daar hoef je het zeker niet voor te laten.

Secret Cinema InvitesWat: Secret Cinema & Schijfrijders invite

Waar: Patronaat, Haarlem

Datum: Zaterdag 14 juni

Line-up: Extrawelt live, Secret Cinema live, Lady Aida, Peter Horrevorts live, Schijfrijders

Entreeprijs: 12 euro

Website: www.patronaat.nl

Bijzonderheden: Nog een mooi feestje in Haarlem dit weekend. Na Ille’s feestje op vrijdag kan je zaterdag lekker techno-en in het Patronaat. Secret Cinema invites is inmiddels een vast rondreizend concept geworden en deze keer hebben ze Extrawelt uitgenodigd voor een dikke live set. In de kleine zaal zijn het de welbekende Schijfrijders die de boel daar hosten en zij hebben Lady Aida zo ver gekregen om de tocht vanuit Eindhoven te maken richting Haarlem. Wat ons betreft een mooi avondje vol met interessante live artiesten.

8th LiveWat: 8th Live

Waar: Bootleg DJ Café, Rotterdam

Datum: Zaterdag 14 juni

Line-up: Denny D live, Jessín, Khalil live, Live: Berg Vögel, Live: Jelle Kuipers, Live: Literon, Live: Steven P

Entreeprijs: gratis, na 00.00 2 euro

Website: www.bootlegfjcafe.com

Bijzonderheden: De inmiddels beruchte live avond van het Rotterdamse Bootleg DJ Cafe komt aanstaande zaterdag terug met een XXL Super BBQ Edition. Deze nacht draait om muziek die de artiesten zelf gemaakt hebben en zoals de naam al doet vermoeden wordt alle muziek live gespeeld! Deze insteek in combinatie met het extra ingehuurde geluid, heeft tijdens de afgelopen edities van _Live gezorgd voor een aantal extatische hoogtepunten. De dag begint al om 16.00, vanaf dat tijdstip is er namelijk een platenmarkt waar een aantal winkels en particuliere verkopers hun vinyl tegen aantrekkelijke prijzen te koop aanbieden. Ook aan de inwendige mensch is gedacht, er komt een gezellige BBQ op het terras!

Voor een uitgebreider overzicht, is er natuurlijk altijd nog de partyagenda

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws