Love2party\'s Weekendoverzicht

Partyscene Redactie | 30 mei 2008
headlines

Het is weer bijna weekend

Waar gaan we heen van het weekend? Waar vinden de leukste feestjes plaats en welke clubs stellen vrijkaarten ter beschikking? Voor veel bezoekers van Love2Party is het onderdeel previews/prijsvragen nog altijd van onschatbare waarde.

Sinds wij over zijn gegaan naar een nieuwe website, is de prijsvragen/preview pagina voor een aantal nog wat moeilijk te vinden. Vandaar dat we elke week een overzichtje publiceren met de betere feestjes in het land, waarvoor we bovendien kaarten weggeven. Meer previews staan in de rubriek, hoe kan het ook anders, previews. Te vinden onder het hoofdmenu party.

FESTIVALS:

EmporiumWat: Emporium

Waar: De Berendonck, Wijchen

Datum: zaterdag 31 mei

Line-up: Kevin Saunderson, Felix de Housecat, Junkie XL, British Murder Boys, Boys Noize, Benny, Erick E, Darko, Chuckie, Pavo, Bas & Ram, Jean, Pet Duo and more

Entreeprijs: Uitverkocht!

Website: www.emporiumfestival.nl

Bijzonderheden: Wilde je graag je festival seizoen openen op Emporium, dan heb je pech want het is inmiddels al een week uitverkocht. Twaalf uur lang, zeven podiums. Van house tot hardstyle en van techno tot trance. Voor elk wat wils, zullen we maar zeggen. Vorig jaar bleven ze al verstoken van regen en ook dit jaar ziet het er naar uit dat het zaterdag prima weer gaat worden.

RiverdanceWat: Riverdance

Waar: ’tWaal, Houten

Datum: zaterdag 31 mei

Line-up: Technasia, James Ruskin, Bart Skils, Benny Rodrigues, Michel de Hey, Invite, Marnix, Sandeep, Erick E, Gregor Salto, Jean, Richard Durand, Tom Harding, Super Marco May, Paul Estak, JP and more

Entreeprijs: 30 euro

Website: www.riverdance.nl

Bijzonderheden: Riverdance is al een paar jaar op zoek naar wat ze nou precies willen. Vorig jaar helemaal aan het einde van de zomer en dit jaar weer helemaal aan het begin. Net als Emporium is er dit jaar gekozen voor meer stages met house, techno en hardstyle. En daar Emporium al uitverkocht is, zal Riverdance de keuze worden van de last minute beslissers.

CLUBNIGHTS:

 

TomorrowWat: Tomorrow

Waar: Poema, Utrecht

Datum: vrijdag 30 mei

Line-up: Chris Liebing (6 hr set), Randoman

Entreeprijs: 15 euro

Website: www.hihat.nl

Bijzonderheden: Tomorrow is een vurig pleitbezorger van lange DJ-sets, minimaal twee uur en liefst nog langer is het motto. Dus als ze Chris Liebing naar Nederland halen dan is dat ook gelijk voor een zes uurs set. En laat de altijd lachende Duitser nou precies geroemd worden om zijn lange sets. Daarnaast heeft de Poema sinds kort ook een Function One system, dus deze avond lijkt ons een typisch gevalletje van 1 +1.

Booka ShadeWat: Booka Shade

Waar: Effenaar, Eindhoven

Datum: vrijdag 30 mei

Line-up: Booka Shade live, Benny Rodrigues, Darko Esser, Beatsbelievers

Entreeprijs: 14 vvk, 17.50 door

Website: www.effenaar.nl

Bijzonderheden: Booka Shade is weer in het land. Deze keer niet op de festivals maar in de clubs. Vrijdag zijn ze in Eindhoven voor een live set van anderhalf uur. Hou er wel rekening mee dat ze al om 22.45 beginnen dus je moet tijdig aanwezig zijn. Na Booka Shade is de rest van de avond in de handen van Benny en Darko. Zowel solo als back2back.  

Sub InfucionsWat: Sub Infusions

Waar: Doornroosje, Nijmegen

Datum: vrijdag 30 mei

Line-up: Daboetiesjeeka, Gomes, Walsh, Youngsta

Entreeprijs: 10 euro

Website: www.planet-kl.com

Bijzonderheden: Naast de scheurende electro/ acid line-up in de grote zaal van Doornroosje op 29 april j.l., flirtte de club in de kleine zaal stiekem met de dubstep van de Utrechtse organisatie Planet KL. De dikke baslijnen bevielen zo goed in Nijmegen, dat de twee partijen nu een nieuwe clubavond gaan opzetten. Op vrijdag 30 mei is de feestelijke aftrap en jij kunt kaarten winnen! Wil je weten hoe, lees dan deze Love2party Preview.

InviteWat: 10 years Solid Grooves

Waar: Tivoli de Helling, Utrecht

Datum: zaterdag 31 mei

Line-up: James Ruskin, Technasia, Trish van Eynde en DJ Invite

Entreeprijs: 12.50 vvk, 15 door

Website: www.solid-grooves.nl

Bijzonderheden: Ruk de toeters en ballonnen maar uit de kast, want er valt weer iets te vieren. Het Utrechtse Solid Grooves rockt de Domstad al tien jaar en viert aankomende zaterdag een dik verjaardagfeestje. Na het hosten van een stage op Riverdance wordt het feest doorgezet in Tivoli de Helling met ondermeer James Ruskin en Charles Siegling van Technasia. Love2party had deze week in interview met dj Invite, de resident van Solid Grooves.

Love2party interview

MDHWat: MDH

Waar: Catwalk, Rotterdam

Datum: zaterdag 31 mei

Line-up: Michel de Hey (4 hr set), Jamie Lie A Kwie & Jeff Moore, Joachim

Entreeprijs: 10 euro

Website: www.catwalkrotterdam.com

Bijzonderheden: Zomerse avonden zijn er om buiten doorgebracht te worden. Dat hebben ze zich bij de Catwalk in Rotterdam ook gerealiseerd. Daarom is het pleintje naast de Catwalk de hele zomer lang voorzien van een groot terras waar je lekker kunt chillen, totdat het tijd is om een danspas te wagen in de ondergrondse club. Komend weekend wordt het terras geopend. En daarna lekker binnen door housen met Mac de Hey.

Love2party preview

LawrenceWat: Weekendje 11

Waar: 11, Amsterdam

Datum: vrijdag & zaterdag

Line-up: Vrijdag:Lawrence aka Sten, Nuno Dos Santos, Patrice Baumel

Zaterdag: Christian Burkhardt, Anthony Collins, Bart Skils

Entreeprijs: 12 euro

Website: www.ilove11.nl

Bijzonderheden: Op 28 juni zullen de deuren van de 11, die in 2004 werd opgestart en al snel een speciaal plekje heeft verworven in de harten van heel dansminnend Nederland, voorgoed worden gesloten. Tot aan die dag is het elke week volop feest. En zoals zo vaak kunnen we geen keuze maken voor ons overzicht, dus noemen we allebei de dagen maar even.

Club CUltWat: Club Cult

Waar: Paradiso, Amsterdam

Datum: zaterdag 31 mei

Line-up: Kraak & Smaak, Nuno dos Santos en Patrice Bäumel, De Man Zonder Schaduw, Missing Links, Sven en Tettero, Maestro,

Entreeprijs: 15 vvk, 18 door

Website: www.paradiso.nl

Bijzonderheden: Creativiteit, vernieuwing en muzikale escapades dat is Club Cult. Het nachtfestival van Nederland. Zaterdag 31 mei staat Club Cult in het teken van literatuur en poëzie, met o.a. Kraak & Smaak, Nuno dos Santos en Patrice Bäumel, De Man Zonder Schaduw, Renate Dorrestein en Christophe Vekeman. Djs, Vjs, schrijvers en dichters zullen met elkaar uitzinnige combinaties maken zoals nog niet eerder vertoond.

StekkerWat: Stekker

Waar: Gele Kasteel, Utrecht

Datum: zaterdag 31 mei

Line-up: Rejected, Darko live, Mark August live, Nuno, 030303 dj’s, Kettel live, Miss Melera, San Proper, Ille Bitch, Brent Rozendaal en veel meer

Entreeprijs: 13 vvk, 15 door

Website: www.zoekjestekker.nl

Bijzonderheden: We berichten al eerder over de Stekker feesten in Utrecht en hun populariteit is in korte tijd flink gegroeid. Daarom dit maal vijf zalen open in het Gele Kasteel met een hele dikke lading Hollandse helden en lokaal talent. Met een live zaal, een acid zaal en zelfs een heuse skihut. Daarnaast staat Stekker bekend om een hele hoop interactieve kunst dus dat beloofd een drukke heen en weer loop avond te worden.

LooksWat: Looks

Waar: Thalia Lounge, Rotterdam

Datum: zaterdag 31 mei

Line-up: Gregory, Benny, Diephuis, Leroy Styles

Entreeprijs: 15 vvk

Website: www.thaliarotterdam.nl

Bijzonderheden: Als Gregory in het land is dan moet dat natuurlijk even genoemd worden. DJ Gregory maakt house waar je vrolijk van wordt. House vol afrobeat en andere wereldmuziek. De man uit Parijs brak door met hits als Tropical Soundclash en Elle. Daarnaast heeft hij een aantal tracks en verschillende mixalbums uitgebracht op het grootste houselabel van de wereld: Defected.

Voor een uitgebreider overzicht, is er natuurlijk altijd nog de partyagenda

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws