Sub Infusions: de nieuwe dubstepavond in Doornroosje

Partyscene Redactie | 27 mei 2008
headlines

Ook Nijmegen is in de ban van de dubstep

Naast de scheurende electro/ acid line-up in de grote zaal van Doornroosje op 29 april j.l., flirtte de club in de kleine zaal stiekem met de dubstep van de Utrechtse organisatie Planet KL. De dikke baslijnen bevielen zo goed in Nijmegen, dat de twee partijen nu een nieuwe clubavond gaan opzetten. Op vrijdag 30 mei is de feestelijke aftrap.

De dubplates van Youngsta: niet alleen prettig op de decks, maar ook om lekker op uit te rusten.Planet KL, de organisatie achter de succesvolle Dub Infusions-feesten in o.a. het Patronaat (Haarlem), Tivoli De Helling en Ekko (Utrecht) en De Kelder (Amersfoort), verspreidt al sinds eind 2006 de spannende klanken van de dubstep. Hiervoor haalden ze eerder Britse toppers als Benga, Pinch en Scuba naar Nederland en bieden ze Nederlandse talenten als Gomes en 2562 regelmatig een platform.

Deze nieuwe samenwerking met Doornroosje, onder de naam ‘Sub Infusions’, moet uiteraard stevig worden ingewijd. Speciaal voor dit heuglijke feit worden er opnieuw twee bekende artiesten ingevlogen vanuit de UK. Pionier Walsh was vanaf het allereerste moment betrokken bij de dubstepscene en heeft samen met artiesten als Benga, Skream en Horsepower Productions een grote invloed gehad op de ontwikkeling van het genre. Hij is één van de bekendste producers van baanbrekende labels als Immerse en Hotflush, waarvoor hij solo én met soulmates Benga en Kromestar produceert.

Mister 'Oi', DJ Gomes, zal de Nederlandse eer hoog houden tijdens het openingsfeest van Sub Infusions.Een andere Britse sleutelfiguur is Youngsta. De inmiddels 21-jarige producer is al vanaf de prille leeftijd van 13 actief in dit genre en is resident op de legendarische Forward>>-feesten in Londen. Hij draait de diepere, donkere en opzwepende halfstep sound á la Skream, Hatcha en Digital Mystikz en staat bekend om zijn sublieme mixtechnieken. Ook was hij verantwoordelijk voor twee ‘Dubstep Allstars’-verzamelaars op het label Tempa, die hij genadeloos in elkaar mixte. Natuurlijk is Nederland wederom goed vertegenwoordigd met Lijn 5-resident DJ Gomes en de lokale dubstep-coryfee Da Bootie Sjeeka.

Mocht je nu echt verhinderd zijn om dit spetterende openingsfeestje mee te maken, dan heeft Planet KL óók nog een erg prettige ‘gewone’ editie van Dub Infusions in de planning. De dag erna, op zaterdag 31 mei, zorgen ze opnieuw voor een dikke line-up met Benga, Kromestar en 2562 in het Patronaat in Haarlem. Dubstepliefhebbers in het hele land kunnen dit weekend dus hun hart ophalen.

 

Sub Infusions/ 30 mei 2008 / Doornroosje, Nijmegen / open: 23.00 / entree € 10,-

Dub Infusions/ 31 mei 2008 / Patronaat, Haarlem / open: 23.00 / entree € 10,-

 

Winnen, winnen, winnen: Heb jij wel zin in een avondje kwaliteitsdubstep in één van de gezelligste clubs van Nederland?? Dan heb je mazzel, want Love2party mag 3x2 kaarten weggeven voor de openingsavond van Sub Infusions in Doornroosje op 30 mei. Stuur dus snel een mailtje naar Suus en wie weet kun jij lekker gratis naar binnen!

Planet KL

Doornroosje

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws